KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Barakazi'den kararlılık vurgusu

İlçe ve köy minibüslerinin tek merkezde toplanması kararının protesto edilmesine tepki gösteren Barakazi; Her esnafın memnuniyeti için bir köşe başına garaj izni veremeyiz. Esnafımızı mağdur etmek için değil, şehir merkezinde bir düzen oluşturmak için alınmış bu kararı her ne olursa olsun uygulayacağız.

Barakazi`den kararlılık vurgusu
23 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ 21:03
27
4673
6
AA aa

İlçe ve köy minibüslerinin Eski Şehirler Arası Otobüs Terminali alanına taşınmasının ardından “mağdur edildiklerini” öne süren bir grup esnaf, Bingöl Belediyesi'ne tepki gösterdi. Çarşı merkezinde yürüyüş yaparak slogan atan grup, polisin müdahalesi sonucu dağıldı.

ÖZÜR DİLEYİP, ÇÖZÜM İSTEDİLER

Protesto gösterisinin ardından Bingöl Belediyesi'ne gelen grup temsilcileri, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile görüştü.

Minibüs duraklarının çarşı merkezinde kalması veya farklı bir şekilde çözüm üretilmesini isteyen esnafın talebine “her sokak arasında garaj oluşturulmasına müsaade etmeyeceğiz” karşılığını veren Başkan Barakazi, şehrin bu uygulamaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Çözümü eylem yaparak aradıklarından dolayı pişmanlık duyduklarını belirten esnaf; “Böyle bir yola başvurmakla hata ettik. Evvela bu hususta özür dileriz sizden. Bizim tek gayemiz esnaf ve minibüs şoförlerinin mağdur edilmemesi. Bu hususta sizlerden bir çözüm yolu talep ediyoruz” dediler.

BARAKAZİ: “BU ŞEHİRİN BİR DÜZENE İHTİYACI VAR”

Şehir trafiğinin düzene girmesi, karmaşanın sonlandırılması, ilçe ve köy minibüsleri açısından ulaşımın tek merkezden sağlanması için alınan bu kararı uygulamakta kararlı olduklarını vurgulayan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, ‘esnafı mağdur etmek için alınmış bir karar' şeklindeki algının yanlış olduğunun altını çizdi.

İlçe ve köy minibüslerinin trafikte oluşturduğu yoğunluktan kaynaklı karmaşaya ilişkin birçok şikâyet, yeni düzenlemeye dönük de bir çok memnuniyetin taraflarına iletildiğine işaret eden Başkan Barakazi; “Bingöl'de binlerce esnaf var. Her esnafın memnuniyeti için her köşe başına garaj izni veremeyiz. Yıllardır alışılagelen bir tablonun değişmesi, bundan olumsuz etkilendiği düşünülen esnaf için zor olabilir ancak bu karmaşayı yaşayan bir şehrin neredeyse tamamı. Yayalar da, araç sürücüleri de bunun sıkıntısını yaşıyor. Bu şehrin bir düzene ihtiyacı var. Esnafımızı mağdur etmek için değil, şehir merkezinde bir düzen oluşturmak için alınmış bu kararı her ne olursa olsun uygulayacağız. Her gün protesto gösterileri de yapsalar, bu karardan dönmeyeceğiz. Bu şehirde sadece garaj bölgelerindeki esnaf yaşamıyor. Onlar da halkın talebine, beklentisine saygı duymak zorundalar. Kararın uygulanması, mağduriyetlerin de en aza indirgenmesi noktasında da gerekli hususları gözden geçireceğiz” dedi.

Halkın memnuniyetine de değinen Barakazi, halktan çok olumlu tepkiler aldıklarını, kararı desteklediklerini de dile getirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30246)
25 Temmuz 2018 Çarşamba 10:53
sakın geri adım atmayın. Çok güzel bir uygulama.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30242)
24 Temmuz 2018 Salı 16:47
Başkanı bu kararından dolayı destekliyorum, bu kez bir kaç kişinin çıkarına memleketi feda etmedi. Bu hat arabaları, Çapakçur Vadi projesi, Kültür mah. evleri ve şehir içindeki hayvan hanları sorununu da çözeydi iyiydi..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30234)
24 Temmuz 2018 Salı 08:44
mademki özür diliyordunüz niye bu yanlış yole girdınız bırakın bu şehir gelışsın gelışmesi içın esnafın elbirlığıne ihtiyac vardır şehirı esnaf elbirliğile güzeleşır gelıştırılır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30233)
24 Temmuz 2018 Salı 08:08
İlk defa destek veriyorum başkana, sonuna kadar haklı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30232)
24 Temmuz 2018 Salı 02:01
Bu şehrin bir düzene ihtiyacı olacağını son 8 ayında anlayabilen EFSANE BAŞKAN!!
Sen 4 yıldır neredesin?
Ülke ülke gezmekten mi anlayamadın yoksa kibrinden sana bir kelime söyleyen insanlarla kavga etmekten mi anlayamadın?
Sana kızmıyorum 'ben belediyecilikten anlamam' diyen adamı getirip belediye başkanı yapan zihniyete kızıyorum.
Bu 8 ay bitsede bir an önce kurtulsak senden.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30231)
23 Temmuz 2018 Pazartesi 23:14
Aman ne kararlilik
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın