KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Barzani'den diyalog çağrısı

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yonetimi başkanı Mesud Barzani, Türkiye'nin sınırötesi operasyonlar yerine sorunları diyalogla çözmesi gerektiğini yineledi.

Barzani`den diyalog çağrısı
08 OCAK 2008 SALI 14:09
0
1202
0
AA aa
Topçu ateşleri dahil olmak üzere bütün operasyonların durdurulmasını isteyen Barzani, Irak hükümetinin üzerine düşen görevleri yerine getirmediğini belirtti. Mesud Barzani, Irak hükümetinin, Kerkük referandumu, petrol yasası ve peşmerge meselesinde yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirterek, bundan duydukları rahatsızlığı Başbakan Nuri El Maliki'ye ilettiklerini söyledi.
Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih ise dün yaptığı açıklamada, Kerkük sorununun çözülmemesi halinde, ülkede daha çok çatışma çıkabileceğini söyledi.

“Ben bir Kürt'üm ve Kerkük'ü Kürt bölgesinin bir parçası olarak görüyorum” diyen Salih, statükoyu korumanın kabul edilemez olacağını belirtti. Sorunun çözülmemesi durumunda daha çok çatışma çıkabileceğini iddia eden Salih, bununla birlikte hükümetin sorunu yasal kanallarla çözmek zorunda olduğunu söyledi.

Irak anayasasının ülkedeki itilaflı bölgelerdeki anlaşmazlıkların çözümüne yönelik 140'ıncı maddesi uyarınca Kerkük'te 2007 yılı sonuna kadar referandum düzenlenmesi öngörülüyordu. Ancak yine 140'ıncı maddede yer alan, referandum öncesinde nüfus sayımı düzenlenmesi şartı, yıl sonuna kadar yerine getirilemediği için referandum yapılamadı. Kürtlerin şimdiki hedefi, halkoylamasını 6 ay içinde düzenlenmek.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.02.2026
19:21
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Lider 12 Bingölspor'un şampiyonluk yolundaki kritik karşılaşması öncesi PFDK'nın verdiği 'seyircisiz maç' cezasına karşılık kent genelinde dayanışma çağrıları yapıldı. Belediye Başkanı Erdal Arıkan, maç saatinde stat önüne dev ekran kuracaklarını açıklarken, Bingöl halkı, tribünde olamasa da takımının yanında olacak.
13.02.2026
18:02
Vali Çelik Kiğı`da muhtarlarla bir araya geldi
Vali Çelik Kiğı'da muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Cahit Çelik Kiğı ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.
13.02.2026
13:42
Hesarek`te gerçeğini aratmayan tatbikat
Hesarek'te gerçeğini aratmayan tatbikat
Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nde yapılan çığ ve telesiyejde mahsur kalma tatbikatı, gerçeği aratmadı. Tatbikatı yöneten Vali Yardımcısı Şahin; 'Arkadaşlarımızın disiplin içerisinde hareket ettiği, verilen talimatlara titizlikle uyduğunu gözlemledik.'
12.02.2026
17:01
Suça Sürüklenen Çocuklara
Suça Sürüklenen Çocuklara 'Diversiyon' Modeli!
Adalet Bakanlığı, suça sürüklenen çocukların cezaevine girmeden topluma kazandırılmasını hedefleyen 'Diversiyon' modeli üzerinde çalışıyor. 16 ülkede uygulanan sistem, yargılama yerine eğitim ve denetimi esas alıyor. Ancak modelin Türkiye'de ne kadar başarılı olacağı tartışma konusu.
12.02.2026
16:45
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Büyük Başarı
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
12.02.2026
16:09
Genç`te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Genç'te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın