KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Şubat 2026 Salı
°C

Basa; 'Sosyal Medyada Sıkı Tedbirler Gerekli'

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, son günlerde suç mecrasına dönüşen bazı sosyal medya platformlarına karşı devletin sıkı tedbirler alması gerektiğini vurguladı. Başkan Basa, özellikle TikTok gibi platformların kamu düzenini ve ahlakını bozan içeriklere müsaade etmesinin endişe verici olduğunu belirterek, devletin atacağı adımları dikkatle izlediklerini ve desteklediklerini açıkladı.

Basa;
04 ARALIK 2023 PAZARTESİ 17:02
0
1110
0
AA aa

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, internet medyasının güvenli hale gelmesi için atılan her adımın kıymetli olduğunu söyledi.

Son günlerde suç mecrasına dönüşen birtakım platformların bütünü halini alan sosyal medya ile ilgili olarak sıkı tedbirlerin alınması gerektiği bir evreye girildiğini kaydeden Dr. Basa, “Bu konuda özellikle kişisel verilerin güvenliği, özel hayatın gizliliği ve yasal olmayan yollarla para kazanma konusu çokça gündemde. Bu alanda en başat rolü Tiktok isimli platform üstleniyor. Gençleri ve çocukları istismar edecek düzeye ulaşan yayınlar, insanların özel hayatlarına dair ifşalar rahatsız edici ve kamu düzenini bozucu düzeyde artık. Tüm dünyada bu konuda tedbirler arttı, yasaklar gelmeye başladı. Zira bu sorunla mücadele etmenin bir başka şekli kalmadı. ABD, AB ve İngiltere bu konuda yasaklama tedbirlerine başvurmuş durumda. Bu bağlamda ülkemizde TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Sayın Hüseyin Yayman tarafından dile getirilen ve birtakım düzenlemeler getiren mevzuatın Meclis'ten geçip bir an önce yasallaşmasını ‘siber vatan' paradigmasının bir unsuru ve savunma konseptimizin bir parçası olarak görüyoruz” dedi.

“Sosyal Medyada Sıkı Tedbirler Gerekli”

Başkan vekili Av. Cüneyd Altıparmak tarafından koordine edilen Güvenli İnternet Medya Merkezi'nin dezenformasyon ve hukuka aykırı içeriklere karşı sivil toplum yaklaşımıyla mücadele etmeyi hedeflediğini ifade eden Başkan Basa, bu merkezin devletin çabalarına katkı sunmayı amaçladığını belirtti.

 Ayrıca, bu alanda devlet tedbirlerinin yanı sıra ailelerin de farkındalığının önemli olduğunu vurgulayan Basa, internet okur yazarlığının ve güvenli internet kullanımının ebeveynler için önemli bir sorumluluk haline geldiğini söyledi.

Devletin mücadelesine destek

TİMBİR olarak devletin bu alandaki mücadelesine destek verdiklerini kaydeden Başkan Basa, Güvenli İnternet Medyası konusundaki çalışmayı desteklediklerini ve kamuoyuna duyurduklarını ifade etti. Ancak, Başkan Basa, ailelerin de bu konuda dikkatli olmaları ve çocuklarını korumak için gerekli tedbirleri almaları gerektiğini hatırlatarak, “TikTok başta olmak üzere kamu düzenini ve ahlakını bozucu yayınlara müsaade eden platformalar ile mücadele konusunda devletimizin atacağı adımları dikkatle izliyor ve destekliyoruz” dedi.

Birlik Haber Ajansı

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2026
13:05
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Türkiye genelinde boşanma oranlarının en düşük ve en yüksek olduğu iller belli oldu. Boşanmanın en yaygın görüldüğü il İzmir olurken, en düşük oran Hakkâri'de kaydedildi. Bingöl'ün listedeki yeri ise şöyle;
10.02.2026
12:43
Meteoroloji`den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
12:11
Bingöl`de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de düzenlenen eTwinning Çalıştayı, ödül töreni ve proje sunumlarıyla sona erdi.
10.02.2026
12:01
Bingöl`de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: `Kabul Etmiyoruz`
Bingöl'de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: 'Kabul Etmiyoruz'
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı. Sendikalar, tekliflerin yeniden değerlendirilmesini isterken, talepler karşılanmazsa kitlesel ekonomik boykot çağrısında bulunabileceklerini duyurdu.
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın