KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Basa; 'Sosyal Medyada Sıkı Tedbirler Gerekli'

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, son günlerde suç mecrasına dönüşen bazı sosyal medya platformlarına karşı devletin sıkı tedbirler alması gerektiğini vurguladı. Başkan Basa, özellikle TikTok gibi platformların kamu düzenini ve ahlakını bozan içeriklere müsaade etmesinin endişe verici olduğunu belirterek, devletin atacağı adımları dikkatle izlediklerini ve desteklediklerini açıkladı.

Basa;
04 ARALIK 2023 PAZARTESİ 17:02
0
1341
0
AA aa

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, internet medyasının güvenli hale gelmesi için atılan her adımın kıymetli olduğunu söyledi.

Son günlerde suç mecrasına dönüşen birtakım platformların bütünü halini alan sosyal medya ile ilgili olarak sıkı tedbirlerin alınması gerektiği bir evreye girildiğini kaydeden Dr. Basa, “Bu konuda özellikle kişisel verilerin güvenliği, özel hayatın gizliliği ve yasal olmayan yollarla para kazanma konusu çokça gündemde. Bu alanda en başat rolü Tiktok isimli platform üstleniyor. Gençleri ve çocukları istismar edecek düzeye ulaşan yayınlar, insanların özel hayatlarına dair ifşalar rahatsız edici ve kamu düzenini bozucu düzeyde artık. Tüm dünyada bu konuda tedbirler arttı, yasaklar gelmeye başladı. Zira bu sorunla mücadele etmenin bir başka şekli kalmadı. ABD, AB ve İngiltere bu konuda yasaklama tedbirlerine başvurmuş durumda. Bu bağlamda ülkemizde TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Sayın Hüseyin Yayman tarafından dile getirilen ve birtakım düzenlemeler getiren mevzuatın Meclis'ten geçip bir an önce yasallaşmasını ‘siber vatan' paradigmasının bir unsuru ve savunma konseptimizin bir parçası olarak görüyoruz” dedi.

“Sosyal Medyada Sıkı Tedbirler Gerekli”

Başkan vekili Av. Cüneyd Altıparmak tarafından koordine edilen Güvenli İnternet Medya Merkezi'nin dezenformasyon ve hukuka aykırı içeriklere karşı sivil toplum yaklaşımıyla mücadele etmeyi hedeflediğini ifade eden Başkan Basa, bu merkezin devletin çabalarına katkı sunmayı amaçladığını belirtti.

 Ayrıca, bu alanda devlet tedbirlerinin yanı sıra ailelerin de farkındalığının önemli olduğunu vurgulayan Basa, internet okur yazarlığının ve güvenli internet kullanımının ebeveynler için önemli bir sorumluluk haline geldiğini söyledi.

Devletin mücadelesine destek

TİMBİR olarak devletin bu alandaki mücadelesine destek verdiklerini kaydeden Başkan Basa, Güvenli İnternet Medyası konusundaki çalışmayı desteklediklerini ve kamuoyuna duyurduklarını ifade etti. Ancak, Başkan Basa, ailelerin de bu konuda dikkatli olmaları ve çocuklarını korumak için gerekli tedbirleri almaları gerektiğini hatırlatarak, “TikTok başta olmak üzere kamu düzenini ve ahlakını bozucu yayınlara müsaade eden platformalar ile mücadele konusunda devletimizin atacağı adımları dikkatle izliyor ve destekliyoruz” dedi.

Birlik Haber Ajansı

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın