KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Başbakan, başsağlığı mesajı gönderdi

Genç ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lı bir grup arasında çıkan çatışmada 2 asker ve 1 geçici köy korucusu şehit oldu, 5'i asker ve 5'i geçici köy korucusu toplam 10 kişi de yaralandı. PKK’lılardan ise, 2 kişi öldürüldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

Başbakan, başsağlığı mesajı gönderdi
24 NİSAN 2012 SALI 22:48
0
3636
0
AA aa

Alınan bilgiye göre, Güvenlik güçlerince Genç ilçesi kırsalında başlatılan planlı operasyon kapsamında dün sabah 07.30 sularında Sağgöze Köyü kırsalında bir grup PKK'lı ile sıcak temas sağlandı.

Güvenlik güçlerinin ‘teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine açılan ilk ateşte Nusrettin Coşar (25) isimli Teğmen bacağından yaralandı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 2 PKK'lı öldürüldü. 1 PKK'lı da ağır yaralı olarak yakalandı. Çatışmada yaralanan Teğmen Coşar, Helikopterle Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bölgede devam eden çatışmada yaralanan ve Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılan İstanbul Şişli doğumlu Er Sinan Şen ile geçici köy korucusu Ali Kalan'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldukları haberi geldi. Bir diğer şehidin ise adı açıklanmadı.

Devam eden çatışmada 5 asker ve 5 geçici köy korucu daha yaralandı. Operasyon bölgesinden helikopterle getirilen yaralılar, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı pistinden ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada tedavi altına alınan 5 asker ve 5 köy korucusunun sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Sabah saatlerinde çıkan çatışmada bacağından yaralanan teğmen Nusrettin Coşar'ın ise, tedavi gördüğü hastanede öğle saatlerinde taburcu edildiği öğrenildi.

Çatışma bölgesine Bingöl 49'uncu Piyade Motorlu Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle profesyonel jandarma özel harekat timleri sevk edildi. Bölgede güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasındaki çatışmalar dün itibari ile gün boyu devam etti.

BAŞBAKAN, BAŞSAĞLIĞI MESAJI GÖNDERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genç ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lı bir grup arasında çıkan çatışmada 2 asker ve 1 geçici köy korucusunun şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e birer baş sağlığı mesajı gönderdiği bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Bingöl'de 2 asker ile 1 geçici köy korucusunun şehit olması ve 5 asker ile 5 geçici köy korucusunun yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e birer baş sağlığı mesajı göndererek, üzüntülerini ilettiği, yaralı askerler ve geçici köy korucuları için de acil şifalar dileğinde bulunduğu kaydedildi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2026
19:40
10 Milyar TL`lik Hibe İçin Başvurular Başladı
10 Milyar TL'lik Hibe İçin Başvurular Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
29.04.2026
18:52
Belediye`den Hülakü`ye Sert Yanıt:
Belediye'den Hülakü'ye Sert Yanıt: 'Olayı ortaya çıkaran da gereğini yapan da biziz'
Plaka ihalesi sonrası münferit yapılan usulsüzlükle ilgili soruşturma ve yargı sürecini başlatan Bingöl Belediyesi, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Hülakü'nün 'Ticari Plaka Usulsüzlüğü İçin Meclis Araştırması' açıklamalarına tepki gösterdi; 'Olayın gerçekliğini bilmelerine rağmen tek amaçları siyaset devşirmek ve bu konu üzerinden yıpratma politikası geliştirmek. Usulsüzlüğü tespit eden de, idari süreci başlatan da, ilgili personeli görevden alan da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan da bizzat Bingöl Belediyesi'dir. Soruşturmanın neticesi de şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşılacaktır.'
29.04.2026
18:30
Hülakü`den Ticari Plakalar İçin Meclis Araştırması Talebi
Hülakü'den Ticari Plakalar İçin Meclis Araştırması Talebi
Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Belediyesi'nde ticari plaka tahsislerine ilişkin iddiaların araştırılması için TBMM'ye araştırma komisyonu kurulması talebinde bulundu.
29.04.2026
12:18
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
29.04.2026
11:35
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte ödemelerin bir kısmı ya da tamamı, bankalar ile Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren finansal kuruluşlar tarafından oluşturulan 'güvenli ödeme sistemi' üzerinden gerçekleştirilecek. Uygulama 1 Temmuz 2026'dan itibaren zorunlu olacak.
29.04.2026
11:19
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde Kaymakam Hüseyin Çamkerten, din görevlileriyle bir araya gelerek yürütülen çalışmaları değerlendirdi, başarılı personele belge takdim etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın