KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Başbakan'ın 11 yıllık sözüne akp'den destek

Başbakan'ın cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı merak edilirken AKP'li milletvekilleri bir imam hatiplinin cumhurbaşkanı olmasını istiyor. Bingöl Milletvekili Abdurrahman AnIk, “İmam hatipli de bu memleketin evladı, imam hatipli de çıkabilir” dedi.

Başbakan`ın 11 yıllık sözüne akp`den destek
27 MART 2007 SALI 10:29
0
1160
0
AA aa
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 yıl önce söylediği, “Cumhurbaşkanı'nın imam hatipli olacağı günler yakındır” sözlerine, AKP'li milletvekilleri destek verdi.
AKP'li vekillerin bir bölümü, “Başbakan'ın öngörüsü çok fazla. Köşk'e imam hatipli çıkmalı” derken, bazı vekiller de, “O günkü şartlar içinde yapılmış bir konuşma. O günkü ve bugünkü şartlar farklı” demekle yetindi, ancak imam hatipli bir kişinin Cumhurbaşkanı olmasına yeşil ışık yaktı.
İleri görüşlülük
AKP Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan, Köşk'e imam hatipli bir kişinin çıkmasını istediğini belirterek Başbakan'ın sözlerini şöyle değerlendirdi:
“Büyük bir ihtimalle öngörü, halkın taleplerini doğru okuma olarak anlıyorum. İleri görüşlülük olarak algılıyorum, bu daha da yakınlaşmıştır. Başbakan'ın Köşk'e çıkması AKP'lilerin ortak talebi, inşallah çıkar.”
“Cumhurbaşkanı olmak her imam hatiplinin hakkıdır” diye konuşan AKP Ankara Milletvekili Talat Karapınar da şöyle dedi:
“İmam hatipliler de bu milletin evladı. Cumhurbaşkanı olmalarına engel bir durumları yok. İmam hatipliler de bu millete hizmet eden insanlardır. Tabancayı alıp sokağa çıkmamışllardır. Okul bazında en fazla onların hakkıdır.”
“O konuşmayı o günkü şartlar içinde değerlendirmek gerekir” diye konuşan AKP Artvin Milletvekili Orhan Yıldız, “11 yıl önce yapılan konuşma hakkında yorum yapmak doğru değil, koşullar farklıydı” dedi. Gaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş da, 1996 yılında yapılan bir konuşma üzerinde yorum yapmanın doğru olmadığını söyledi.
İmam hatipli birisinin de Cumhurbaşkanı olabileceğine işaret eden Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu da, “İmam hatipli de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Böyle bir ayrımı doğru bulmuyorum. Sezer'e oy verince alkışlanırken Erdoğan'a verince niye tokatlanayım? Çankaya'ya imam hatipli de, fen liseli de çıkar” dedi.
Anayasa'da belli
“Başbakan'ın o dönemde söylediği sözleri kâhin olarak görmeye gerek yok” diye konuşan Bingöl Milletvekili Abdurrahman AnIk, “İmam hatipli de bu memleketin evladı, imam hatipli de çıkabilir. Geçmişte Erdoğan'ı hazmedemeyenler şimdi Başbakanlık'ta kalsın diyor. Başbakan da olabilir, ben de olabilirim; herkes olabilir. İmam hatipli diye bir ayrım yapmak doğru değil” dedi.
Anayasa'da Cumhurbaşkanının nasıl seçileceğinin belli olduğunun altını çizen Anik, “Başbakan olur ya da başkası olur; nitelikleri taşıyanlar günü gelince seçilir” diye konuştu.
Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş ise, Başbakan'ın öngörüsünün fazla olduğunu ve bugünleri gördüğünü ifade ederek, “Cumhurbaşkanı olmaya layık bir insan. Ancak o günkü şartlarda yapılmış bir konuşma. O zaman toplumda imam hatipliler ikinci sınıf vatandaş olarak algılanıyordu” diye konuştu. Başbakan'ın 11 yıl önce yaptığı konuşmayla hissiyatını ortaya koyduğuna işaret eden Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı da şöyle dedi:
“Bu okuldan eğitim alanların memlekete hizmetten başka bir amaçları yok. Başbakan da böyle bir okulun mezunu. Başbakan aday olursa gerçekleşir, aday olmazsa sonraya da kalabilir. Bu ülkenin bütün insanlarının imam hatipli olsun, olmasın Cumhurbaşkanı olma hakkı var.”
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın