KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Başkan atalay'dan nevruz kutlaması

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay; nevruzun dünyanın çok büyük bir coğrafyasında yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından yaygın olarak kutlanan ortak bir bayram olduğunu söyledi.

Başkan atalay`dan nevruz kutlaması
21 MART 2012 ÇARŞAMBA 09:29
0
1388
1
AA aa

Havaların ısınmaya, karların erimeye, ağaçların çiçeklenmeye, toprağın yeşermeye, göçmen kuşların yuvalarına dönmeye başladığı 21 Mart'ın bütün varlıklar için uyanış ve diriliş başlangıcı olarak kabul edilen günün Nevruz Bayramı adıyla kutlanmakta olduğuna işaret eden Başkan Atalay, “Anadoluda olduğu gibi; birçok topluluk Nevruz geleneğini canlı olarak günümüze kadar yaşatmışlardır. Orta Asya'dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlanarak coşkuyla karşılandığı bir gündür” diye konuştu.

Baharın gelişinin kutlandığı 21 Mart'ın önemli bir gelenek haline dönüştüğünü belirten Başkan Atalay, “Tabiat ile iç içe, kucak kucağa yaşayan, toprağı ana olarak vasıflandıran bizlerin düşünce sisteminde baharın gelişi elbette önemli bir yere sahiptir. Çünkü insan vücudu; baharda uyarıldığı kadar kışta uyarılmaz. Bahar insana güzel duygular yüklerken, kanını kaynatırken, mutluluğu-kardeşliği ve barışı çağrıştırır. Bayramların fertler ve aileler arasındaki sorunların unutulduğu, küslerin hatta kan davalıların barışabildiği bir geleneği olan toplumumuzda; hem bu bahar ateşinin, hem bu bayram coşkusunun; ortak geçmişi birlikte inşa etmiş ve aynı coğrafyayı yaşam alanı olarak seçmek durumunda bulunan bütün kardeşlerimizle sonsuz barışın tesisine vesile olacağına inanıyor, bu duygu ve düşüncelerle Bingöllü hemşehrilerimizin ve milletimizin nevruz bayramını kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zaza (@Misafir_8156)
21 Mart 2012 Çarşamba 10:21
Belediye Başkanı serdar atalay, Newroz bayramı ile ilgili söyledikleri tamamen iç siyasete yönelik takdiksel olup samimiyetten uzaktır.Eğer gerçekten newroz ile ilgili söylediklerinde samimi olsaydı, tamamı Bingöl çocuğu 130 belediye çalışanını kışın ortasında sorgusuz sualsiz işten atmazdı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın