KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Bayındır, desk bingöl il temsilcisi oldu

Daha önce Demokratik Ofis-Sen Bingöl İl Temsilciliği’ni yürüten Zeki Bayındır, Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) Bingöl İl Temsilcisi oldu.

Bayındır, desk bingöl il temsilcisi oldu
08 ŞUBAT 2012 ÇARŞAMBA 20:30
0
1897
0
AA aa

“Yeni görevimiz ve yeni sorumluluklarımız ile daha fazla ve daha çok çalışacağız” diyen DESK Bingöl Temsilcisi Bayındır, sorumluluk ve görevlerinin tamamen memur hakları ve sorunları ile ilgili olacağını söyledi. 

Bayındır, “Bizler her zaman bize verilen bu zorlu görevin farkındayız ve bu görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Demokratik Sendikalar Konfederasyonu'na (DESK) bağlı olan Demokratik Ofis-Sen, Din Bir-Sen, Demokratik Eğitim-Sen, Dem-Toç-Sen, Demokratik Haber-Sen, Anadolu Sağlık-Sen, Ulaştırma Faal-Sen, Bel Bir-Sen, Emekli Bir-Sen'e de en kısa zamanda temsilci atanacak ve çalışmalara başlanacaktır” dedi.

Memurların Türkiye'de çok zor şartlar altında çalıştığını belirten Bayındır, “Türkiye'de memurlar ne yazık ki çok zor şartlar altında çalışıyorlar. Avrupa standartlarını göz önüne aldığımız zaman memurlarımızın aldığı maaş oranı çok az. Memurlarımız ailelerini geçindirmek için ayın sonunu iple çekiyor. Yapılan harcamalar ile alınan maaş dengeli değil. Alınan maaş yapılan harcamaları karşılayamaz durumda. Her yıl yapılan cüzi miktardaki maaş artış oranları maalesef hiçbir derde deva olamıyor. Zam oranları çok düşük ve yetersiz” şeklinde konuştu.  

Memurların sosyal ve özlük haklarına da değinen Bayındır, “Özlük ve sosyal haklar bakımından çalışanlar hala istenilen düzeyde değil. Memurların ve çalışanların birleşmelerine karşı hala sorunlar yaşanıyor. Referandumdan sonra memurlara tanınması gereken toplu sözleşme hakkı hala çözülmedi. 2012 yılı maaş zamları hala netleşmedi, bu sorunun nisan ayına kadar devam edeceği görülüyor. İlgili makamların bir an önce bu konuyu çözüme kavuşturması gerekir. Çalışanlar hala tek ses ve tek yürek olarak bir araya gelip, demokratik haklarını kullanamıyorlar. Eşit işe eşit ücret uygulaması da maalesef istenilen düzeyde bir uygulama olmadı. Bizim isteğimiz ve temennimiz bu uygulamanın memurlara da çok ciddi bir şekilde yansımasıydı. Fakat memurlarımız bu uygulamanın dışında kaldı. Uygulama daha çok üst düzey bürokratların ve çalışanların maaşlarına yansıtıldı. Bu da çalışanlar arasındaki uçurumu daha çok arttırdı” dedi. 

Bayındır, “Bizler DESK Bingöl İl Başkanlığı olarak bütün çalışanlarımızın yanındayız ve onların her türlü sorunu için her zaman hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. Çalışanların arasındaki birlik ve beraberlik birçok hakkın kazanımını beraberinde getirecektir. Gelin hep beraber DESK'e bağlı olan sendikaların çatısı altında bir araya gelelim ve gücümüze güç katalım” diye konuştu.

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik`ten depreme karşı bilinç vurgusu!
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
28.01.2026
02:37
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara düzenlemesinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Buna göre, sigaraların marketlerde hemen kasa arkasında yer alması yasaklanacak. Çocukların sıklıkla gittiği park ve bahçelerde de sigara içilmesine izin verilmeyecek. İşte milyonları ilgilendiren düzenlemenin detayları…
28.01.2026
02:36
Bingöl merkezli
Bingöl merkezli 'change' araç operasyonu: 4 tutuklama
Şahıslara ait hesaplarda 294 milyon 895 bin TL tutarında şüpheli işlem hacmi tespit edildi.
28.01.2026
02:35
Bingöl`de Rojava Protestosu
Bingöl'de Rojava Protestosu
DEM Parti ve Demokratik Kurumlar Platformu bileşenleri, Bingöl kent merkezinde düzenledikleri yürüyüşle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları protesto etti. Kent Meydanı'nda yapılan açıklamada Kobanê'deki abluka ve insani krize dikkat çekildi.
28.01.2026
02:33
Bingöl`de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl'de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl Belediyesi, zorlu kış şartlarında acil durumlara daha hızlı ve etkili müdahale edilebilmesi için AFAD personeline kar motoru kullanımı ve kış arama-kurtarma teknikleri eğitimi verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın