KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

Baykal: dtp sıkıysa seçime girsin, görelim

CHP Genel Baykal, DTP'ye yüklenerek “DTP artık seçimlere girmeye cesaret edemez. Bunu Nevruz'da da gördük” dedi

Baykal: dtp sıkıysa seçime girsin, görelim
09 NİSAN 2007 PAZARTESİ 10:27
0
1205
0
AA aa
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Olay TV'de İsmet Solak'ın sorularını yanıtladı. Baykal, DTP'nin Nevruz kutlamaları sonrasında umduğunu bulamadığına değindi. “PKK uzantısı olan DTP, seçimlere girecek cesareti bulamayacak. Nevruz'da bunu doğrulattık. Artık Kürt kökenli vatandaşlar tahriklere kapılmıyor. Doğulu vatandaş şiddet ve kavga istemiyor. PKK uzantısı parti Nevruz kutlamalarının ardından dudak bükmeye başladı. Bekledikleri şey olmadı. DTP artık seçimlere girmeye cesaret edemez, kolaysa girsin. Sıkıysa girsin, girsin de görelim. Nevruz'da bunu bir kez daha gördük ve doğrulattık.” “Cumhurbaşkanı olacak kişi Anayasa'yı içine sindirecek biri olmalı” diyen Baykal, cumhurbaşkanlığı makamına inanmayan bir kişinin Köşk'e aday olmasının Türkiye'yi yanlışlara götüreceğini belirtti. Baykal şöyle dedi: “Tayyip Bey bu makama uygun değil. ABD'de 'ordunun işi yan gelip yatmak yeri değil' diyen bir kişi cumhurbaşkanı olamaz. Tayyip Bey, Cumhurbaşkanı olamaz, olamaz, olmaz.”

Bana kulp takıyor

Başbakan Erdoğan'ın 1991seçimlerinde SHP-HEP seçim ittifakıyla ilgili sözlerini anımsatarak, şöyle devam etti: “30 bin kişinin ölümünden sorumlu bir şahısa 'sayın'diyebilen biri kalkıp kendisine yöneltilen eleştirilere bakmıyor bana kulp takmaya çalışıyor. Tayyip Bey tarihi bilmiyor. Hakkımda yalan yanlış iddialarda bulunuyor. Benim hakkımda yalan söylüyor. Bana saldırıyor. Bir hain karşısında kalkıp, 'sayın'diyebilecek birisini sıkıştırma hakkına sahip olduğumu düşünüyorum. Ben kendisine hakaret etmiyorum. Yanlışlarını hatırlatıyorum.”

haberturk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
14.08.2025
02:32
Vali Usta, Bingöl`ün 2 aylık asayiş raporunu açıkladı
Vali Usta, Bingöl'ün 2 aylık asayiş raporunu açıkladı
Bingöl'de düzenlenen Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda Vali Ahmet Hamdi Usta, son 2 aylık verileri paylaştı, yürütülen çalışmaların suç oranlarının azaltılmasına nasıl yansıdığına dikkat çekti.
14.08.2025
02:31
Bingöl`de 42 adet sikke ele geçirdi
Bingöl'de 42 adet sikke ele geçirdi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 42 adet sikke ele geçirildi.
14.08.2025
02:29
Bingöl`de memurlardan Hükümetin zam teklifine tepki
Bingöl'de memurlardan Hükümetin zam teklifine tepki
Bingöl merkez PTT Kavşağı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, teklifin yetersiz olduğunu belirterek 'Bu teklif yetersiz ve geçersizdir. Adil ve acil teklif bekliyoruz.' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın