KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
17 °C Parçalı bulutlu

Baylaz: Fırsat değil, sınavdır

Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı yetkililer tarafından yapılan 'Evde Kalın' uyarılarını dikkate alarak tüm çalışanlarını 2 ay Ücretli izine çıkaran Baylaz Grup, örnek bir davranışa imza attı. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Baylaz, salgının tüm sektörler için fırsat değil, bir sınav olduğu kanaatini paylaştı ve işverenlere çağrıda bulundu: 'Duyarlı davranalım'

Baylaz: Fırsat değil, sınavdır
25 MART 2020 ÇARŞAMBA 12:32
16
5274
8
AA aa

Hizmet, Lojistik ve İnşaat sektörlerinde hizmet veren Baylaz Grup, tüm dünyayı etkisi altına alan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında tüm çalışanlarına 2 ay ücretli izin verdiğini açıkladı.

FİRMA ÇALIŞANLARINA 2 AYLIK ÜCRETLİ İZİN VERİLDİ

İlk defa 29 Aralık 2019'da, Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve daha sonra Dünya Sağlık Örgütü tarafından PANDEMİ, yani Dünya Genelinde Salgın hastalık ilan edilen (COVİD-19) Türkiye'de de etkisini gösteriyor.

Her geçen gün artan vaka sayılarındaki artışın önüne geçmek için devletin tüm kademelerinin seferberlik ilan ettiğini ve yoğun bir mesai harcandığını aktaran Baylaz Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Baylaz: “Koronavirüs salgını karşısında bizlerde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek ve Devletimize yardımcı olmakla mükellefiz. Baylaz Grup olarak ilk etapta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın yapmış oldukları ‘Evde Kalın' çağrılarına Merkez ofisimiz başta olmak üzere tüm sektörlerdeki çalışanlarımıza 2 aylık ücretli izin vererek destek olmak istedik” dedi.

TÜM İŞVERENLERE SESLENDİ: “DUYARLI OLALIM”

Koronavirüs (COVID-19) salgını karşısında tüm işverenlerin çalışanlarını koruması, haksızlığa maruz bırakmaması ve mağdur etmemesini isteyen Osman Baylaz: “Ülke genelinde koronavirüs salgınını fırsata çevirmek isteyenlerin yanı sıra çalışanlarını ücretsiz veya yıllık izine zorlayan işverenler olduğunu basın yoluyla takip ediyoruz. Bu zor günlerde çalışanları hiçbir ücret ödemeden izine çıkarmak onlara karşı yapılacak olan en büyük haksızlıktır. Biz çalışma arkadaşlarımızla güzel günleri paylaştığımız gibi zor günleri de beraber atlatmanın daha hayırlı olduğunu düşünüyoruz ve tüm işverenlerin de bu duyarlılıkla hareket etmelerini istiyoruz. Biliyoruz ki, bu bir fırsat değil, sınavdır. Herkesin sınavı başarıyla vermesini diliyoruz.” diye konuştu.

HZ. ALİ'NİN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Kriz dönemlerinde bazı fırsatçıların rant için insan hayatını hiçe saydıklarına da dikkat çeken Baylaz, Hz. Ali'nin (r.a) “Her derde bir deva bulunur. Lakin ahlaksızlık illetini iyi edecek bir ilaç yoktur” sözünü hatırlatıp şunları kaydetti:

“Her kriz veya afet döneminde benzer vakalara şahit oluyoruz maalesef. Düne kadar çok ucuz rakamlara satılan maske, dezenfektan ve kolonya gibi ürünler, bugünler de kıymete bindi ve karaborsa oldu. Bulunduğunda da fahiş fiyatlara satın alabiliyorsunuz. Bu, insanımız için son derece haksızlık, bunu yapanlar açısından da ahlaksızlıktır. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, son yaptığı açıklamada bazı tıbbi maske üreticilerinin ürünlerini piyasaya sürmeyip stok yaptığını belirtmiş ve gerekirse fabrikalarına el koyacaklarını söylemiştir. Sayın Bakanımıza bu konuya göstermiş olduğu duyarlılık karşısında teşekkür ediyoruz.”

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA MİNNETTARIZ”

Koronavirüs ile mücadele ve karantina süreçlerine dair değerlendirmesinde ise sağlık çalışanlarının üstün gayret ve fedakârlıklarına da değinen Baylaz: “Corona Virüs ile mücadelede canlarını hiçe sayarak özveriyle çalışan başta Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca olmak üzere tüm sağlık personeline sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimiz bu süreçte yapılan fedakârlıkları unutmayacaktır. Her akşam 21.00'da balkonlardan yükselen alkış sesleri de bu sevgi ve minnetin göstergesidir” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56824)
28 Mart 2020 Cumartesi 08:46
ŞEHİT AHMET BAYLAZ ' A ALLAH RAHMET EYLESİN. (ÜLKÜCÜ ŞEHİT) ..NUR İÇİN DE YATSIN.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56798)
27 Mart 2020 Cuma 16:03
Örnek bir davranış da bulunan değerli iş adamını tebrik ediyorum. Allah'ım kazancını katbe kat arttırsın sana ve çalışanlarına sağlık versin. Haaa birde burada uyuz keçi gibi yorum yapan yok siyasete gel gel falan filan diyenlere cevabım siyaset de iş de adam gibi adam olanın işidir. Marifeti varsa Ortaya koy, yoksa iyi bir iş iyi bir hareket gördüğünde destek ol köstek olma!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56786)
27 Mart 2020 Cuma 10:16
Merak ettim, kaç elemanınız var, kaç kişiye iş imkanı sağlıyorsunuz????
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56761)
26 Mart 2020 Perşembe 11:22
İnşallah bu takdire şayan hareketiniz diğer işverenlere de örnek olur.
Keşke sizde ''rahmetli babanızı'' örnek alabilseydiniz.........
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56753)
25 Mart 2020 Çarşamba 23:12
Osman baylaz adam gibi adamdır her zaman olduğugibi bu konuda da büyüklüğünü gösteriyor keşke herkes senin gibi duyarlılık gösterse Adamsın sen zaza osman
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56752)
25 Mart 2020 Çarşamba 22:40
Maşallah Faruk ve hacı Abemize millet sizi neden seviyor. İşte sebebi...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56731)
25 Mart 2020 Çarşamba 13:28
helal olsun baylaz ailesine zaten bu memlekete en çok ismi duylan vefatından yılar geçmesine rağmen unutulmyan merhum haydar baylazı rahmettle anıyorum mekkanının cennet olsun ve senin yolundan giden oğularına başarılar dilerim inşallah siyasete tekrar bu milete faydalı olacağınız yere gelirsiniz...bu zor süreçte bile emekçilerini düşünmen bile yeter sen ve senin gibiler çoğalır inşallah faruk ve osaman baylaz ALLAH yolunuzu açık eylesin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56736)
25 Mart 2020 Çarşamba 15:40
@Misafir Kullanıcı siyasete tekrar gel diyorsun. yani bunları aslında neden yaptığını söylüyorsun değil mi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56730)
25 Mart 2020 Çarşamba 12:53
Yaşa hacım Allah uzun ömürler versin
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın