KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Bayrağı Muş'a teslim ettiler

Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından 81 ilde kadın bisikletçilere dikkat çekmek ve bisiklet kullandırmayı özendirmek amacıyla hayata geçirilen Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu projesi kapsamında Muş'ta yaşayan kadınlar, ay yıldızlı bayrağı Bingöl temsilcisinden teslim aldı

Bayrağı Muş`a teslim ettiler
11 TEMMUZ 2018 ÇARŞAMBA 19:23
2
3625
1
AA aa

Muğla'da Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından 81 ilde kadın bisikletçilere dikkat çekmeyi ve bisiklet kullandırmayı özendirmeyi hedefleyen “Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu” projesi kapsamında Muş'ta yaşayan kadınlar, ay yıldızlı bayrağı Bingöl temsilcisinden teslim aldı. Muş'ta projede gönüllü olarak yer alan 5 kadın bisikletçi, teslim aldıkları ay yıldızlı bayrağı, Erzurum'a götürmek üzere Muş'tan ayrıldı. Karayolunda tek sıra halinde seyir eden kadın bisikletçiler grubu, tarihi yapıları ve eşsiz tarihi güzellikleri de görme şansı elde etti.

Yol kenarında Muş elmasının tadına bakan kadın bisikletçiler, Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin'i de ziyaret etti. Bisikletçiler, ardından Varto ilçesine bağlı Leylek, Sazlıca, Armutkaşı ve Çaylar köyleri ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi güzergâhından Erzurum'a doğru yola çıktılar.

Bingöl temsilcisinden ay yıldızlı bayrağı devralarak Erzurum'a götüreceklerini ve kadınların bu görevi üstlenmesinin önemli olduğunu belirten Muş ekibi sözcüsü Demet Deniz, proje aracılığıyla sağlıklı yaşam ve insanların mutlu olabilmesi için sporun önemli olduğuna değindi. Muş'un da bir kadın bisiklet grubu olduğuna dikkat çeken Deniz, “Daha önce bize bir haber geldi. Mor Pedal Bisiklet Derneği bir etkinlik düzenliyor, ülke genelinde elden ele bayrak teslim edilecek. Bizde gönüllü olarak buna katılmak istedik. Bayrağı Bingöl'den teslim aldık. Şu anda yoldayız, sabahın erken saatlerinde Erzurum'a doğru yola çıktık. Şu anda Muş'ta Murat Köprüsündeyiz. Hem spor yapıyoruz hem de doğayla iç içeyiz, çok eğleniyoruz. Böyle bir etkinliğe katıldığımız için hepimiz çok mutluyuz, çok teşekkür ederiz” dedi.

Kadınlar ekibini ağırlayan Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin de, “19 Mayıs'ta başlayıp bütün ülke çapında bisiklet sürerek sporu yaygınlaştırma, bisiklet kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik bir faaliyet. Aynı zamanda 19 Mayıs'ta 30 Ağustos'un önemini de gençlere aşılama, milli duyguları uyandırma projesi. Biliyorsunuz Kurtuluş Savaşı'nda da önde kadınlar var. Kadınlarımız her yerde bizim. Ayrıca ikinci bir mutluluk, kadınlarımızın Muş'ta bu işe önderlik yapmaları bizi sevindirdi” diye konuştu.

Ay yıldızlı bayrağı Erzurum'a götürmek için zorlu yollarda pedal çeviren ekip üyesi Aylin Sinem Gültaç ise, “Öncelikle Muğla ilinden yola çıkan Türk bayrağımız, çeşitli illeri dolaşarak Bingöl'den Muş'a teslim edildi. Muş'tan yola çıkarak önce Varto'ya geçtik. Şu anda Varto'nun Çaylar köyündeyiz. Burada mola vermek, dinlenmek için durduk. Sağ olsun bizi çok iyi ağırladı köylüler. Buradan yola çıkarak Erzurum'a geçiyoruz. Şu an ki hedefimiz Erzurum. Erzurum'da bayrağımızı teslim edeceğiz. Bizim amacımız Türk kadınının başta bisiklet olmak üzere bütün spor dallarında hem varlığını göstermek hem de desteklemesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Muş ekibinin bayrağı teslim edeceği Erzurum ilinden sonra tekrar Muğla'ya yolculuk başlayacak.

Kadın bisikletçiler, 19 Mayıs 2018 tarihinde Muğla'dan başlayarak 30 Ağustos 2018 tarihinde tekrar Muğla'ya dönecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29992)
12 Temmuz 2018 Perşembe 11:16
Tebrikler..gönulden destekliyorum
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
11.08.2026
22:06
Bingöl`de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de inşaatta feci iş kazası! Genç işçi kurtarılamadı
Bingöl'de bir inşaatta asansör montajı yaptığı sırada üzerine asansör kabini düşen 32 yaşındaki işçi Muhammed Uyğur, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
11.08.2026
22:04
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Hesarek hedefi: Bölgenin turizm merkezi olacak
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'ne ulaşımı sağlayan yolda başlatılan genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. Çelik, ulaşım altyapısının güçlendirilmesiyle birlikte Hesarek'i ilin ve bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
11.08.2026
22:03
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Çalıştığı inşaattan düştü, hayatını kaybetti
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde çalıştığı inşaatta dengesini yitirerek düşen 70 yaşındaki işçi Necmettin Barut, hayatını kaybetti.
11.08.2026
22:02
Bingöl`de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl'de Kaldırımlar Yenileniyor
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı çalışma programı kapsamında kentin dört bir yanında kaldırımları yeniliyor. Bazalt, begonit ve kilitli parke uygulamalarıyla hem yaya güvenliği artırılıyor hem de engelli vatandaşlar için erişilebilir güzergahlar oluşturuluyor.
11.08.2026
22:00
Bingöl`ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
Bingöl'ün içme suyu hattında kritik etap tamamlandı
DSİ, Bingöl içmesuyu isale hattındaki çalışmaları tamamladı. Yeni hat ve 5 bin metreküplük depo ile kentin içme suyu ihtiyacının 2055 yılına kadar karşılanması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın