KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Bayrağı Muş'a teslim ettiler

Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından 81 ilde kadın bisikletçilere dikkat çekmek ve bisiklet kullandırmayı özendirmek amacıyla hayata geçirilen Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu projesi kapsamında Muş'ta yaşayan kadınlar, ay yıldızlı bayrağı Bingöl temsilcisinden teslim aldı

Bayrağı Muş`a teslim ettiler
11 TEMMUZ 2018 ÇARŞAMBA 19:23
2
3277
1
AA aa

Muğla'da Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından 81 ilde kadın bisikletçilere dikkat çekmeyi ve bisiklet kullandırmayı özendirmeyi hedefleyen “Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu” projesi kapsamında Muş'ta yaşayan kadınlar, ay yıldızlı bayrağı Bingöl temsilcisinden teslim aldı. Muş'ta projede gönüllü olarak yer alan 5 kadın bisikletçi, teslim aldıkları ay yıldızlı bayrağı, Erzurum'a götürmek üzere Muş'tan ayrıldı. Karayolunda tek sıra halinde seyir eden kadın bisikletçiler grubu, tarihi yapıları ve eşsiz tarihi güzellikleri de görme şansı elde etti.

Yol kenarında Muş elmasının tadına bakan kadın bisikletçiler, Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin'i de ziyaret etti. Bisikletçiler, ardından Varto ilçesine bağlı Leylek, Sazlıca, Armutkaşı ve Çaylar köyleri ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi güzergâhından Erzurum'a doğru yola çıktılar.

Bingöl temsilcisinden ay yıldızlı bayrağı devralarak Erzurum'a götüreceklerini ve kadınların bu görevi üstlenmesinin önemli olduğunu belirten Muş ekibi sözcüsü Demet Deniz, proje aracılığıyla sağlıklı yaşam ve insanların mutlu olabilmesi için sporun önemli olduğuna değindi. Muş'un da bir kadın bisiklet grubu olduğuna dikkat çeken Deniz, “Daha önce bize bir haber geldi. Mor Pedal Bisiklet Derneği bir etkinlik düzenliyor, ülke genelinde elden ele bayrak teslim edilecek. Bizde gönüllü olarak buna katılmak istedik. Bayrağı Bingöl'den teslim aldık. Şu anda yoldayız, sabahın erken saatlerinde Erzurum'a doğru yola çıktık. Şu anda Muş'ta Murat Köprüsündeyiz. Hem spor yapıyoruz hem de doğayla iç içeyiz, çok eğleniyoruz. Böyle bir etkinliğe katıldığımız için hepimiz çok mutluyuz, çok teşekkür ederiz” dedi.

Kadınlar ekibini ağırlayan Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin de, “19 Mayıs'ta başlayıp bütün ülke çapında bisiklet sürerek sporu yaygınlaştırma, bisiklet kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik bir faaliyet. Aynı zamanda 19 Mayıs'ta 30 Ağustos'un önemini de gençlere aşılama, milli duyguları uyandırma projesi. Biliyorsunuz Kurtuluş Savaşı'nda da önde kadınlar var. Kadınlarımız her yerde bizim. Ayrıca ikinci bir mutluluk, kadınlarımızın Muş'ta bu işe önderlik yapmaları bizi sevindirdi” diye konuştu.

Ay yıldızlı bayrağı Erzurum'a götürmek için zorlu yollarda pedal çeviren ekip üyesi Aylin Sinem Gültaç ise, “Öncelikle Muğla ilinden yola çıkan Türk bayrağımız, çeşitli illeri dolaşarak Bingöl'den Muş'a teslim edildi. Muş'tan yola çıkarak önce Varto'ya geçtik. Şu anda Varto'nun Çaylar köyündeyiz. Burada mola vermek, dinlenmek için durduk. Sağ olsun bizi çok iyi ağırladı köylüler. Buradan yola çıkarak Erzurum'a geçiyoruz. Şu an ki hedefimiz Erzurum. Erzurum'da bayrağımızı teslim edeceğiz. Bizim amacımız Türk kadınının başta bisiklet olmak üzere bütün spor dallarında hem varlığını göstermek hem de desteklemesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Muş ekibinin bayrağı teslim edeceği Erzurum ilinden sonra tekrar Muğla'ya yolculuk başlayacak.

Kadın bisikletçiler, 19 Mayıs 2018 tarihinde Muğla'dan başlayarak 30 Ağustos 2018 tarihinde tekrar Muğla'ya dönecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29992)
12 Temmuz 2018 Perşembe 11:16
Tebrikler..gönulden destekliyorum
24.12.2025
20:24
Meteoroloji`den Bingöl`e Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl'e Yoğun Kar Uyarısı
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
24.12.2025
20:20
50 bin mahkûma tahliye yolu
50 bin mahkûma tahliye yolu
Kamuoyunda 'Covid-19 düzenlemesi' olarak anılan ve infaz indirimini içeren 27. madde kabul edildi. Deprem suçları ise pakete dahil edilmeyerek, deprem suçlularının infaz indiriminden faydalanılmasının önüne geçildi.
24.12.2025
16:57
12 Bingölspor Cephesinde Disiplin Gündemi
12 Bingölspor Cephesinde Disiplin Gündemi
Tartışmaların gölgesinde kalan Silifke Belediyespor–12 Bingölspor karşılaşmasının ardından disiplin süreci başladı; kulüp, başkan Özturan ve bir futbolcu PFDK'ya sevk edildi.
24.12.2025
16:36
Bingöl`deki silahlı saldırı olaylarıyla ilgili 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'deki silahlı saldırı olaylarıyla ilgili 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de meydana gelen iki ayrı silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.12.2025
16:34
Hayatını kaybeden Uzman Çavuş Arı, son yolculuğuna uğurlandı
Hayatını kaybeden Uzman Çavuş Arı, son yolculuğuna uğurlandı
Kuzey Irak harekât alanında görev yapan ve hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Taner Arı, memleketi Bingöl'de son yolcuğuna uğurlandı
24.12.2025
16:33
Jandarma trafik ekiplerinden kış lastiği denetimi
Jandarma trafik ekiplerinden kış lastiği denetimi
Bingöl-Erzurum yolunda jandarma trafik ekipleri kış lastiği denetimi yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın