AK Parti Bingöl Belediye Başkanlığı aday adayı Dr. Alican Bayram, 'Çevreci bir belediye' projesini anlattı. Temizlik hizmetlerine ilişkin detayları paylaşan Bayram, geri dönüşüm süreci ile elde edilecek ekonomik kazanımlara da dikkat çekti.
31 Mart yerel seçimlerine yönelik çalışmalarına devam eden AK Parti Bingöl Belediye Başkanı aday adayı Dr. Alican Bayram, ‘Çevreci bir belediye' projesini anlattı. Çevreci bir belediye çerçevesinde yeraltı çöp toplama sisteminin getirilmesi gerektiğinin altını çizen Bayram, bu çalışmanın elzem olduğunu belirtti.
YERALTI ÇÖP TOPLAMA SİSTEMİ VE KATI ATIK YÖNETİMİ
Yeraltı çöp toplama sistemiyle ek seferin önüne geçilip ekonomik bir tasarrufun da yapılacağını vurgulayan Bayram, “Çevreci bir belediye politikaları kapsamında izleyeceğimiz yolları paylaşacağım. Bu politikalar iki temel adımda yapılacak. Birincisi yeraltı çöp toplama sistemine geçilecek, ikincisi ise katı atık yönetimi. Yeraltı çöp toplama sisteminin birkaç faydası olacak. Bunlardan ilki, çevrede gördüğümüz görüntü kirliliğinin ve kokunun önüne geçeceğiz. Geçmiş dönemlerde farklı bir belediyemiz uygulamaya geçti bu konuda ama sonra vazgeçme zorunda kaldık. Bu vazgeçmenin temel nedeni, çevreye yaydığı kötü kokulardı ama gelişen teknolojiyle birlikte çöp toplama araçlarımıza bunun temizlik aparatlarını takabiliriz, tazyikli ve sıcak su aparatını takabiliriz, çöp konteynırlarımızı bir yandan boşaltırken bir yandan da temizleyebiliriz. Bunun hem çevre kirliliğinin önüne geçmek gibi bir faydası var hem de ekonomik bir faydası var. Çünkü yeraltı çöp toplama sistemlerinin sensörleri olacak. Bu sensörler sayesinde biz hem insanı kaynağı açısından hem de araçların ek sefer yapması açısından bir tasarrufa geçmiş olacağız. Bu sensörler, konteynerlerin bize yüzde kaç dolu olduğu hakkında bilgi verecek. Bu bilgi ekseninde dolu olmayan veya belirli bir orana ulaşmayan konteynırlar için o mahallelere sefer düzenlemeyeceğiz” dedi.
“PİYASADA EKONOMİK BİR KAZANCA DÖNÜŞEBİLİR”
Bayram, sözlerine şöyle devam etti:
“Katı atık yönetimine bakacak olursak, çevreci bir belediye olmak için çöp ve geri dönüşüm arasındaki farkı toplum olarak bilmemiz lazım. Tabi ki kısa vadeli bir proje değil. Bunun temelinde aslında eğitim yatacak. Eğitimle beraber, peyderpey mahallelerimize, bölgelerimize geri dönüşüm ya da atık yağların toplanmasına yönelik hem temel eğitimleri vereceğiz okullarımızda özellikle hem de bunun toplanmasına yönelik birçok faaliyet içinde olacağız. Bir faaliyetten örnek vereyim mesela, en fazla geri dönüşümü toplayan kadınlara robot süpürge hediye edeceğiz mesela. Robot süpürgenin hediye edilmesi, kadınları motive ve teşvik edecektir ve biz topluma aslında geri dönüşüm politikalarında geri dönüşümün ne kadar önemli olduğunu öğretebileceğiz. Peki bu geri dönüşüm politikalarının ne gibi bir önemi var. Örnek olarak, Uydukent bölgesinde günde 10 ton çöp toplanıyorsa biz geri dönüşümle toplanan atıkları ayırırsak eğer, bunun ortalama 5 tona düşeceğini varsayalım. Bu bize yine insan kaynağında ve araçların ek sefer yapması noktasında ekonomik bir geri dönüşüm olacak. İkinci ekonomik faydası ise bu geri dönüşüm ürünler, piyasada ekonomik bir kazanca dönüşebilir. Bu geri dönüşüm ürünlerini Bingöl genelinde toplarsak eğer, belediyeye bir gelir olarak kazandırabiliriz.” İHA
Vizyon sahibi , muhattabına hitapda ustasınız.Bingöl'ü temsil edecek kişilerde dikkat edilecek en önemli esaslardan biri bu ama ne yazık ki hep es geçilen bir esas.
proje varda hizmet edecek yürek mi var, akp den aday olmasından belli derdinin cebi olması, kendine çok güveniyor ise bağımsız aday olsun. proje mroje hikaye 4 yılda bunları zengin ederiz
2 aday olduğuna göre saldıran kimin adamları belli. Alican hocaya tek laf edemiyorsunuz. Onun gibi proje ve fikir üretemiyorsunuz. İhale çarkınıza çomak sokuyor diye düşman oluyorsunuz. O ise tek şey yapıyor projelerini fikirlerini açıklıyor. Erdal beyde açıklasın video çeksin onun gibi kalite ortaya çıksın. İki kelime anlatabilirse
Geri dönüşüm projesi bu ülkeye 10 gömlek büyük bu ülkede katı atık taşıması toplanması için verilen paraların hadi hesabı yok Yerinde geri dönüşüm yapmak için ilk okul da ders olarak islenmeli 2 tane projeye bak ben geri dönüşüm projesini uygularım bu ülkede halen evsel atık sanayi atığı birlikte toplanıyor depolama alnın da çöp suyu nereye gidiyor bilen yok
Aday ve projeler hakkında eleştiri yok eleştiriler hep bel altı. Hocam söyledim yine söylüyorum sen izlediğin yola bak bunlara takılma canı gönülden tebrik ediyorum
Maşallah tanıştım Alican hocayla hem mütevazi hem kibar hem çalışkan. Videolarını izledim Twitter'da. Keşke artık ilimizi böyle başarılı ve mütevazi insanlar yönetse.
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın