KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Bayram gelmiş neyime…

Tıp Bayramı kutlama programında yaptığı konuşmada sağlık personellerinin sıkıntılarına değinen Vali Balkanlıoğlu: “Bayram gelmiş neyime, kan damlar yüreğime” dedi.

Bayram gelmiş neyime…
15 MART 2008 CUMARTESİ 10:31
0
1564
0
AA aa
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Programda, sağlık alanında hizmet eden ve destek sunanlara plaket verildi.
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından dün saat 14.30'da Kültür Merkezi'nde düzenlenen kutlama programına Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Güray Alpar, Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Bukan, çeşitli kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dt. Zeki Bingöl, bir bayrak yarışında olduklarını, bugün kendilerinde olan bayrağı yarın başkalarına teslim edeceklerini belirterek “O bayrağı dik tutmak, daha yükseklere taşımak gurur kaynağımız olacaktır. Ben burada şunu açıkça ifade etmek istiyorum. Hem sahip olduğumuz mesleğimiz adına hem de sağlık hizmetini bir ekip anlayışı ile sürdürme yarışına katılan bütün personelimle gurur duyuyorum. İlimiz sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliği açısından, hepimizin bildiği gibi gerçekten çok zor şartlara sahiptir. Bu zor şartlar altında çalışıyoruz ve halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Personel sıkıntımızdan fiziki mekânlarımızın yetersizliğine kadar birçok sorunumuz var. İlimiz genelinde hizmete sokulan sağlık evleri ile neredeyse hastanın birinci basamak hizmetlerini almadığı yer kalmamıştır” dedi.
Balkanlıoğlu: “Bayram gelmiş neyime, kan damlar yüreğime”
İl Sağlık Müdürü Bingöl'ün ardından kürsüye çıkan Vali Balkanlıoğlu, ‘Her işin başı sağlıktır' dedi ve şunları kaydetti.
“İnsan yaşamı pamuk ipliğine bağlı. Hepimiz fani insanlarız. Her an hastalanabiliriz, her an kazaya belaya uğrayabiliriz. O yüzden sağlık kuruluşları, sağlık emekçileri her şeyin ötesinde insan ve insan sağlığı ile ilgilendikleri için yaptıkları iş en kutsal iştir. Sağlıkta pek çok problemler birer birer aşılıyor. 22 yıllık meslek hayatımda memleketin birçok yerinde çalıştım, bunu bizzat gözlemliyorum. Eskiden ambulans ve doktorlar sayısı çok azdı. Bugün ise sağlık alanında çok büyük ilerleme kaydettik. Avrupa ülkeleri düzeyine varmadık ama birçok alanda dünya ülkelerini hayretlere düşürecek hizmetlere de imza atıyoruz. Bingöl ilimizde çok iyi bir sağlık ekibimiz var. Kış mevsiminde bu personellerimiz sayesinde bir çok insan, hatta birçok bebeğin hayatı kurtarıldı. Bir insanın başına bir olay gelirse, bütün Bingöl'ün seferber olması gerekir. Sağlıkla ilgili belki personele göre yeterli iyileştirme ve bilgilendirme yapılmadığı için bazı sızlamalar var, hatta bazıları şu sözleri söylüyor' Bayram gelmiş neyime, kan damlar yüreğime' Ancak yaptığınız hizmet hiçbir zaman parayla ölçülmez” dedi.
Hizmet yapanlara plaket
Bingöl'de çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile sağlık çalışanları, sağlık alanında yaptıkları hizmet ve katkılardan ötürü İl Sağlık Müdürlüğü'nce plaketle ödüllendirildi.
Son olarak kutlama programında, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Yılmaz tarafından çalışmaların içerdiği sinevizyon eşliğinde anlatıldı.
 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın