KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Bayram : 'zamanında tedbir alınmalıydı

Bayram, geçmişte gerekli koşullar aranmadan göz yumularak açılan işyerlerinde son günlerde yapılan denetimlerle esnafların mağdur edildiğini söyledi.

Bayram : `zamanında tedbir alınmalıydı
13 NİSAN 2006 PERŞEMBE 10:42
0
1186
0
AA aa
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali BAYRAM; ustalık belgesi olmadan izinsiz olarak açılmasına göz yumulan işyerleri sahiplerinin son günlerde yapılan denetimlerde mağdur edildiğini bildirdi.

Ustalık belgesi olmayan vatandaşların iş yeri açmasına göz yumulduğunu belirten BAYRAM; “Vatandaş ustalık belgesi olmadan iş yeri açıyor. Denetleyici kurumlarda ilk etapta buna izin veriyor. Ustalık belgesi olmadan açılan işyerlerine ruhsat verilemediği için vatandaşlar gayrı resmi olarak işyerlerini işletiyor. İlk etapta göz yumulan bu işyerlerinde denetimler yapılıyor ve ruhsatı olmayan işyerlerinin kapatılacağı söyleniyor. 10 yıldır işyeri açıp hayatını bu işyerine endeksleyen vatandaşlar böylece mağdur ediliyor.” diyerek bu tür olumsuz olayların yaşanmaması için zamanında tedbir alınması gerektiğini dile getirdi.

Bingöl'de çok sayıda ruhsatsız işyerinin olduğunu ifade eden BAYRAM, zamanında işyeri açanlara ustalık belgesine bakılmadan göz yumulduğu söyleyerek, bu nedenle sorunların her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

Bingöl'de son zamanlarda Bingöl Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü elemanlarınca lokanta, fırın ve kahvehanelerde yapılan denetimlerde, işyerlerinin çoğunun ruhsatsız olduğu ortaya çıkmıştı. Yapılan denetimler sonucunda ruhsatsız tespit edilen işyerleri sahipleri ruhsat almaları konusunda uyarıldı. Verilen 15 günlük süre içerisinde ruhsat çıkarmayan işyerlerinin ise kapatılacağı ve işyeri sahiplerine ceza kesileceği belirtilmişti.

Bingölün Sesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.01.2026
15:14
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi.
13.01.2026
13:43
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
13.01.2026
13:00
Bingöl`de kar bereketi
Bingöl'de kar bereketi
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor.
13.01.2026
12:50
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı.
13.01.2026
12:35
Murat Nehri`nde Kum Ocakları Tartışması: `Başka Canlar Gitmesin`
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin'
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları…
12.01.2026
15:29
Bayram`dan yeni yönetime net mesaj; `Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!`
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın