KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2026 Cuma
°C

Bayram : 'zamanında tedbir alınmalıydı

Bayram, geçmişte gerekli koşullar aranmadan göz yumularak açılan işyerlerinde son günlerde yapılan denetimlerle esnafların mağdur edildiğini söyledi.

Bayram : `zamanında tedbir alınmalıydı
13 NİSAN 2006 PERŞEMBE 10:42
0
1249
0
AA aa
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali BAYRAM; ustalık belgesi olmadan izinsiz olarak açılmasına göz yumulan işyerleri sahiplerinin son günlerde yapılan denetimlerde mağdur edildiğini bildirdi.

Ustalık belgesi olmayan vatandaşların iş yeri açmasına göz yumulduğunu belirten BAYRAM; “Vatandaş ustalık belgesi olmadan iş yeri açıyor. Denetleyici kurumlarda ilk etapta buna izin veriyor. Ustalık belgesi olmadan açılan işyerlerine ruhsat verilemediği için vatandaşlar gayrı resmi olarak işyerlerini işletiyor. İlk etapta göz yumulan bu işyerlerinde denetimler yapılıyor ve ruhsatı olmayan işyerlerinin kapatılacağı söyleniyor. 10 yıldır işyeri açıp hayatını bu işyerine endeksleyen vatandaşlar böylece mağdur ediliyor.” diyerek bu tür olumsuz olayların yaşanmaması için zamanında tedbir alınması gerektiğini dile getirdi.

Bingöl'de çok sayıda ruhsatsız işyerinin olduğunu ifade eden BAYRAM, zamanında işyeri açanlara ustalık belgesine bakılmadan göz yumulduğu söyleyerek, bu nedenle sorunların her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

Bingöl'de son zamanlarda Bingöl Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü elemanlarınca lokanta, fırın ve kahvehanelerde yapılan denetimlerde, işyerlerinin çoğunun ruhsatsız olduğu ortaya çıkmıştı. Yapılan denetimler sonucunda ruhsatsız tespit edilen işyerleri sahipleri ruhsat almaları konusunda uyarıldı. Verilen 15 günlük süre içerisinde ruhsat çıkarmayan işyerlerinin ise kapatılacağı ve işyeri sahiplerine ceza kesileceği belirtilmişti.

Bingölün Sesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
21.05.2026
17:08
Bingöl`de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Bingöl'de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi kapsamında Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibeli 330 bin sebze fidesi dağıtıldı. Projeyle 500 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor.
21.05.2026
17:01
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Operasyonlarda çeşitli miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
21.05.2026
16:53
Bingöl`de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde mayıs ayına rağmen yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler zorlu şartlarda mesai yapıyor.
21.05.2026
16:25
Bingöl`de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl'de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın