KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

Bdp'nin bingöl adayı idris baluken

Günlerdir süren yoğun çalışma ve tartışmaların ardından BDP destekleyeceği bağımsız adayları açıkladı. BDP bağımsız olarak destekleyeceği Bingöl adayının Dr. İdris Baluken olduğunu açıkladı.

Bdp`nin bingöl adayı idris baluken
11 NİSAN 2011 PAZARTESİ 08:48
0
5982
9
AA aa

“Demokratik Özerklik, Demokratik Cumhuriyet için Özgürlük ve Demokrasi Adayları” ismi ile açıklanan listede, 39 ilden toplam 61 aday bulunuyor. 13'ü kadın olan adayların yaş ortalaması 48. Adayların 35'i üniversite, 20'si lise, 5'i ise ilkokul mezunlarından oluşuyor. 6'sı eğitimci, 13'ü avukat, 5'i mühendis, 2'si işçi, 2'si doktor, biri eczacı, 3'ü sanatçı ve biri ekonomist olan adayların geriye kalanları ise serbest meslekle uğraşıyor.

Diyarbakır'da düzenlenen basın toplantısında birçok aday hazır bulunurken, adaylık için istifa eden BDP Eş Genel Başkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi, DTK Eş Başkanı Ahmet Türk divanda yer aldılar. Toplantıda açıklamayı ise Kışanak yaptı. "Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu" olarak seçimlere bağımsız adaylarla girme kararı aldıklarını hatırlatan Kışanak, 61 bağımsız aday ile 39 ilde seçimlere katılacaklarını söyledi. Kışanak'ın ardından konuşan Selahattin Demirtaş ise listenin demokratik Türkiye fotoğrafı olduğunu belirterek adayları açıkladı.

İşte BDP'nin destekleyeceği milletvekili adayları

Diyarbakır: Leyla Zana, Hatip Dicle, Nursel Aydoğan, Emine Ayna, Altan Tan, Şerafettin Elçi

Hakkari: Esat Canan, Selahattin Demirtaş, Adil Kurt

Batman: Bengi Yıldız, Ayla Akat

Van: Nazmi Gür, Kemal Aktaş, Özdal Üçer, Aysel Tuğluk

Mersin: Ertuğrul Kürkçü,

Mardin: Ahmet Türk, Gülseren Yıldırım, Erol Dora

Adana: Murat Bozlak

Siirt: Gültan Kışanak

İstanbul: Mustafa Avcı, Sabahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel

Bingöl: İdris Baluken

Tunceli: Ferhat Tunç

Muş: Sırrı Sakık, Demir Çelik

Urfa: İbrahim Binici, İbrahim Ayhan

Antep: Akın Birdal,

Kars: Mülkiye Birtane

Ardahan: Yüksel Avşar,

Adıyaman: Veli Büyükşahin

Şırnak: Hasip Kaplan, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız

Iğdır: Pervin Buldan

Ağrı: Murat Öztürk, Halil Aksoy

Bitlis: Hüsamettin Zenderlioğlu

Elazığ: İsa Gürbüz

Erzurum: Sabahattin Yılmaz

Konya: Hacı Mehmet Bozdağ

Balıkesir: Turan Cengiz

Bursa: Mehmet Denizbüyük

Denizli: Kemal Beler

Kocaeli: Emrullah Bingöl

Malatya: Gani Şavata

Maraş: Mustafa Mamutlu

Muğla: Şehbal Şenyurt

Osmaniye: Kamuran Bablak

Ankara: Sadrettin Güvener, Cerciş Utaş

İzmir: Erdal Avcı, Mehmet Dağhan,

Kırşehir: Sait Karadaş

Antalya: Islam Nergiz

Manisa: Nizamettin Öztürk

Aydın: Mehmet Bayraktar

Yalova: İhsan Coşkun


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
BİNGÖLLÜ ZAZALAR DİYARI. (@Misafir_7248)
26 Kasım 2011 Cumartesi 09:47
TÜM YORUMCULARA DUYURULUR. KANDİL KATİL TERÖRDEN TEMİZLENMİŞTİR TOKİ ORADA FABRİKA ,EV ORGANİZE SANAYİ YAPACAK HİSE ALMAK İSTEYEN TOKİYE BASVURUDA BULUNSUN.
BİNGÖLLÜ ZAZALAR DİYARI. (@Misafir_7247)
26 Kasım 2011 Cumartesi 09:42
UTANMADAN KARLIOVA İLÇESİNDE OLAY YAPAN TERÖRÜSTLER İÇİN ÖNERGE VERİYOR. OLAYDA BİR VATANDAŞ HAYATINI KAYBETMİŞ HAYATINI KAYBEDEN İÇİN ÖNERGE VERMİYORDA TERÖRİSTLER MADUR OLMUŞ DİYE ÖNERGE VERİYOR. BU KATİLLERİN SONU GELDİ GELECEK
BİNGÖLLÜ ZAZALAR DİYARI. (@Misafir_7174)
13 Kasım 2011 Pazar 22:00
idris baluken iki önerge vermiş meclise ilgiç olan önergeleri size srayla cevaplıyayım.
1: sancak beldesi için lise .
cevap : nüfusu 5000 aldında olan beldelere lise yapılmaz
2: memur sene yapılan konulara su.
cevap: suyu bingöl belediyesi tarafından verilecek ve encümen kararından cıkmıştır.
ama senin acelen ne olduğunu biliyoruz memurlar bir an önce yerlessinde canlı bombayla bambalıyasın. o katilleri oraya yönlendiresin ama bunu bilki bu ülkede gercek zaza lar olduğu müdetce size rahatlık yoktur.
BİNGÖLLÜ ZAZALAR DİYARI. (@Misafir_7173)
13 Kasım 2011 Pazar 21:52
idris baluken vekil oldu ve katil pkk nın katliam yapmak için yolunu gayet açmıştır. demeki bu halk huzur istemiyor.diye oy vermiştir.
ZaZa-13 (@Misafir_6427)
07 Ekim 2011 Cuma 18:51
bdp %30 oy aldı bingölden gelecek seçimlerde %50 rahat alır
MESUT CAN (@Misafir_4374)
04 Mayıs 2011 Çarşamba 19:24
İDRİS BALUKEN BİNGÖLDE ÇOK SEVİLEN BİRİDİR,BİNGÖLE YAKIŞIR ONUN VEKILLIĞI KESİN GİBİ...
Emrah Değirmenci (@Misafir_3295)
12 Nisan 2011 Salı 21:40
Dr. İdris Baluken Halkımızın adayıdır. Ve kazanacaktır hem de büyük bir farkla ! AKP'lileri korku salmış belli BDP gümbür gümbür geliyor !
deniz (@Misafir_3187)
11 Nisan 2011 Pazartesi 22:54
liste guzel yalniz ,bana gore bir eksik var oda Firat Anli,kapasitesi olan hatta ileride partiye baskan olabilecek yetenekte bir insan.Istanbul bagimsiz adayi yonetmen Sirri Sureyya Onder abi saygilar ve basarilar .
zaza (@Misafir_3185)
11 Nisan 2011 Pazartesi 22:36
kesin akp 3 te 3 yapar çünkü idris beye kimse oy vermez
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
22.04.2026
11:04
ÖTV`siz araç düzenlemesi Resmî Gazete`de
ÖTV'siz araç düzenlemesi Resmî Gazete'de
Engeli olan bireylerin Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olarak araç alımına yönelik düzenleme Resmî Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme, engelli bireylerin taşıt alımlarındaki istisna şartlarını ve kapsamını yeniden belirliyor.
22.04.2026
10:40
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu:
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu: 'Yatırımlar İçin Seferberlik İlan Edilmeli'
Jeotermal Enerji Derneği Başkanı Ali Kındap, Bingöl ve çevresinin de yer aldığı Doğu Anadolu'nun zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, yatırımların Ege Bölgesi'nden ülke geneline yayılması için seferberlik çağrısı yaptı.
22.04.2026
10:32
Hak Sahipleri;
Hak Sahipleri; 'Bu Bir Ayrıcalık Değil, Gecikmiş Hak'
Bingöl'ün Genç ilçesinde Şehit Ahmet Boz Caddesi'nde planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 36 hak sahibi kamuoyuna açıklama yaptı. Yaklaşık 10 yıldır çözüm beklediklerini belirten hak sahipleri, 6 kat imar düzenlemesinin mağduriyeti gidermeye yönelik olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın