KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Beklenen ihale yapıldı

Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan 14 proje işi ihalesi, dün basına kapalı olarak Belediye Başkanı Hacı Ketenalp'in makamında iştirakçi firmanın katılımıyla yapıldı. 2 encümenin imza atmadığı ihalede verilen teklifin, değerlendirmeye alındığı belirtildi

Beklenen ihale yapıldı
03 MAYIS 2008 CUMARTESİ 11:02
0
2643
0
AA aa
Bingöl Belediye Başkanlığı'nın 22 Nisan 2008 gün ve 26855 sayılı Resmi Gazete'de yer alan 14 projeli 295 milyon YTL artı KDV'lik işi, dün saat 14.00'da Belediye Başkanı Hacı Ketenalp'in makamında ihale edildi.
Belediye Başkanı Hacı Ketenalp Başkanlığında, belediye encümenleri, belediyenin ilgili birim amirleri ve iştirakçi firma temsilcisinin hazır bulunduğu ihale basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
İFD ve Bir Tane firmalarının ortak teklif verdiği belirtilen ihale, yaklaşık 1 saat sürdü. İhalenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ketenalp, 14 projeden oluşan ve 295 Milyon YTL'lik ihale için sadece bir teklif bir verildiği ve teklifin değerlendirmeye alındığını söyledi.
Ketenalp: “Bugün, 14 projemizle ilgili ihalemizi yaptık. İştirakçi olarak bir firma katılmıştır. Bizler, ihaleye katılan bu firmaya şunu söyledik. 14 adet projemiz var, bunun maliyeti 295 Milyon YTL artı KDV'dir. Belediye veya herhangi bir kamu kaynağını kullanmaksızın siz bu işi yapıp teslim edeceksiniz. Belediyenin kasasından bir kuruş para çıkmayacak, geçici ve kesin kabul yapıldıktan sonra ödemeler başlayacaktır. Bunun üzerine firma da bize, 183 milyon YTL'lik teklif sunmuş, geri kalan 111 milyon YTL'yi de belediyemize hibe etmiştir. Kesin kabul 2011'de yapılacak, 2011'den sonrasına ilişkin ödeme planı sunmuştur. Şuanda böyle bir teklif verilmiştir, biz bu teklifi değerlendiriyoruz” dedi.
Açıklamanın ardından, ihaleyle ilgili yapılacak değerlendirmenin akabinde gazetecilere detaylı bilgi verileceği açıklandı. İhalenin kesinleşmemesinin, 2 encümenin imza atmamasından kaynaklandığı ve bu yüzden değerlendirmeye alındığı öğrenildi.
Öte yandan alınan gayri resmi bilgilere göre, Bingöl Belediyesi, Avrupa Birliği fonlarından yaklaşık 300 milyon YTL'lik hibe temin etti. Belediye, alt destekli yarı hibe kredilerle 14 projeyi yapacak. Geri ödemeler ise, 14 projenin gelirinden elde edilecek paralarla 30 yılda gerçekleştirilecek.
İhaleye basın mensuplarının alınmaması, işlerin ne şekilde yapılacağı, ödemelerin hangi şartlarda ve ne şekilde gerçekleştirileceği, belediyeye hibe edileceği açıklanan hibe paralarının nasıl kullanılacağı, ihale ilanının neden sadece resmi gazetede yayınlandığı, geri ödemelerin ne şekilde olacağı sorularının yanıtsız bırakılması, bu işin bir süre daha kamuoyunu meşgul edecek gibi…
 

 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
08.09.2025
16:11
12Bingölspor maç gelirini Efrayim Bebeğin hesabına aktardı
12Bingölspor maç gelirini Efrayim Bebeğin hesabına aktardı
3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor, Karaköprü Belediyespor ile pazar günü oynanan ligin ilk maçındaki bilet gelirlerini SMS Hastası Efrayim Gökalp'in hesabına aktardı, dekontu sosyal medya hesabında paylaştı.
08.09.2025
15:42
Seven:
Seven: 'Filistin hepimizin vicdanını sınayan bir imtihandır'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Filistin'de insanlığın gözü önünde sürdürülen açık bir soykırıma şahit oluyoruz. Henüz 6 yaşında, 355 kurşunla hunharca öldürülen küçük Hind'in, günlerce açlıkla mücadele eden Zeynep'in enkaz altında can veren binlerce masum yavrunun feryadı, hepimizin vicdanını sınayan bir imtihan. Bu çığlık, hepimizin sınavı, ahirette verilecek hesabıdır.'
08.09.2025
15:25
Hüdapar`dan Çözüm Çağrısı
Hüdapar'dan Çözüm Çağrısı
Yerinde incelediği sorunlar sonrası basına açıklamada bulunan HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, dört başlıkta özetlediği sıkıntıların acilen çözülmesi çağrısı yaptı.
08.09.2025
14:35
Bingöl`de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 2025-2026 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 374 okulda, 60 bin öğrenci ve 4 bin 530 öğretmen ders başı yaptı. Okulun ilk günü öğrenciler kadar velileri de heyecanlıydı.
08.09.2025
14:27
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bugün başlayan başvurular 12 Eylül'de sona erecek. 22 Eylül'de işbaşı yapılacak, program 31 Mayıs 2026'da sona erecek. Program kapsamında katılımcılara Genel Sağlık Sigortası yapılacak. Katılımcılara ücret olarak çalıştığı gün başına 1.083,00 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın