KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

Belediye, sanayi sitemize sahip çıksın

Sanayi Sitesinin üretim ve istihdam alanı olduğunu vurgulayan BİN-DER Başkanı Karasu, Bingöl Belediyesi'nin Sanayi Sitesine ilgisiz kaldığını belirti. Karasu, “Belediye, Sanayi Sitemize sahip çıksın!” dedi.

Belediye, sanayi sitemize sahip çıksın
23 MART 2007 CUMA 11:57
0
1031
0
AA aa
Bingöl'ün yönetim, kabiliyet, istihdam, üretim, yaşam ve gelecekle ilgili vizyonunu gösteren Küçük Sanayi Sitesi'nin istihdam alanı olduğunu belirten Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, buranın, üreten insanların yoğun, üretici kültürün ise yaygın olduğu en önemli bir yer olduğunu aktardı.
Küçük Sanayi Sitesi'nin, göz bebeği gibi korunması, her türlü imkandan yararlandırılması ve altyapının tüm donanımlarına sahip olması gerektiğini söyleyen Karasu: “Sanayi Sitesine verdiğimiz önem geleceğimizle ne kadar ilgili olduğumuzu göstermektedir. Sanayi Sitesinin altyapısı çok kötü, iflas etmiş durumdadır. Altyapı yok aslında. Yolları son derece bozuktur. Çoğu ham yol veya stabilizedir. Çevre düzenlemesi yapılmamış, her taraf son derece bakımsızdır. Çoğu zaman toz -dumandan insanlar çalışma güçlüğü çekmektedir. Bir ilin üretim mekanlarının bu kadar bakımsız ve sahipsiz olması,  üretici kültürün gelişmesini olumsuz şekilde etkilemektedir. Bingöl Belediyesi Sanayi Sitesine ilgisiz kalmıştır. Bütün bu olumsuzlukların nedeni belediyedir, belediyenin sanayi esnafına yönelik hizmet üretmemesidir, sanayi sitesinin il ekonomisine sağladığı katkıyı yeterince anlamamış olmasıdır” dedi.
Sanayi Sitesinin altyapı sorununu acilen çözülmesi gerektiğini kaydeden Karasu, yollarının asfaltlanması, çevre düzenlemesinin yapılması gerektiğini ifade etti.
Üretim mekanı olmasından, katma değer yaratan bir eleman olmasından ötürü sanayi sitesinin çok ayrıcalıklı bir muamele görmesi gerektiğini vurgulayan Karasu; “Bütün kurumlarca ilimizin gözbebeği olarak algılanmalıdır. Sanayi Sitesinin kıymetini bilmeyen, oraya hizmet götürmeyi kurumunun önceliği olarak görmeyen hiç kimse memleketi idare ediyorum, memleketin sorunlarına karşı ilgiliyim diyemez. Bu olumsuzluğun sebebi de Bingöl Belediyesidir. Belediye Sanayi Sitemize sahip çıksın!” diye konuştu.

Bingol Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2026
18:14
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi.
23.04.2026
18:00
Okullarda
Okullarda '7 basamaklı güvenlik modeli' dönemi başlıyor
Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan, 10 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamlarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Mustafa Çitfçi'nin talimatıyla okullardaki güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla '7 Basamaklı Okul Güvenlik Modeli' hayata geçiriliyor. Yeni sistemle her okulda özel bir 'Güvenlik Kurulu' oluşturulacak.
23.04.2026
17:42
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl'de kurulan UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, üç farklı EMT verifikasyonunun aynı anda gerçekleştirildiği ilk merkez olarak uluslararası alanda dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü ve Azerbaycan'dan ekipler süreci yerinde takip etti.
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın