KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2026 Cuma
°C

Belediye sbs'de yüzde 80 başarılı

Bingöl Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Okuma Salonları, SBS’de 356 öğrenciden 285 öğrenciyi çeşitli tercihli liselere yerleştirerek, büyük başarı elde etti. Sonuçlarla birlikte Bingöl Belediyesi SBS’de yüzde 80 başarı yakalamış oldu.

Belediye sbs`de yüzde 80 başarılı
26 AĞUSTOS 2012 PAZAR 23:32
0
1560
0
AA aa

Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi'nde bin öğrenciye ücretsiz dershane hizmeti veren Bingöl Belediyesi, eğitim alanındaki hizmetlerine devam ediyor. Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı olarak Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Okuma Salonları, Seviye Belirleme Sınavı(SBS) 8. sınıflarda 1. Etap yerleştirmede 356 kişiden 285 kişi çeşitli tercihli liselere yerleşerek büyük başarı elde etti.

SBS 2-3 ve 4.etap yerleştirmelerde ise yaklaşık 30 kişinin yerleşmesi bekleniliyor. Toplamda 315 öğrenci çeşitli okulları kazanmış olacak. Dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz eğitim olanağı sağlayan Bingöl Belediyesi, SBS'de yüzde 80 başarı yakaladı.

Bingöl'de dar gelirli ailelerin çocuklarına kapılarını açan Bingöl Belediyesi Okuma Salonlarında öğrenciler sadece sınavlara hazırlanmıyor, gerçekleştirilen kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle gençlerin sosyal gelişimine de katkı sağlanıyor.

SBS'de elde edilen bu başarının Okuma Salonlarındaki düzenli ve gayretli çalışmaların bir sonucu olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Serdar Atalay: “3 yıldır düzenli olarak yaptığımız bu eğitim faaliyeti ile 800'ün üzerinde öğrencimiz çeşitli ortaöğretim kurumlarını kazanarak eğitimlerini devam ettirmektedirler. İnşallah bundan sonraki yıllarda bu sayı artarak devam edecek ve bu gençler Bingöl'ün geleceğine sahip çıkacaklar. Okuma Salonlarında SBS'ye giren her yüz öğrenciden 80'i sınavı kazanmış durumda. Yüzde 80'lik bir başarımız var. Okuma Salonlarımız Seviye Belirleme Sınavı(SBS) 8. sınıflarda 1. Etap yerleştirmede 356 kişiden 285 kişi çeşitli tercihli liselere yerleşerek büyük başarı elde ettiler” dedi.

Atalay: “Ayrıca öğrencilerimizden 6 kişi Fen Lisesi'ni, 3 kişi Özel Kolejleri burslu olarak kazandı. 13 kişi Anadolu Öğretmen Lisesi'ni, 154 kişi Anadolu Lisesi, 2 kişi Adalet Lisesi, 20 kişi Sağlık Meslek Lisesi, 52 kişi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 40 kişi de çeşitli meslek liselerini kazandı. 450 ve üzeri puan alan 11 öğrencimiz var. 400 puan ve üzeri ise 53 öğrencimiz var” diye konuştu.

Amaçlarının eğitime katkı sunmak olduğunu ifade eden Başkan Atalay: “Öğrencilerimizi daha iyi yetiştirebilmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Amacımız insana yatırım yapmaktır. İnsanımıza fırsat eşitliği sunmaktır. Bunu da istikrarlı bir şekilde yapmaya devam ediyoruz. Dershaneye gitme imkânı olmayan öğrencilere sınavlarda yüksek başarı elde etme imkânı vermek için çabaladık. Bu yıl açıklanan SBS sonuçları ile bu amacımıza ulaştığımızı görüyoruz. Gelecek yıl daha yüksek bir başarı elde etmek için çok daha fazla çalışacağız” dedi.

Okuma Salonlarında gençlere yönelik yapılan çalışmaları aktaran Atalay, “Bu başarılarımızın arkasında öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin programlı çalışmaları var. Gençlerimize yönelik moral, motivasyon seminerleri, 2. dönemde haftalık 1 deneme sınavı, Şubat tatil programı, yıl sonu hızlandırılmış ders çalışma programı, yıl içerisinde çeşitli piknik ve geziler yapılmıştır. Zaman zaman öğrencilerimiz diğer illeri de gezerek moral kazandılar. Ayrıca öğrencilerimize Gençlik merkezimizin sosyal tesislerinde futbol turnuvaları, satranç turnuvaları, masa tenisi turnuvaları ve diğer sosyal aktivitelerle moral ve motivasyonlarını arttırıcı etkinlikler düzenledik. Sınava bir ay kala her gün deneme sınavı ve çözümleri yapılarak, öğrencilerimiz sınava hazır hale getirildiler” şeklinde konuştu.

285 öğrenciden 44 tanesini Türkiye'nin en seçkin illerine gönderdiklerini söyleyen Bingöl Belediyesi Okuma Salonları Müdürü Nurullah Işık, İstanbul, Bursa, İzmir, Denizli, Kocaeli ve Konya gibi Türkiye'de söz sahibi okulların olduğu illere gönderdiklerini belirtti.

Okuma Salonları ile birlikte Bingöl'de gençliğin eğitime bakışının olumlu yönde değiştiğini belirten Bingöl Belediyesi Okuma Salonları Müdürü Nurullah Işık, toplam bin öğrenciye SBS kursu verdiklerini ifade ederek, “Geçtiğimiz yıl SBS'de yüzde 70 olan yerleştirme oranımız bu yıl yüzde 80 olarak gerçekleşmiştir. SBS 2-3 ve 4. etap yerleştirmelerinde bu oranın daha da artacağını bekliyoruz. Buda gösteriyor ki her yıl başarımız katlanarak artmaya devam ediyor. Öğrencilerimiz buraları ücretsiz kazanarak 4 yıl boyunca özel eğitimden geçecekler. Buradaki öğrencilerimizi sadece kazandırmakla yetinmeyip, Liseden üniversiteye kadar onların yanında olacağız ve onları en güzel yerde görmek istiyoruz. Başta memleketimize, Bingöl'ümüze ve ailelerine hayırlı evlatlar olmalarını diliyoruz. Okuma Salonları ile Bingöl'de gençliğin eğitime bakışı olumlu yönde değişti. Okuma Salonları ile Bingöl ciddi manada bir eğitim atağına geçti. Şuanda Bingöl'de gitmediğimiz köy kalmadı. Sancak'tan, Ilıcalar'dan, Servi'den, Yenibaşlar'dan ve çevre köylerden öğrencilerimiz var. Şuanda bu yerlerden kazanıp da yerleşen öğrencilerimiz var. Normalde burada okuyan öğrencilerimizin böyle bir hayali yoktu. Okuyayım da bir meslek sahibi olayım gibi düşünce içerisinde değillerdi. Belediyemizin yaptığı çalışmalarla okuma salonlarımız bu gençler için bir umut ve bir ışık oldu. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Serdar Atalay'a teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

7 sınıflarda kayıtların yapılmaya devam ettiğini ifade eden Işık, diğer kontenjanlarının dolduğunu söyledi.

SBS'ye hazırlık kursuna kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Veysel Belgin Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi'ndeki Okuma Salonlarına müracaat etmeleri gerekiyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın