KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Belediyede toplu iş sözleşmesi imzalandı

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, belediye çalışanları ile toplu iş sözleşmesi imzaladı. Bingöl Belediyesi ve Hizmet-iş Sendikası arasında süresi tamamlanan ‘toplu iş sözleşmesi' yapılan müzakereler sonucu yenilendi. Sözleşme töreni belediye personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Belediyede toplu iş sözleşmesi imzalandı
24 MART 2011 PERŞEMBE 08:42
0
2464
0
AA aa

143 işçi adına toplu iş sözleşmesi görüşmelerini sürdüren Hizmet-İş Sendikası, ücretlere günlük yevmiyelere seyyanen 8 TL zam yapılması konusunda belediye yöneticileriyle anlaştı.

Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Bingöl Belediyesi arasında anlaşma sağlanması nedeniyle dün saat 11.30'da belediye çok amaçlı toplantı salonunda imza töreni düzenlendi. Düzenlenen imza törenine Belediye Başkan Serdar Atalay, Hizmet-İş Sendikası Bingöl Şube Başkanı Abdulmecit Akdemir, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye işçileri katıldı.

İlk sözleşmenin geçen yıl yapıldığını belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, ikinci yıl ki ‘toplu iş sözleşmesi'nin de bir yıl olarak yapıldığını ifade ederek, “1 Mart 2012 tarihine kadar olacak ‘toplu iş sözleşmesi'ni kendi aramızda işçilerimizin özlük haklarını mümkün mertebe muhafaza ederek, tekrar imzalamış olduk. Biz ilk geldiğimizden beri emeğe çok saygı göstereceğimizi söyledik. Emeğin çok kıymetli olduğunu belirttik ve her fırsatta da bunu emekçinin lehine kullanmaya çalıştık. Bingöl Belediyesi adına bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bugün Allah'a şükürler olsun kadrolu işçi arkadaşlarımızın hiçbir alacakları yok.

24 aydır maaş ödüyoruz. 24 ayda da maaşları düzenli ödüyoruz. Diğer personelimizle birlikte Allah'a şükür borcumuz yok. Bingöl Belediyesi 2 yıl içerisinde bütçesini neredeyse 2 katına çıkarmış bir kurum olarak bütün işçilerin özlük haklarını günü gününe ödemek suretiyle yaklaşık 16 arkadaşımızın da emekli ikramiyesini 3 taksitte ödeyerek, hiçbir arkadaşlarımızın özlük haklarını içeride bırakmadık. KEY alacakları dahil olmak üzere bütün alacakları ödedik. Hak-İş Eski Genel Başkanı Salim Uslu ve yeni Genel Başkanı Mahmut Arslan'ında birçok belediyeye örnek olarak gösterdiği belediyemizde, Bingöl'ümüz adına bu konuda önemli bir kredi oluşturdu” dedi.

Bingöl denildiği zaman, Bingöl Belediyesi denildiği zaman, hakka hukuka saygılı, emekçinin haklarını müdafaa eden bir belediye imajı oluşturduğunu vurgulayan Başkan Atalay, “Geçen yıl Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bingöl'e gelerek şahsıma bir plaket taktim etmişti. Hak-İş Gnel Başkanı Sayın Salim Uslu'da bizzat makamımıza gelerek bizi ziyaret ederek, tebriklerini iletti” diye konuştu.

Bir yerde iş barışı olmadığı zaman hiçbir şeyin olmayacağını belirten Atalay, iş barışından sürekli bahsettiklerini söyleyerek, “İş barışı için kurum olarak sorumluluklarımızı yerine getirmek gerekiyordu. Biz bunları getirdik Allah'a şükür. Tabii bunun karşılığını da işçi kardeşlerimizden Bingöl halkı olarak harfiyen bekliyoruz. Bu konuda ciddi mesafe kat ettiğimizi söyleyebilirim. Durumumuz iyi fakat daha iyi olabilir. O konuda da gayret sarf etmenizi bekliyorum. Şu anda devam eden kadrolu işçi personelimiz toplamda 143 kişi. Biz bu toplu iş sözleşmesini imzalayıp barış ve huzur içerisinde belediyemize, Bingöl halkına hizmet sunmaya devam edeceğiz” dedi.


Ortak paydamız Bingöl'e hizmet etmektir
Atalay, “Görüşümüz, düşüncemiz, fikriyatımız ne olursa olsun bir burada ortak bir kaderi paylaşmış durumdayız. Ortak paydamız Bingöl'e hizmet etmektir. Bingöl'e bütün Bingöllüler olarak hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Tabii bunun için belli bir ücrette alıyoruz. Ama ücret ötesi fedakârlık yapmakta hepimizin görevidir. Her şeyi memleketimizin geleceği için yapıyoruz. Bu konuda fedakârlığın sınırı olmamalı. Memleket için yapılan şey hayırla yad edilir. İnşallah insanlarda bu yaptıklarınızı bir gün hayırla yad ederler” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl toplam üzerinden yüzdelik zam yaptıklarını söyleyen Atalay, bu yıl yaptıkları zamda emekli olurken işçinin lehine olacak şekilde yevmiyi ve seyyanen zam yaptıklarının altını çizdi. Diğer kurumlarla maaş farkını kapatma adına seyyanen 8 TL yevmiyelere zam yaptıklarını belirten Başkan Atalay, bunun da önemli bir rakam olduğunu ifade ederek, “Yaptığımız zamda bu fedakârlığı işçilerimiz için yapıyoruz. Türkiye şartlarına göre iyi bir zam yaptığımızı düşünüyorum. Burada önemli olan anlayıştır. Bir kuruş, iki kuruş çok önemli değildir. Belediyenin bir kuruş fazla, işçinin bir kuruş fazla almasından ziyade anlayış birliği önemlidir. Burada küçük hesaplara takılmamak lazım. 8 TL gibi bir zam yaptık. Bugüne kadar yapılamayanı biz belediye olarak 24 aydır yapıyoruz. 2 yıldır işçiler ay sonunu düşünmeden uzun vadeli hesap yapabiliyorlar. Bankaya gittiği zaman acaba maaşım yattı mı yatmadı mı diye düşünmüyorlar. Bunu sağlamış olmak bizim çok önemli bir şey. Allah'a şükürler olsun bizde bunu sağlamış olduk. En azından işçilerimizin, çalışanlarımızın itibarı belediyemizle birlikte yükseldi. İnşallah bunu daha ileri bir noktaya yükseltiriz.2011-2012 yılı ‘toplu iş sözleşmesi'nin memleketimize, belediyemize, işçilerimize, ailelerimize, tüm çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Toplu sözleşme imza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Bingöl Şube Başkanı Abdulmecit Akdemir, bir aylık müzakere sonucu anlaşmaya vardıklarını söyleyerek, “İşçi arkadaşlarımızın yevmiyelerine günlük 8 TL ilave edildi. Bu sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sözleşmenin personelimize, belediyemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Hizmet-İş Sendikası Bingöl Şube Başkanı Abdulmecit Akdemir birbirilerini tebrik ederek, toplu iş sözleşme metnini imzaladılar.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın