KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Belgesiz personel çalıştırılamayacak

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği yürürlüğe girdi. Buna göre unlu mamul üretim yerlerinde ‘eğitim belgesi’ olmayan personel çalıştırılamayacak, çalıştıranlar cezalandırılacak.

Belgesiz personel çalıştırılamayacak
22 KASIM 2012 PERŞEMBE 04:47
0
1607
0
AA aa

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin yayınlanarak yürürlüğe girdiğini duyuran Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, esnafları uyardı.

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği 04.01.2012 tarih 2S163 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Konuyla ilgili duyuru yapan Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanlığı, unlu mamul üretim yerlerinde eğitim belgesi olmayan personelin çalıştırılamayacağını vurguladı ve esnaflara uyarıda bulundu.

Eğitim belgesinin önemine dikkat çekilen açıklamada: “Pide ve simit fırınlarında, pastanelerde ve unlu mamul üretim yerlerinde hamur yoğuran (hamurkâr) tezgâhta ambalajsız ürün satışı yapan tezgâhtar ve unlu mamulleri üretim yerlerinden alıp satış yerine götüren şoför yâda personeller için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği'nce eğitim kursu açılacaktı. Kurs sonunda yapılacak sınavda 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyerlere hijyen eğitim belgesi verilecektir. Birliğimizin gelişimleri sonucu ilimizde bu eğitim kursu açılması talep edilerek yukarıda belirtilen meslek mensuplarının başka illere giderek hem zaman hem de maddi kayıpların önüne geçilmesi sağlanmıştır. Bu eğitim kurslarına ekmek, pide, simit ve unlu mamuller üretim yerlerinde mal sahibi ve çalışan personellerden yukarıda belirttiğimiz gibi hamurkâr, tezgâhtar ve dağıtım yapan şoför yâda personel katılabilecektir” ifadelerine yer verildi.

Belgesiz personel çalıştıranların cezalandırılacağına dikkat çekilen açıklamada şu bilgi ve görüşler yer aldı: “Başka bir anlamada unlu mamuller imalatı yapılan iş yerinde asgari üç ayrı personelin bu eğitime katılması işletmeniz açısından yararlı olacaktır. 30.11. 2012 tarihine kadar hijyen eğitim belgesi başvuru formu Birliğimizde doldurulup eksiksiz teslim edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle Gıda işletmecileri gıdanın ve üretim işleme ve dağıtım aşamalarından herhangi birinde faaliyet gösteren tesisinin kayıt ve onay işlemlerinin gıda işletmelerinin kayıt ve onay işletmelerine dair yönetmeliğe göre yapmak zorundadırlar. Kayıt yaptırmayan işletmelere 2 bin TL perakende işyerlerine ise bin TL ceza kesileceği ve ayrıca işyerlerinin dahi kapatılacağı, üyelerimiz ileride yapılacak olan denetimlerde mağdur duruma düşmemeleri için yukarıda belirtilen tarihe kadar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimize müracaat etmeleri önemle duyurulur” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın