KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Berberler iş başında

Ocak 2008'de kurulan Berberler ve Kuaförler Derneği, ilk genel kurul toplantısını yaptı. Cumartesi günü Hacı Hıdır Camii Pasajı'ndaki dernek bürosunda toplanan berberler ve kuaförler, yapılan oylamada yönetim kurulu üyelerini seçtiler.

Berberler iş başında
07 NİSAN 2008 PAZARTESİ 09:50
0
1421
0
AA aa
Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Mehmet Ulcay'ın seçildiği dernekte, Yönetim Kurulu Asıl Üyeliğine Necati Balat, Zübeyde Özdal Ağbaş, Ferhat Bozukluhan ve Ali Şanlı, yedek üyeliğine Ramazan Akbulut, Murat Şanlı, Şefik İlhan, Sema Kaygalak ve Mustafa Bürke,
Denetim Kurulu Asıl Üyeliğine, Mehmet Balat, Hatice Kalabalık ve Burhanettin Koç, 
Denetim Kurulu Yedek Üyeliğine ise Yunus Budunoğlu, Sinem Bazencir ve Zeki Bozuyla seçildiler.
Yapılan seçimin ardından bir konuşma yapan Dernek Başkanı Mehmet Ulcay, amaçlarının, dernek üyelerinin eğitim ve sosyal sorunlarını çözmek, mesleğe saygınlık kazandırmak ve her yönüyle faydalı ve başarılı bir sivil toplum örgütü olabilmek olduğunu söyledi.
‘Birlikten kuvvet doğar' düşüncesinden yola çıktıklarını ve bu yolda başarıya ulaşacaklarına inandıklarını aktaran Ulcay, “Berberlik ve kuaförlük mesleğinin geliştirilmesi, meslek sahiplerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, maddi ve manevi haklarının korunması için çalışmalar yapmak, işinin ehli meslektaşlarımıza sahip çıkma adına her önüne gelenin piyasada boy göstermesini engellemek ve dolayısıyla kaliteyi yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.
07 Ocak 2008'de resmi olarak kurulan derneğin, bu toplantıyla birlikte ilk faaliyet adımını atacağını ifade eden Ulcay, ustalık belgesi olmayan üyelere yardımcı olmak adına gerekli mercilere müracaatlarda bulunduklarını da belirtti.
Şuan itibarıyla berber ve kuaför eğitimi alan 60 yakın öğrencilerinin bulunduğunu kaydeden Ulcay, fiyat tarifleri üzerinde de çalışmalarının olduğunun, bunun da piyasadaki karmaşıklığı gidermek için yaptıklarını vurguladı.
Ulcay: “Mesleki Eğitim Merkezi Eski Müdürü Erbay Coşkun'a yönetim olarak teşekkür eder yeni görevinde başarılar dileriz. Dernek yönetimi olarak, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne okul yönetiminden birinin atanmasını istiyor ve başarılı olacağına inanıyoruz. Bu işten anlamayanlar mesleğin değerini düşürmekte” diye konuştu.
Dernek üyelerine seslenen Ulcay: “Biz bu mesleğin hak ettiği değeri almasını istiyorsak elimizi taşın altına koymalıyız” ifadelerini kullandı.
Meslektaşlar arasında iletişim sorunu olduğunu dile getiren Ulcay, “Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için çalışalım, yanımızda çalıştırdığımız çalışanların haklarını koruyalım” dedi.
Dernek olarak ilk faaliyetlerini açıklayan Ulcay, bu hafta içinde belirleyecekleri bir günde Çobantaşı İlköğretim Okulu öğrencilerini tıraş etmeye gideceklerini söyledi.
Ulcay, imkanlar dahilinde ve talep olması durumunda diğer okullara da gideceklerini sözlerine ekledi.




BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın