KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Berdibek: 'Eğitimde fiziki güçlendirmeyi sağlayacağız'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i ziyaretinde Bingöl'deki eğitim kurumlarının yenilenmesi ve tekliflerin programa alınması hususunu iletip destek talebini ileten Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek; 'Eğitim kurumlarımızın depreme dirençli hale getirilmesi ve ihtiyaçların karşılanması için gayretimizi sürdüreceğiz' dedi.

Berdibek:
29 OCAK 2024 PAZARTESİ 18:10
141
5129
11
AA aa

AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i ziyaret etti. Bingöl'ün eğitim alanındaki başarısının arttırılması, öğretmen ihtiyaçlarının tümüyle karşılanması gibi talepleri ileten Milletvekili Berdibek, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinin ardından Bingöl'de incelenen ve depremsellik açısından risk teşkil ettiği için yıkılan eğitim kurumlarının yenilenmesi talebini de ileterek destek istedi.

“HEDEFİMİZ, DEPREME DİRENÇLİ HALE GELMEK”

Bingöl'ün önemli bir deprem kuşağında yer aldığına dikkat çeken ve eğitim kurumlarını bu riske karşı hazırlıklı hale getirmek için çabaladıklarını ifade eden Milletvekili Berdibek; “6 Şubat depremi sonrasında eğitim kurumlarımız titizlikle incelenmiş ve riskli bulunanların yıkım işlemleri deva ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün planlaması dahilinde 24'ü yık-yap olmak üzere 30'a yakın proje teklifi var. Bunlar arasında Bingöl, Genç ve Solhan öğretmenevleri de var. Deprem bölgelerindeki ihtiyaçlardan dolayı sosyal tesislere çok sıcak bakılmasa da bizler talebimizde ısrarcı olduk, olmaya devam edeceğiz. Ayrıca yeni yapı olarak Spor Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ile Simani Mahallemizde bir temel eğitim kurumu yapımı için teklifimiz söz konusu. Hedefimiz, Bingöl'ümüzdeki eğitim kurumlarımız başta olmak üzere tüm kurumlarımızı depreme dirençli hale dönüştürmek. İnşallah bu kapsamda eğitimdeki fiziki güçlendirmeyi sağlayacağız. Bu hususta Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'ın desteğiyle, Milletvekilimiz Zeki Korkutata ile birlikte yoğun bir gayret içerisindeyiz. Taleplerimizi ilettiğim Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'e sıcak misafirperverliği ve ilimize vermiş oldukları destekleri için teşekkür ediyorum.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107544)
31 Ocak 2024 Çarşamba 06:12
Eğitime desteğiniz sadece fiziki yapılar ile sınırlı kalmamalı Mezun olanlara iş imkanı ve iş sahası oluşturmak Eğitim kalitesini arttırmak Bingölde Maddi durumu iyi olmayan Öğrenciler için gerekli maddi ve manevi destekte bulunmak Dershaneye gidemeyen Öğrencilerin eğitimine katkı sunmak vb. Çalışmalar En az eğitim kurumlarının inşası kadar önemli olduğu unutulmamalıdır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107528)
30 Ocak 2024 Salı 17:30
Karlıova Toklular köyünde 15 senedir depreme dayanıksız şekilde raporlarla ortaya konan bi binada eğitime devam edildi, neden yıkmıyorsunuz bu okulu da yenilemiyorsunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107517)
30 Ocak 2024 Salı 13:03
Bingöl ün en nitelikli okullarından Karşıyaka Anadolu Lisesi ve diğer okullar boşaltılmış, çocuklar için en verimli öğrenme saati olan 08:00 ile 11:00 da çocuklar evlerinde uyku modundalar. Bu okulların çok ivedi bir şekilde yapılarak kullanıma açılması ve öğrenme kayıplarının önüne geçilmelidir.Hiç bahane mevcut durumu haklı çıkaramaz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107515)
30 Ocak 2024 Salı 09:38
Müteahhiti olduğu 3-5 yıllık bir okul (Bingöl Lisesi) 6 şiddetindeki depremde ağır hasar alan bir insan mı kenti depreme dirençli hale getirecek?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107554)
01 Şubat 2024 Perşembe 11:22
@Misafir Kullanıcı kral adamsın ben yaazacaktım sen yazdın helal olsun inşallah okur yardakçıları kendisine iletir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107512)
30 Ocak 2024 Salı 08:13
Bugün Yunus Emre Anadolu Lisesi olarak hizmet veren Bingöl Lisesi 2003 depreminde hasar görmüştü ve müteahhitliğini kimin yaptiğini bilenler çok iyi bilir. Yeni yapılacak okul binalarının ne kadar saglıklı yapılacagı da muamma.Çeltiksuyu YİBO'nun ne hale geldiği hala hafızalarda ilk günkü gibi yerini korumaktadır. Bu tür haberleri görünce bir oyun ne kadar değerli olduğunu fark edince son 5 yıldır oy kullanmamanın verdiği vicdani rahatlıkla başımı yastığa koyuyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107509)
30 Ocak 2024 Salı 07:30
Hehe sağlıkta rezalet var Bingölde.Tıp fakültesi şart.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107507)
30 Ocak 2024 Salı 06:44
Gazzede insanlar ölüyor kıtlık açlık çekiyor sizin her zamanki gündeminiz Azerbaycan ağalar Azerbaycan da
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107504)
30 Ocak 2024 Salı 02:30
Erdal Arıkan gibi birini tekrar başımıza bela ettin. Bedelini sandıkta ödeyeceksiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107499)
29 Ocak 2024 Pazartesi 21:31
Bu eğitimci müsveddelerine eğitimin nasıl verileceğini öğretin Yeter. Fiziki binanın önemi fazla yok. İçinde sadece vizyon sahibi bir eğitmen olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107498)
29 Ocak 2024 Pazartesi 21:27
Okullar her 10 yılda bir ya güçlendirilir. Ya yeniden yapılır bu aşikar herkesten fazla toplum içine giriyosun ne yazıkki katliam vahşet soykırımla barbarlıkla ilgili tek kelime açıklama yapamıyorsun.mili savunma üyesi
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın