KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Berlusconi'ye iki kurşun

Eski İtalya Başbakanı Berlusconi ve kardeşi Paolo, aşırı İslamcı bir grup tarafından ölümle tehdit edildi. Örgüt, Berlusconi ve kardeşine mafya usulu mektupla iki kurşun gönderdi.

Berlusconi`ye iki kurşun
12 OCAK 2008 CUMARTESİ 11:42
0
1206
0
AA aa
İtalya'da 2006'da yapılan seçimlerle başbakanlığı Romano Prodi'ye kaybeden sağcı politikacı Sylvio Berlusconi, aşırı İslamcı bir grup tarafından ölümle tehdit edildi.

Medya devi siyasetçinin sahibi olduğu Il Giornale gazetesine gönderilen bir kutuyu açanlar, iki boş kurşunla karşılaştı. Kutudaki mektupta, kurşunların Berlusconi ve kardeşi Paolo için olduğu yazılıydı. Mektupta “Bu kurşunlar Berlusconi kardeşlere, gazetelerindeki saçmalıklar ve İslam karşıtı görüşleri nedeniyle gönderildi. En uygun zamanda, Pakistan'da Butto'ya ne yaptılarsa, ondan yapacağız. Önce bir kurşun, sonra da intihar saldırısı. Korumaları veya güvenlik önlemleri bizi durduramaz, çünkü ne yapacağımız belli olmaz. Allahu Ekber” yazılıydı. Mektup incelenmesi için polise teslim edidi. El Kaide, Irak işgaline 3 bin asker gönderen İtalya'yı daha önce de tehdit etmiş, hatta 2004'te yayınladığı bir kasette, “Askerlerinizi çekmenizi söyledik. Buna uymadınız. Berlusconi'nin kellesini alacağız” demişti. Forza Italia partisinin genel başkanı olan medya devi Sylvio Berlusconi (71) 11 milyar dolar servetiyle İtalya'nın en zengin insanı.

Paris Belediye Başkanı da tehdit edildi

EL Kaide militanları tarafından kullanılan internet sitelerinde Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe de hedef olarak gösterildi. Örgütün, belediye başkanını öldürerek Fransa'yı karışıklığa sürüklemek istediği belirtilirken polis, Bertrand'a uygulanan güvenlik önlemlerini sıklaştırdı. Eşcinsel Delanoe, 2002 yılında gay karşıtı bir militan tarafından bıçaklanmıştı.

‘Her an vurulabilirsin'

Mektupla kurşun gönderme 200 yıllık geçmişi olan İtalyan mafyası tarafından başlatıldı. Sonra tüm dünyaya yayıldı. “Her an vurulabilirsin” anlamına geliyor.



Vatan
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın