KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

Besicilere 18 milyon hibe verildi

Bingöl'deki besicilere 2014 yılından bu yana yapılan 192 adet ahır/ağıl inşasından dolayı toplamda 18 milyon 624 bin 423 TL hibe ödemesi yapıldığı bildirildi.

Besicilere 18 milyon hibe verildi
06 KASIM 2019 ÇARŞAMBA 18:05
8
2743
6
AA aa

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, yüzde 50 hibeyle yapılan ahırların inşaatlarını inceledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca uygulanmakta olan Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu,  Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri Kapsamında Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin ve Cumhurbaşkanlığı Kararına dayanılarak yüzde 50 hibe ile inşa edilen hayvan barınaklarını yerinde inceleyen Bahadır, inşaatlar hakkında bilgi aldı.

Bahadır; “Bakanlığımızın Damızlık Koyun-Keçi Birlikleri için uyguladığı Damızlık Koç-Teke Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Proje kapsamındaki yüzde 50 hibeli ahır- ağıl yapımı programı çerçevesinde Bingöl Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri birliği tarafından yapılan 500 başlık Koç-Teke istasyonunu inceledik. Bingöl merkeze bağlı Dik Köyünde bulunan istasyon, Türkiye'de bu program çerçevesinde yapılan ikinci istasyon olma özelliğini taşımaktadır.  Bölge yetiştiricilerine yüzde 50 hibeli Koç-Teke dağıtımı yapmak üzere tam kapasite ile çalışan istasyon, küçükbaş hayvancılığın gelişmesine sağlayacağı katkı bakımından büyük önem arz etmektedir” dedi.

2019 yılında yapımı tamamlanan 7 ahır ve 2 ağıl inşaatlarının toplam yatırım tutarının 3 milyon 404 bin 867 TL olduğunu aktaran Bahadır; “Bu çerçevede yetiştiricilere 1 milyon 538 bin 205 TL hibe ödemesi yapılmıştır. 2014 yılından itibaren uygulanan proje kapsamında yetiştiricilerimiz toplam yatırım tutarı 38 milyon 763.546 TL olan 192 adet ahır/ağıl inşaatını tamamlamış olup, bu kapsamda 18 milyon 624 bin 423 TL hibe ödemesi almışlardır” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52472)
07 Kasım 2019 Perşembe 22:42
Herşey güzel de, fotodaki koçlar da koç gibi maşaallah bir başka güzeller...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52459)
07 Kasım 2019 Perşembe 14:56
boş beleş masraflar değil bügüne kadar ilimize gelmiş en önemli projelerden biri sizde üstünüze düşen görevi yaparsanız hep birlikte daha güzel günler ve daha güzel projeler BİNGÖL'ümüze gelecektir emeği geçen herkesten allah razı olsun.. bu ara BURHAN BAHADIR gerçektende çok çalışkan bi müdürmüş dışardan gördüğümüz bu başarılarınızın devamını dilerim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52446)
07 Kasım 2019 Perşembe 08:08
Burhan BAHADIR çok çalışkan ve gayretli bir müdürümüz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52441)
06 Kasım 2019 Çarşamba 22:51
Hepside boş beleş masraflar bir vatandaş olarak gördüklerimi yaziyorum evet millete hayvancilik adi altinda hibe verildi ahirlar projeye göre yapıldı ama içinde bir hayvan bile beslenmiyor çünkü denetim yok millet sadece devletten para alma yollarini öğrenmiş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52457)
07 Kasım 2019 Perşembe 13:02
@Misafir Kullanıcı kaç tane ahır gezdin ki şimdiye kadar boş olduğunu söylüyorsun bilip bilmeden yapılan her yatırımı eleştirmekten vazgeçin kardeşim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52436)
06 Kasım 2019 Çarşamba 19:20
Bu konuda çok güzel işler yapılıyor özellikle küçük baş destekleri çok iyi durumdadır
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın