KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2025 Salı
°C

Besicilere koyun dağıtımı

Bingöl'de Genç Çiftçi projesi kapsamında 18 besiciye kişi başı 34 akkaraman ırkı koyun dağıtımı yapıldı.

Besicilere koyun dağıtımı
07 EYLÜL 2018 CUMA 10:42
1
1774
0
AA aa

Bingöl Orman ve Tarım İl Müdürlüğü'nün Genç Çiftçi projesi kapsamında, 18 besiciye akkaraman ırkı koyun dağıtımı yapıldı.

Bingöl Orman ve Tarım İl Müdürlüğü kampüsünde gerçekleşen dağıtıma ilgili kurum yetkilileri ve besiciler katıldı.

Bu yıl 52 projenin koyun projesi olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütleme Şube Müdürü Ahmet Çibik, 2018 yılı içinde toplamda 6 milyon 390 bin lira çiftçilere hibe desteğinin sağlanacağını söyledi.

Amaçlarının genç çiftçileri kırsal alanda tutmak olduğunun altını çizen Çibik, “Genç çiftçi projesi kapsamında 18 besicimize 32 dişi 2 erkek olmak üzere toplamda 34 adet koyun dağıtımı yaptık. Dağıtımı yaptıktan sonra besicilerimizin hayvanlarının iki yıl boyunca kontrollerini yapacağız. Amacımız, genç çiftçilere kırsal alanlarda tutmak, katma değer sağlamak ve hayvancılık üretimine katkı sağlamaktır. Çiftçilerimizden ricamız, temennimiz hayvan varlığındaki azalışları da dikkate alarak mevcut hayvanlarını çoğaltsınlar. Geriye dönüş olmadan, ülke ekonomisine pozitif katkıda bulunsunlar. Seçilen hayvanlar Van'dan getirildi. Akkaraman ırkı iyi standartlarda bir hayvan ırkıdır. Düzgün bakım ve beslenme koşulları ile birlikte ideal kiloyu yakalamaları mümkün olacak. Besicilerimiz bakım ve beslenme koşullarına uysunlar” diye konuştu.

“Geçimimizi bu şekilde yapacağız”

Genç çiftçi projesinden kendisinin de yaralandığını söyleyen Halil Koçin, “Proje kapsamında bize de 34 koyun çıktı. Devletimizden Allah razı olsun, memnunuz. Hayvancılığı geliştirmek için bizlerde katkı sağlayacağız. Geçimimizi bu şekilde yapıp, hayvanlarımızı çoğaltacağız” dedi.

Projeden kadınların da yararlandığını anımsatan Müjgan Çelik ise, “Başvurum onaylandı, bende hayvanlarımı alıp gideceğim. İnşallah hayırlı olur” şeklinde konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.10.2025
16:36
Bingöl`de yayalar neden yolun ortasından yürür?
Bingöl'de yayalar neden yolun ortasından yürür?
Çarşı merkezindeki birçok yaya yolu ve kaldırımı işgal eden araçlar nedeniyle halk yolun ortasından yürümek zorunda kalıyor! Çözüm mü? Henüz icat edilmedi!
21.10.2025
16:13
Okul kayıtlarında yeni dönem: Merkezi sınırlama geliyor
Okul kayıtlarında yeni dönem: Merkezi sınırlama geliyor
Millî Eğitim Bakanlığı, okul kayıtlarında adres dışı kayıtları önlemek için yeni bir sisteme geçileceğini duyurdu. Bakan Tekin, merkezi sınırlamayla kayıtların kontrol altına alınacağını ve taşra okullarındaki baskıların sona ereceğini belirtti.
21.10.2025
15:58
Ormangören:
Ormangören: 'Sağlık hizmetlerine daha hızlı ve etkili erişim sağlanmalı'
DEM Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, beraberindeki parti heyetiyle Solhan Devlet Hastanesi'nde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ziyarette, doktor eksiklikleri, randevu sorunları ve hizmet kalitesinin artırılması gibi konular ele alındı.
21.10.2025
13:18
Bingöl`de 3 yıldır aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 3 yıldır aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu suçundan 6 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli, jandarma tarafından yakalandı. Şahıs, cezaevine teslim edildi.
21.10.2025
12:57
Bingöl`de 2 kilo esrar ele geçirildi: 1 tutuklama
Bingöl'de 2 kilo esrar ele geçirildi: 1 tutuklama
Jandarma tarafından yürütülen operasyonda 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
21.10.2025
12:56
Sülbüs`ün zirvesinde görüldü
Sülbüs'ün zirvesinde görüldü
Normalde düşük rakımlarda görülen bu istilacı türün yüksek dağ ekosisteminde tespit edilmesi, uzmanlarca iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik açısından önemli bir gözlem olarak değerlendirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın