KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Beyaz bayrak projesi

Bingöl'de, Temizlik ve Hijyen Bakımından Belirli Kriterlere Sahip 14 Okul Beyaz Bayrak ve Sertifikayla Ödüllendirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, tüm okulların bayrak alacak düzeyde olduğunu söyledi

Beyaz bayrak projesi
25 ARALIK 2007 SALI 10:01
0
1710
0
AA aa
Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarının birlikte yürüttükleri proje kapsamında, temizlik ve hijyen bakımından belirli kriterlere sahip 68 ildeki  bin 354 okul beyaz bayrak ve sertifikayla ödüllendirildi. Proje kapsamında Bingöl'de 14 okul ‘Beyaz Bayrak' ve sertifikayla ödüllendirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, tüm okulların bayrak alacak düzeyde olduğunu söyledi
Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları tarafından, okulların temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşturulması amacıyla pilot uygulaması Ankara'da başlatılan “Beyaz Bayrak Projesi”, 2006-2007 eğitim ve öğretim yılından itibaren ülke geneline yaygınlaştırıldı. 
Projeye göre, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterlere sahip olan ve okul sağlığının iyileştirilmesi konusunda gayret gösteren ilköğretim okulları “Beyaz Bayrak” ve sertifikayla ödüllendiriliyor. Denetimler sonucunda 100 üzerinden 90 ve üzerinde puan alan okullara temizlik ve sağlığın sembolü olarak “Beyaz Bayrak” veriliyor.
Sağlık Bakanlığının Aralık 2007 verilerine göre, Türkiye genelindeki 81 il içerisinden bugüne kadar projeye katılan 68 ildeki bin 354 okul “Beyaz Bayrak” ve sertifika olmaya hak kazandı.
DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIYOR
Proje kapsamında, ilköğretim okullarına yönelik hijyen kriterlerinin belirlendiği bir “Okul Sağlığı Denetim Formu” hazırlandı.  Söz konusu formda okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuvarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınarak 100 puan üzerinden bir değerlendirme yapılıyor.  İki bakanlığın il müdürlükleri yetkililerince denetlenen okullarda, yapılan değerlendirme sonucunda 90 ve üzerinde puan alan okullara, sağlık ve temizliği simgeleyen beyaz bayrak ve sertifika veriliyor.  Bu belge 2 yıl süreyle geçerliliğini korurken, kontroller bu süre içinde devam ediyor.
PUANLAMA
Okulların temizlik ve hijyen konusunda değerlendirilmesi sırasında verilen puanlardan bazıları şöyle:
-Okul bahçesinin etrafı çevrili mi? (1 puan)
-Okul çevresinde çöp ve atık yığını, su birikintisi var mı? (2 puan)
-Sınıflardaki öğrenci sayısı uygun mu? (2 puan)
-Sınıfların alanı öğrenci sayısı ile orantılı mı? (2 puan)
-Sınıfların günlük temizliği yapılıyor mu? (2 puan)
-Revir yoksa ilk yardım dolabı var mı? (2 puan)
-ilk yardım dolabında yeterli malzeme var mı? (2 puan)
-Kantinde son kullanım tarihi geçmiş gıda maddesi var mı? (3 puan)
-Kantinde kullanılan gıdalar Tarım ve Köyişleri Bakanlığından onaylı mı? (3 puan)
-Kantinde gıdalar uygun koşullarda saklanıyor mu? (3 puan)
-Tuvaletler kız-erkek öğrenci sayısına göre yeterli mi? (3 puan)
-Tuvaletlerin günlük temizliği yapılıyor mu? (3 puan)
-Tuvaletlerde sıvı sabun, tuvalet kağıdı gibi malzemeler var mı? (3 puan)
-Kanalizasyon sistemi uygun mu? (3 puan)
-Su kesildiğinde kullanılacak sistem var mı? (2 puan) 
En fazla bayrak alan ilçe Kiğı
Yapılan başvurular ve denetimler sonucu Bingöl merkezden 1 Anaokulu, 5 ilköğretim okulu ve 3 lisenin ‘Beyaz Bayrak' almaya hak kazanırken en fazla bayrak alan ile Kiğı oldu. Solhan ve Genç ilçeleri ise birer beyaz bayrak almaya hak kazandılar.
Bayrak alan okullar şöyle: Uydukent Anaokulu, Çavuşlar Yeni Yerleşim İlköğretim Okulu (İÖO), Ankara Büyükşehir İÖO, Kazım Karabekir İÖO, Ilıcalar YİBO, Özel Hulusi Bey İÖO, Genç İMKB Atatürk İÖO, Solhan Yenibaşlar YİBO, Kiğı Yusuf Ziya Değnekçi İÖO, Kiğı 20 Kasım Kurtuluş İÖO, Bingöl M. Akif Ersoy Lisesi, TBMM Bingöl Fen Lisesi, 60. Yıl Sağlık Meslek Lisesi, Kiğı Fuat Dağıstanlı Lisesi.
Hansu: “Bayraklar bizim için önemli”
Konuyla ilgili görüşleri alınan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, ‘Bayaz Bayrak'ın kendileri için son derece önemli olduğunu belirtti. Malatya, Sivas, Kahramanmaraş gibi gelişmiş illerde bayrak alan okulun bulunmadığına dikkat çeken Hansu: “Bingöl'de 14 okulumuzun Beyaz Bayrak alması öğrencilerimize verdiğimiz değerin yanı sıra temizliğe verdiğimiz önemin bir göstergesidir” dedi.
Bingöl'de tüm okulların bayrak alacak düzeyde olduğunu ve bunu da en kısa sürede gerçekleştireceklerine inandıklarını vurgulayan Hansu, ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve bu gayreti sürdüreceklerini ifade etti.




BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın