KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Beyaz ölüme üç gün direndiler

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde 3 gündür yolda mahsur kalan öğrenci ve öğretmenler ile bir cenazeye, belediye ve vatandaşların yoğun çabaları sonucu ulaşıldı.

Beyaz ölüme üç gün direndiler
31 ARALIK 2006 PAZAR 21:33
0
1087
0
AA aa
Belediye başkanı, iş makinesi sıkıntısı çektikleri için günlerdir kapalı olan yolları açamadıklarını söyleyerek, yetkililerden yardım istedi.

Beytüşşebap İlçesi'nde 3 gün aralıksız yağan kar, hayatı adeta durma noktasına getirdi. Başka il ve ilçelerden evlerine dönmek üzere yola çıkan öğretmen ve öğrenciler, yaklaşık 2 metreyi bulan kar kalınlığı sebebiyle yolda mahsur kalırken, içinde bulundukları araçlar da Habur 2 Köprüsü'nde konvoy haline geldi. Kar yağışının ardından 6 günden beri yolların kapalı olduğu Beytüşşebap İlçesi'nde, Köy Hizmetleri'ne bağlı araçların bozulması ve yedek parçalarının ilçede bulunmaması nedeniyle bu araçlar da kurtarma operasyonunda kullanılamadı.


Araçların kullanılamaması üzerine Belediye Başkanı Faik Dursun ve vatandaşların oluşturduğu yaklaşık 150 kişilik bir grup, mahsur kalan vatandaşlara ulaşabilmek için ellerinde küreklerle sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalara başladı. 40 kilometrelik yolun 20 kilometresini kazma küreklerle açan vatandaşlar, çalışmaları daha sonra küçük bir kepçeyle sürdürdü. Uzun uğraşlar neticesinde ulaşılan öğrenci ve öğretmenler, kendilerini kurtarmaya gelen vatandaşlarla ilçeye gelirken, gencin cenazesi de TEDAŞ'a ait arazi aracıyla taşındı. Yaklaşık 13 saat süren yolculuktan sonra gece 23.00 sıralarında ulaşılan Beytüşşebap'ta cenaze hemen defnedildi.


Başkan Dursun, ilçe yolunun 6 gündür kapalı olmasına rağmen hiçbir yardım alamadıklarını ifade ederek, "İmkanlarımız çok kısıtlı. Vatandaşımız, dondurucu soğukta kendi çabasıyla 40 kilometrelik yolu açtı. Ama burada greyder, dozer 24 saat hazır bulunmalı. Teknolojik imkanlara sahip olunan böyle bir zamanda kazma kürekle olmaz. Buraya iş araçları verilsin" şeklinde konuştu.






YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.01.2026
11:35
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Yetkililer, bölgede buzlanmanın etkili olduğunu belirterek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.
10.01.2026
11:32
Yoğun kar geçit vermedi! Ekipler seferber oldu
Yoğun kar geçit vermedi! Ekipler seferber oldu
Yoğun kar nedeniyle yolda mahsur kalan ambulanslar, hızlı müdahaleyle yeniden hareket ettirildi; ekipler sağlık hizmetlerinin aksamaması için seferber oldu.
10.01.2026
01:04
Bingöl Basın Konseyi`nden Gazeteciler Günü Programı
Bingöl Basın Konseyi'nden Gazeteciler Günü Programı
Kentin hafızasını taşıyan yerel basının zor koşullara rağmen görevini sürdürdüğüne dikkat çekilen programda Başkan Arıkan, Vali Ahmet Hamdi Usta'ya Belediye Meclisi kararıyla 'Fahri Hemşehrilik Beraatı' verileceğini duyurdu.
09.01.2026
23:51
Ormangören:
Ormangören: 'Yerel basın kentin aynasıdır'
Yerel basının imkânsızlıklar içinde dahi kentin gerçeklerini görünür kılmaya devam ettiğini belirterek basın emekçilerine teşekkür eden DEM Parti İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, Bingöl'de zor koşullarda çalışan gazetecilerin kentin hafızasını taşıyan önemli bir görev üstlendiğini vurguladı.
09.01.2026
23:38
Bingöl`de hırsızlık yapan şüpheli tutuklandı
Bingöl'de hırsızlık yapan şüpheli tutuklandı
Bingöl'de hırsızlık yapan ve polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
09.01.2026
13:23
Bingöl`de eğitime ara
Bingöl'de eğitime ara
Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarım gün ara verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın