KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Bingöl bu çöplükten kurtulmalı!

Bingöl il olduğundan beri çöp sorunu yaşıyor. Yıllardır Bingöl-Muş karayolu kenarına dökülen şehir çöpleri, şehir görüntüsünü bozduğu gibi hem çevreyi kirletiyor hem de insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.

Bingöl bu çöplükten kurtulmalı!
03 HAZİRAN 2006 CUMARTESİ 15:26
0
1584
0
AA aa
Ancak günümüze kadar iş başına gelen siyasiler ve bürokratlar bu sorunu görmezden geldi ve çöp sorununa bir çözüm bulamadı. Artık vatandaşlarında sabır noktalarını zorlayan şehir çöplüğü alanının gün geçtikçe genişlemesi ve çöplerin karayolu kenarına dökülmesi, tepkilere neden oluyor.

Bu sorunu, il insan hakları kurulu ve koordinasyon kurulu toplantılarında defalarca gündeme getirmesine rağmen bir çözüm bulunamadığını belirten Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Bayram, şehir çöplüğünde hayvanların otlandığını ve çöplükten yükselen dumanların çevre esnafını rahatsız ettiğini ifade etti.

Çöplerin toplanmasından depolanmasında kadar yapılacak çalışmaların bir plan içerisinde yapılması gerektiğini ifade eden Bayram; “Bingöl'de yıllardır çöp sorunu yaşanıyor. Şehir merkezinden toplanan çöpler olduğu gibi Gayt köprüsü yanına dökülüyor. Bu çöplerde hayvanlar ve insanlar iç içe yaşıyor. Burada otlanan ineklerin sütünü bütün Bingöl içiyor. Çöpler uygun şekilde depolanmadığı için su kirliğine, haşerelerin üremesine, çevreye kötü kokuların yayılmasına, görüntü kirliliğine ve hayvanlar vasıtasıyla taşıyıcı mikropların yayılmasına neden oluyor. Ancak yetkililerimiz bütün bunları görmezden geliyor.” diyerek şehir çöplüğüne acil bir çözüm bulunmasını istedi.

Aynı şekilde inalı mahallesinde bahçelerin kanalizasyon sularıyla sulandığını belirten Bayram, derelerin ıslah edilmesi gerektiğini söyledi.



Bingölün Sesi Gazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.05.2026
23:59
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP'de mahkemenin verdiği 'mutlak butlan' kararı sonrası parti karıştı. Genel merkezde arbede ve polis müdahalesi yaşanırken, gözler şimdi il örgütlerine çevrildi. CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş'ın açıklaması ise 'Bingöl teşkilatı hangi tarafta?' sorusunun yanıt niteliğinde oldu.
24.05.2026
21:58
Genç`te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç'te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç İlçe Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi'nde yapımı sürdürülen park projesinde çalışmalar devam ediyor. Daha önce olumsuzluklarla anılan alanın, modern ve güvenli bir sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.
24.05.2026
16:36
Bingöl`de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl'de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla şehir merkezindeki 10 mezarlıkta bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
24.05.2026
15:48
Bingöl`de 33 Şehit, 33`üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
Bingöl'de 33 Şehit, 33'üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
'Yıkıcıya, bölücüye, darbeciye asla fırsat vermeyeceğiz' diyen Bingöl Valisi Cahit Çelik; 'Devletimizce takip edilen kararlı politikalarla bir daha bu topraklarda terör belası yaşamayacak; binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde, dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz' dedi.
24.05.2026
15:04
1,5 Tonluk ‘Tosun Paşa` alıcısını bekliyor
1,5 Tonluk 'Tosun Paşa' alıcısını bekliyor
Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin başladığı Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki 'Tosun Paşa' vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Dev cüssesiyle dikkat çeken kurbanlık, alıcısını bekliyor.
24.05.2026
14:45
Bingöl`de
Bingöl'de 'Büyü' Vaadiyle 500 Bin TL'lik Vurgun: 3 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de sosyal medya üzerinden 'büyü yapma' bahanesiyle bir vatandaşı yaklaşık 500 bin TL dolandırdığı belirlenen 3 şüpheli, Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın