KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Bingöl bu şekil kalkınamaz

Kalkınmada öncelikli iller arasında yer alan Bingöl ve Bingöl gibi birçok il, getirilen yasalarla kalkındırılmaları hedefleniyordu. Başta yaklaşık 30 il hedefleniyordu fakat bu sayı 54 e çıktı. Bu illerin arasında birçok sanayi ili de var.

Bingöl bu şekil kalkınamaz
26 OCAK 2006 PERŞEMBE 02:49
99
2325
0
AA aa
Sanayisi gelişmiş olan illerin Kalkınmada öncelikli iller arasına girmesi Bingöl gibi hiç sanayisi bulunmayan illerin umutlarını maalesef bitirmiştir. Üstelik bütün illere aynı şartlar getirilmiştir.

Organize sanayi bölgelerine gidip yerleşen müteşebbislere bazı kolaylıklar sunulmuş fakat getirilen bazı şartlar umutları tam anlamıyla umutsuzluğa bırakmıştır. Örneğin devletin verdiği teşviklerden yararlanmak için organize sanayi bölgelerine gitmek şart. Organize sanayi bölgesine gitmek isteyen bir müteşebbis, getirilen şartlara göre 30 işçi çalıştırmak zorundadır. Bingöl ve Bingöl'ün kaderini paylaşan diğer illerde 30 işçi çalıştıracak bir müteşebbis bulunmaz. Dışarıdan da müteşebbis Bingöl'e gelip bir yatırım yapmaz çünkü Malatya, Elazığ Kayseri, Diyarbakır gibi yerler dururken hiçbir müteşebbis Bingöl'e, Muş'a, Van'a, Hakkâri'ye gidip yatırım yapmaz. Kalkınmada öncelikli iller arasında çok gelişmiş iller de var. Çok gelişmiş iller ile hiç gelişmemiş illerde uygulanan şartlar aynı. Şartlar aynı olunca kim olursa olsun, hangi müteşebbis olursa olsun hiç gelişmemiş illere gidip yatırım yapmaz. Müteşebbis Bingöl'e gelip yatırım yapacağına Malatya'ya veya Kayseri gibi gelişmiş illere gider. Çünkü aranan şartlar aynı. Dolayısıyla dengenin sağlanabilmesi ve hiç kalkınmamış illerin kalkınabilmesi için özel şartların uygulanması gerekir. Örneğin 30 kişi yerine 10 kişi çalıştırma zorunluluğu olsun. Bunun yanında devlet birkaç yıl buraya yatırım yapan kişilerden vergi ve sigorta almasın. Bunların yanında müteşebbise çeşitli kredi imkânı versin. Doğu ve güneydoğuda birçok il uygulanan bu yasadan dolayı mağdur durumda. Bu illerde yapılan organize sanayi bölgeleri maalesef boş kalacak ve hiçbir müteşebbis yatırım yapmayacak. Bingöl Organize sanayi bölgesine bir tane talep dahi yok. Kışın yoğun olduğu bu bölgelerde iş yapma sezonu en fazla 5 aydır. Beş ay için hiçbir müteşebbis 30 işçiyi çalıştırma riskini göze alamaz.  Gerek Milletvekillerinin gerek sivil toplum örgütlerinin bu konuda duyarlı olmaları gerekmektedir. Bingöl'ün 3 milletvekilinin ve Bingöl'ün kaderini paylaşan diğer il milletvekillerinin bu konuyla ilgili gerek Başbakan ve gerekse ilgili bakanlıkla temasa geçmesi ve bu durumun düzeltilmesi için baskıcı olması gerekmektedir. Eğer bu şartlarda ısrarcı olunursa organize sanayi bölgeleri maalesef boş kalacak ve devlet Trilyonlarca lira zarara uğratılmış olacaktır. Bu yasaların düzeltilmesini ve Bingöl ve Bingöl gibi illere uyabilecek teşvik yasalarının çıkmasını umuyoruz.

Haber: Anadolum Gazetesi
Bingöl
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın