KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Bingöl Cezaevi Yenileniyor, Adli Tıp Kurumu Yapılıyor

Yeni cezaevi için ödeneğin ayrıldığını belirten AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven; 'Bu yıl içerisinde yapımına başlanıp en kısa sürede de tamamlanacaktır. Ayrıca Adli Tıp Kurumu hizmet binası da yapılarak cenazelerin Malatya'ya gönderilmesine gerek kalmayacak' dedi.

Bingöl Cezaevi Yenileniyor, Adli Tıp Kurumu Yapılıyor
19 OCAK 2024 CUMA 15:26
30
3142
17
AA aa

1992 yılında hizmete giren ve 06 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından yapılan incelemede riskli görülen Bingöl M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu boşaltılmış ve 72 tutuklu ve 191 hükümlü 9 Mart 2023'te müsaitlik durumuna göre yakın çevre illerde bulunan cezaevlerine sevk edilmişti.

Seven: “Ödeneği ayrıldı, en kısa sürede yapılacak”

Bir süredir akıbeti merak edilen ve personellerin çevre illere nakliyle ortaya çıkan mağduriyetlerin odağındaki Bingöl M Tipi Cezaevi ile ilgili gelişmeleri paylaşan AK Parti Bingöl İl Başkanı Av. Yılmaz Seven, Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata ile birlikte görüştükleri Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un “168 milyon lira ödenek ayrıldı” bilgisini aktardığını söyledi.

Seven; “Değerli milletvekillerimizle birlikte Sayın Adalet Bakanımızı ziyaret ettik. Bingöl Cezaevi'nin yeniden inşasıyla ilgili 168 milyon liralık ödenek ardıldığı, çalışmaların inşaat sezonuyla birlikte başlatılması ve kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması için gayret içerisinde olduklarını belirtmişlerdir” dedi.

“Bingöl'e Adli Tıp binası yapılacak”

Bir diğer önemli gelişmenin de Bingöl'de adli vakalardaki ölümler sonrası cenazelerin çevre illere gönderilmesi sorunun çözümüne yönelik olduğunu ifade eden Seven; “Bingöl'de Adli Tıp Hizmet Binası yapılacak ve artık vatandaşın çilesi haline gelen, vefat eden yakınlarının otopsi işlemleri için Malatya veya diğer çevre illere gitmeleri önlenmiş olacak” diye konuştu.

“Genç ve Kiğı'ya Adliye lojmanı…”

Deprem, güvenlik ve konut ihtiyacı değerlendirmeleri neticesinde Genç ve Kiğı İlçelerinde Adliye Lojmanları yapılacağı müjdesini de paylaşan Seven; “Bu lojmanlar sayesinde atanan hâkim ve savcılarımızın barınma ihtiyacı da karşılanış olacak. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Seven, teşekkür etti

Bingöl cezaevinin yenilenmesi, Adli Tıp Kurumu binasının yapılması ve Genç ile Kiğı ilçelerine adliye lojmanı yapılması hususunda ilgi ve desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata'ya teşekkür eden Seven; “Cezaevinin yenilenmesiyle hükümlü yakınlarının çevre illere gitmesi sorunu ortadan kalkacak, personellerin zorunlu sebeplerden ötürü bozulan düzenleri düzeltilmiş olacak. Adli Tıp binasının inşası da cenaze sahiplerimizin acılarını yaşarken karşılaştıkları otopsi eziyetini de sonlandırmış olacak. Gelişmelerin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107344)
23 Ocak 2024 Salı 14:32
Bingölün en büyük sıkıntısı sağlıktır tıp fakültesi lazım çünkü gelen doktor kendini geliştirip başka ile gidiyor burada yükselmediğinden dolayı kaçıyorlar tıp olsaydı bugün bunlar olmazdı çok iyi doktorlar olurdu. Hastaneler pratisyen doktorlarla dolu iyi doktor yok ve bu il yıllarca elazığ diyarbakır erzuruma gebe kaldı hiç gelişmiyor yada gelişmesini istemiyorlar. bugun cevdet yılmaz bey cumhurbaşkanı yardımcı tepedeki ikinci adam inşallah en kısa zamanda tıp fakültesi verilir. o gittikten sonra zaten bir daha asla böyle bir şans bulamaz bu m
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107283)
22 Ocak 2024 Pazartesi 19:01
Öğretmenevi ne zaman yapılacak yıkım kararı verildi çalışanlar işlerinden edildi ama ne yıkım var ne de dolayısıyla yapım bu mağduriyet acilen giderilmelidir. Kalacak bir yer yok oteller pahalı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107263)
22 Ocak 2024 Pazartesi 12:54
Bingöl'de ambulans sistemi çökmüş bütün ambulanslar arızalı personele idare edin diyorlar tutanak tutuyorlar ambulanslar Diyarbakır'da servisten çıkmıyor sağlık hizmetleri başkanı bu memleketin anasını anlatmış kısacası 112 bitmiş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107257)
22 Ocak 2024 Pazartesi 08:18
keşke adliye lojmanları gibi sağlık lojmanlarıda yapılsa......
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107256)
21 Ocak 2024 Pazar 23:19
Müjde, müjde,müjdeler olsun. Tüm dertler kederler bitti. Müjdeler olsun. Vilayetimin dört başı artık mamur. Müjdeler olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107245)
21 Ocak 2024 Pazar 03:03
Bingoldeki tek sorun cezaevinin olmayışı mi?Devlet hastanesi ve doğum hastanesi aynı yerde hizmet vermeye çalışıyor insanlar mağdur il sağlık müdürlüğü binası fazla işlevi olmadan dururken neden doğum hastanesi oraya taşınmadi bunları sormak lazım sayın parti başkanına yada ilin mülki amiri mi desek anlamadım bu konuyu da aslında ama....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107243)
20 Ocak 2024 Cumartesi 23:07
Yılmaz başkan harika bir adam Bingöl ili için çok büyük bir avantaj birleştirici pozitif bir dili var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107242)
20 Ocak 2024 Cumartesi 18:57
TIP LAZIM TIPP Tam zamanıdır.Cumhurbaşkanı yardımcısı bizden iken tam zamanıdır.seçim öncesi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107241)
20 Ocak 2024 Cumartesi 18:55
Sen valimisin hükümetide devletide ilde vali temsil eder.Doğal olarak zaten olması ğereken birşeyi yeni yatırm gibi gjstermeyin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107240)
20 Ocak 2024 Cumartesi 18:33
Bingöl'ün genel sorunlarına çözüm bulma, işsizliği önleme ve iş alanı oluşturmak amaçlı fabrika ve sanayi tesisi kurmak ticari ve kamu hizmetlerini yapmak ve bütün bunları müjde olarak sunmak gerekirken Cezaevi veya adli tıp vb. meseller hakkında müjde vermek ne ile izah edilebilir ? ayrıca bu meseleyi açıklama yetkisine sahip olan tek yetkili Vali veya ilgili idare kurumu amiridir parti başkanı bunu açıklama yetkisini kendisinde bulması ise apayrı bir muammadır...
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın