KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Bingöl, çok büyük destek almayı başardı

Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl’ün proje noktasında çok mesafe kat ettiğini söyleyerek, “Türkiye genelinde Bingöl hem rakamsal hem de oransal olarak çok büyük destek almayı başardı” dedi.

Bingöl, çok büyük destek almayı başardı
21 MART 2012 ÇARŞAMBA 09:35
0
1817
0
AA aa

"İllerimiz AB'ye hazırlanıyor Programı" kapsamında, hazırlanan "Yüzen Ada Kenti Avrupa Birliğine Doğru Yüzüyor" projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Dün saat 10.00'da Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Vali Yardımcısı Alper çığ, İlçe Kaymakamları kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

10 UZMAN PROJECİ YETİŞTİRİLDİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bingöl Valiliği Proje Koordinatörü Mahmut Buyankara, 

Bingöl'deki AB çalışmaları ve AB Proje Koordinasyon Merkezinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"İllerimiz AB'ye hazırlanıyor Programı" kapsamında, hazırlanan "Yüzen Ada Kenti Avrupa Birliğine Doğru Yüzüyor" kapsamında Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi ile 10 uzman yetiştirildiğini söyledi. Buyankara, “10 Kişiden oluşan PCM Eğitici Havuzu oluşturuldu. Eğitimlerini tamamlayan ekip bundan böyle kamu kurum kuruluşları ile STK'lara proje eğitimleri konusunda destek olacak” dedi. Buyankara, Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Yazma Eğitimi ile 40 kişiye, Hibe Projeleri Uygulama ve Raporlama Eğitimleri kapsamında da 60 kişiye eğitim verildiğini söyledi. 

Yüzen Ada Kenti Avrupa Birliğine Doğru Yüzüyor Projesi Kapanış Sunumunu yapan Proje Koordinatörü Aziz Bayındır, ‘Yüzen Ada Kenti Avrupa Birliğine Doğru Yüzüyor' projesiyle Bingöl Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi'nin kurumsal kapasitesi arttığını söyledi. AB Projeleri ile ilgili önyargılar ve korkular azaldığını belirten farkındalığın oluştuğunu sözlerine ekledi. 

PROJEDE 16. SIRADAYIZ

Yapılan sunum ardından soru ve öneri bölümüne geçildi. Vali Güvençer burada yaptığı konuşmada,  AB Projeleri ile ilgili toplumda farkındalığın oluştuğuna dikkat çekti. Proje Koordinasyon Merkezi'nin çalışmalarını takdir eden Güvençer, Bingöl'ün proje noktasında çok mesafe kat ettiğini söyledi. Güvençer, şunları söyledi: “Türkiye genelinde Bingöl hem rakamsal hem de oransal olarak çok büyük destek almayı başardı. Bu nedenle 81 il arasında alınan hibe oranına göre 16. sırada yer alıyoruz. Bingöl'ün kabul edilen 41 projesinin toplam maliyeti 4 milyon 700 bin Euro civarında” dedi. 

STK'LAR BİLGİLENDİRİLMELİ

Soru cevap kısmında konuşan STK temsilcisi Ali Divarcı, AB ve SODES projelerinin daha çok kurumsal olarak yürüdüğünü söyledi. Bingöl'de 100'ün üzerinde derneğin olduğuna dikkat çeken Divarcı, bunlardan çok az bir kısmının projelerden faydalandığını söyledi. Divarcı, tüm STK'lara ulaşılarak bilgilendirme toplantısı yapılmasını önerdi. Divarcı'nın önerisinin makul olduğunu belirten Vali Güvençer, bununla ilgili çalışma yapılması talimatı verdi.   

PROJE TİCARETİ YAPILIYOR

Belediye Başkanı Serdar Atalay, projeler ile ilgili bir takım endişe ve sorunları dile getirdi. Bingöl'de projeler ile beraber kayda değer bir gelişmenin olduğunu belirten Başkan Atalay, şunları söyledi: “Ancak yaşanan olumsuzlukları da konuşmak gerekir.  SODES ve AB projelerinden gelen hibe cirolarına bakıldığında bundan bir sektörün doğduğu görülüyor. Hatta çevre illere bile ihraçlar başladı. Belki bu konular gündeme gelmiyor ama bu hususu da gözden kaçırmamak gerekir. Proje ticareti yapılıyor. Bunun sektör haline dönüştürülüp ticarete çevrilmesi Bingöl adına kötü bir amajdır. Bu imajın ortadan kaldırılması lazım” dedi. Atalay, proje ortağı olarak gösterilen kurumlarında dikkat etmesi gerektiğini söyledi. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas'da her kurumun proje ekibi kurmasını önerdi. Vali Güvençer, bu önerin yerinde olduğunu ve tüm kurumların çalışma başlatmasını istedi.

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın