KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2024 Cumartesi
°C

Bingöl Devlet Hastanesi'nde mesai dışı muayene başladı

Aralık ayı itibarıyla üç branşta uygulamanın başlatıldığını ifade eden Başhekim Uzm. Dr. Samet Tatlı, talep doğrultusunda diğer polikliniklerde de uygulamanın başlayacağını bildirdi.

Bingöl Devlet Hastanesi`nde mesai dışı muayene başladı
07 ARALIK 2023 PERŞEMBE 13:46
4
2246
9
AA aa

Sağlık Bakanlığı'nca hayata geçirilen Beyaz Reform kapsamında Bingöl Devlet Hastanesi'nde de mesai dışı poliklinik hizmetlerinin verilmesine başlandığı bildirildi. Hasta yoğunluğunun en fazla olduğu bölümlerle başlayan uygulamaya, daha sonra ihtiyaca göre diğer branşların da dahil edileceği belirtildi.

GÜNDÜZ İMKÂN BULAMAYAN AKŞAM MUAYENE OLABİLECEK

Yapılan değişikliklerle daha önce belirlenen kural ve kaidelerin değiştiğini anlatan Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Samet Tatlı; “Uygulama, gündüz kliniklerde yoğunluktan dolayı randevu bulamayan ya da o saatlerde hastaneye gelemeyen, ilacını yazdıramayan, kontrollerini yaptıramayan vatandaşlarımızın, mesai saatleri dışında bu hizmeti alabilmelerine olanak sağlıyor. Zaten geldiğimiz günden bu yana poliklinik sayımızı yüzde 40 oranında arttırdık. İlerleyen dönemlerde başka polikliniklerde de bu hizmeti sunacağız” dedi.

HANGİ BRANŞLARDA AKŞAM MESAİSİ OLACAK?

Aralık ayı itibarıyla başlatılan uygulamanın yaygınlaşmasıyla polikliniklerdeki kapasitenin daha da artacağını ifade eden Başhekim Samet Tatlı, şu an en çok muayene başvurularının yapıldığı alanlardan kardiyoloji, ortopedi ve radyoloji alanlarında hizmet verildiğini ve talep doğrultusunda diğer polikliniklerde de uygulamanın başlayacağını bildirdi.

Radyoloji Polikliniğinde özellikle Dopller USG ve Meme USG randevu sürelerini azaltmayı amaçladıklarının altını çizen Tatlı, “Şu an da uzun süreli verilen randevuları sunmuş olduğumuz bu hizmetlerle bir haftaya düşürmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

AKŞAM MESAİSİNDE SAATE DİKKAT!

Mesai sonrası çalışacak kliniklerdeki hizmet saatlerinin değişiklik gösterebildiğini belirten Tatlı; “Bazı kliniklerimiz 17.00-20.00, bazıları 17.00-22.00 arasında olabiliyor. Yine bazı polikliniklerimiz bu saatlerde bir poliklinik bazıları ise dokuz poliklinik açabiliyor. Bu hem vatandaşların hem hizmet verecek sağlık ekibinin talebine göre değişebiliyor." dedi.

RANDEVULAR 182 VEYA MHRS ÜZERİNDEN OLACAK

Tatlı, mesai saatleri dışında hizmet alımı için yine Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden işlem yapılabileceğini aktararak, “Vatandaşlarımız 182'yi arayarak başvuru yapabilir ya da MHRS üzerinden yapabilir. Vatandaşımız sisteme girip, hastaneyi seçerek, mesai saatleri ya da mesai saatleri dışındaki başvuru kısmına ulaşıyor ve kendilerine uygun olanı seçerek randevusunu alabiliyor” bilgisini verdi.

TAHLİL VE TETKİKLER DE YAPILABİLECEK

Başhekim Tatlı, mesai saatleri dışında hekimin isteyeceği bazı tetkiklerin de yine aynı saatlerde hastanede yapılabileceğini ifade ederek; “Hekimin istem verdiği kan, idrar tahlilleri gibi temel tetkikler ve görüntüleme tetkikleri yapılabilecek, ileri seviye işlemler için ise randevu verilebilecek” dedi.

Başhekim Tatlı, mesai saatleri dışında poliklinik hizmeti veren, bu fedakarlığı yapan hekimlere teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106208)
10 Aralık 2023 Pazar 01:11
Herşey görenedir görene,
Köre ne....diyen şair aklıma geldi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106192)
08 Aralık 2023 Cuma 08:20
Talep olunca açarız diyor. Hastanenin durumunda haberi bile yok. 6 aydır göze randevu alamıyoruz. çoğu bıranşta yine randevu bulmak imkansız gibi. Hala talep mi bekliyorsunuz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106181)
08 Aralık 2023 Cuma 00:45
Çok güzel proje. Teşekkürler. Daha ziyade göz polikliniğini de devreye koyarsanız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106179)
07 Aralık 2023 Perşembe 23:34
Olmayan doktorlar.
cendereye dönmüş bir hastane kim nerde türlü misali küçük bir hastanede bütün Bingöl çoluk çocuk, genç, yaşlı,hamile herkes burada muayene olmaya çalışıyor zaten yapıldığı günden beri sorunlu olana hastane tamamen çıkmaza girmiş ve şimdide mesai sonrası diyorlar önce doktor getirin sonrada sağlık müdürlüğünün kullanmış olduğu devasa yeri çocuk ve doğum hastanesi yapın çıkarın çocukları o berbat hastaneden hiç bir şeyi düzgün olmayan hasatenden
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106177)
07 Aralık 2023 Perşembe 22:10
15 güne kadar göz için randevu bulunmamaktadır. Sabah saat 6,7 de millet orada sıra için birbirini yemektedir. Yetkililer hiç mi bunu göremiyor????????
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106174)
07 Aralık 2023 Perşembe 22:01
Göz ve KBB branslarinda randevu bulmak çok zor bundan dolayı bu iki branşında mesai dışı hizmet vermesini istiyoruz!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106172)
07 Aralık 2023 Perşembe 17:57
Sadece bu kadarmı? Çok boş konuşmuş. Hastanenin her yeri yıkık dökük. İdarecilerin olduğu bölüm kapısı sürekli açık olması gerekirkn bunların bırak oda kapısını dış kapıyı dahi kapatmışlar. 2 aydır göz polk. Sıra almaya çalışıyoruz. Allah o koktukları alıp başınızda parçalar bir gün. Sağolsun bingöl siyaseti. Sayesinde sizin gibi insanlarda koltuk sahibi olmuş
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106171)
07 Aralık 2023 Perşembe 17:24
Göz doktoru istiyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106167)
07 Aralık 2023 Perşembe 13:53
Göz için göz göz Dr getirin kör olacaz randevu yok
27.07.2024
01:13
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl'de 2 gün önce bıçaklı saldırıda yaralanan ve hastanede tedavileri devam eden vatandaşları ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bingöl'ü ve bizleri çok çok üzen bir olay. Bunun adli ve idari boyutu devam ediyor' dedi.
26.07.2024
18:59
Bingöl`de deprem! 4,2
Bingöl'de deprem! 4,2
Depremin merkez üssünü Bingöl'ün Karlıova İlçesi olarak açıklayan AFAD, depremin büyüklüğünü ise 4,2 olarak duyurdu.
26.07.2024
18:33
Bayram:
Bayram: 'Elinizi sürücülerin cebinden çekin!'
Bingöl'de sinyalizasyon sistemlerinin sağlıklı çalışmadığını, MOBESE'lerden sık sık ceza yazılarak sürücülerin mağdur edildiğini belirten Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, sert çıktı! 'Önce sorunları giderin, yön işaret ve uyarıcı levhalarını koyun, ondan sonra kuralları uymayanlara ceza yazın! Çekin artık elinizi sürücülerimizin cebinden!'
26.07.2024
16:31
Bingöl RAM`dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Bingöl RAM'dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Merkez Müdürü Argun, alanında uzman ve deneyimli kadroyla 25 Temmuz -2 Ağustos tarihleri arasında öğrenci ve velilerin hizmetinde olunacağını belirtti.
26.07.2024
15:50
Bingöl`de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'ün Genç ilçesinde kırsal alanda çıkan yangın, ormana sıçramadan söndürüldü.
26.07.2024
15:36
'Bingöl'deki olay adli bir vaka olarak geçiştirilemez'
Önceki gün madde bağımlısı bir şahsın 4 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına yol açtığı bıçaklı saldırısını kınayan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, gençlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalan yönetim sisteminin sorunlu olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın