Sorunlara ve kaza sebeplerine dikkat çeken Bingöl Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mikail Kovalar, 'Trafik kurallarına riayet edilmemesi, kazaların en büyük tetikleyici unsurudur' dedi ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı;
Bingöl'de son dönemlerde artan ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarına dikkat çeken Bingöl Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mikail Kovalar, Bingöl'ün, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de trafik kazaları açısından en riskli iller listesinde ilk sırada oluşuna dikkat çekti.
Özellikle ticari taksilerin karıştığı kaza oranlarının alarm verici düzeyde olduğunu belirten ve kazaların temel nedeni “trafik kurallarına uyulmaması” olarak özetleyen Kovalar; “Kavşaklardaki sorunlar ya da trafik işaretlerinin yetersizliği gibi unsurlar, sürücülerde yanıltıcı bir algı yaratmakta ve asıl sorumluluğu gölgelemektedir. Ancak gerçek şu ki, trafik kurallarına riayet edilmemesi, kazaların en büyük tetikleyici unsurudur” dedi.
Kovalar, çözüm önerilerini de şöyle sıraladı;
Çözüm Önerileri:
📌 Şehir içi trafikte tüm sürücüler, özellikle ticari taksi şoförleri, trafik kurallarına titizlikle uymalıdır. Emniyet kemeri kullanımı, hız limitlerine riayet ve kırmızı ışık ihlallerinin önlenmesi gibi temel kurallar, kazaları büyük ölçüde azaltabilir. Yerel yönetimler ve trafik polisi, denetimleri artırarak kurallara uymayan sürücülere caydırıcı yaptırımlar uygulamalıdır.
📌Ticari taksi şoförleri için düzenli trafik güvenliği eğitimleri düzenlenmelidir. Ayrıca, vatandaşlar arasında trafik kurallarına uyum konusunda farkındalık yaratmak için kampanyalar yapılabilir. Okullarda, sosyal medyada ve billboardlarda trafik bilincini artıran mesajlar yaygınlaştırılmalıdır.
📌Kavşaklardaki düzenlemeler ve trafik işaretlerinin görünürlüğünün artırılması, kazaların önlenmesine katkı sağlayabilir. Ancak bu, sürücülerin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz; altyapı iyileştirmeleri, kurallara uyumla desteklenmelidir.
📌Vatandaşlar olarak, trafikte kurallara uymayan sürücüleri nazikçe uyarmalı ve örnek davranışlar sergilemeliyiz. Ticari taksi yolcuları, şoförleri trafik kurallarına uyma konusunda teşvik etmeli ve gerektiğinde yetkililere bildirimde bulunmalıdır.
Bingöl'deki trafik kazalarını azaltmak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Sürücüler, yolcular, yerel yönetimler ve güvenlik birimleri el ele vererek bu soruna çözüm üretebilir. Trafik kurallarına uyarak, birbirimizi bilinçlendirerek ve altyapıyı iyileştirerek daha güvenli bir Bingöl için adım atalım. Unutmayalım, her birimizin dikkati, bir hayat kurtarabilir!
Bingölde trafik kazalarının fazla olmasının nedeni; 1. Nüfusa oranla ticari taksilerin fazla olması, illere göre araştırılabilir 2. Ticari taksilerin ucuz iş gücü diye risk değerlendirmesinin düşük olduğu yaş grubu olan gençleri sürücü olarak kullanması 3. Ticari araçların her yeri kazalı olduğu için kaza kaygısı yaşamaması, araçların 5 yaş ile sınırlandırılması bu konuya çözüm olabilir 4. Trafik şube müdürlüğü ticari taksilerin kazalarda ki oranını çevre illerle mukayeseli yayınlaması yol gösterici olabilir. 5. Kasisler bir araç boyun
Stad ve Tıp Fakültesi derken yorumlar Trafik kazalarına kadar gitti. Genç ilçesindeki oksijen miktarı gerçekten az buna inandım ben. Bir Genç'li olarak söylüyorum dünyanın öbür ucuna da gitsek. Kendimizi belli ediyoruz. İlla edep illa edep
Biz bütün hatalarımız yollara ve kavşaklara yüklerseniz bu kazaları ve bu risk oranlarında rekoru kimseye bırakmayız bu kazaları minimize etmek için öncelikle kendimizde başlamamız lazım önceliğimiz kurallar olması lazım
Altına arabayı çeken kendisini pilot zannediyor. Özellikle genç sürücüler şehir içi trafikte çevreye hava atayım diye makas atıyor. Trafik ışıklarının yetersizliği değil, ışıkların düzensizliği ve çok ani olarak değişmesi. Bunların bir ayarlanması gerekir. İnsanlar yol ortasinda park yapmaya başladı artık. Veya yol ortasında dörtlü yakıp birbiriyle muhabbet etmeye başladı. Herkes trafik egiminde kendini parof sanıyor. Hiçbir kural kaideye ne uyan var nede bilen. Abe biz direksiyon salliyoruz sadece
Sen ve sürücü kursları yatın para kazanın öylemi . Ehliyet almaya gelene sürmeyi biliyorsan işte şu kadar indirim . eğitim sizde başlamalı ileri sürüş teknikleri vermeli, acemiye hiçbir zaman tam (köküne )kadar basmamasını, bütün kavşaklarda nerede olursa olsun mahallede köyde şehir merkezinde durup kontrollü geçmesi ana yolda dahi hızını kesmesi.gibi... öğren öğret
bu kadar şey yazdın malesef önemli konuyu unuttun yada işine gelmedi cep telefonu elinde sigarasını tütüren yaya geçidinde keyfi yürüyen yaya geçidi olmayan yerlerde de yayaların aynı sıkıntıyı yaşattığı şoförleri çileden çıkaranları hatırlatırım veselam.
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın