Bingöl en riskli iller listesinde ilk sırada! | HABER YORUMLARI
Sorunlara ve kaza sebeplerine dikkat çeken Bingöl Sürücü Kursları Derneği Başkanı Mikail Kovalar, 'Trafik kurallarına riayet edilmemesi, kazaların en büyük tetikleyici unsurudur' dedi ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı;
Şehir merkezi için kazaya sebebiyet veren büyük ölçüde yayalardır. Ve artık yayalar içinde cezalar uygulanmalı bir Ok gibi yola fırlıyorlar ben böyle birşey görmedim çok şehir gördüm böylesi sadece bingölde var üst geçit var ana yolda bir bakıyorsun hemen altında bir kartı daldı araca kaza yaralı ölü yaralı yazık ya
Gidip sürücü kurslarına sorsunlar kazaların nedenini. Ben bir motosiklet ehliyeti almak istedim. Bingöl de görüşmediğim sürücü kursu kalmadı hepsi sürmeyi bilmiyorsanız almıyoruz dediler. Bir iki tanesi ısrarımdan sonra kabul etti onlar da sadece 3 saat eğitim veririz dediler. Eğitim dediğime bakmayın sadece hurda bir motosiklet veriyorlar eline, bu gaz bu fren git bir tur at gel diyorlar.
Trafik şube müdürlüğü başta kamu kurumları olmak üzere halka inmelidir. Sadece kurslarda aldığımız kısmı eğitimlerle bu iş olmuyor. uygulama özellikle de yoğun trafiğin ve karışık kavşaklarda araç sürmek çok daha farklı bir boyut. Sorun sadece sürücüde de değil, bazı yerlerde trafik ışıklarının olmaması ya da kavsaklarin absürt olması da kazalara sebebiyet verebiliyor. Mesela Gündoğdu petrol kavşağı çok tehlikeli, sol şeritte olan sürücü birden orta şeritte bulabiliyor kendisini tabi en büyük sorun yine sürücülerin dikkatsizliği veya u
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
11.04.2026
18:11
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında 'Denetim Raporu' Tartışması
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, 2025 Denetim Komisyonu raporuna muhalefet şerhi koyarak belediye yönetimini eleştirdi. Bingöl Belediyesi ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek bütçe farkının yatırım ve afet harcamalarından kaynaklandığını açıkladı.
11.04.2026
17:49
Bingöl'de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin bir haftalık çalışmasında aranan 27 kişi yakalanırken, farklı suçlara yönelik operasyonlarda 20 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı'nın tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Çelik, istihdamı artıracak yatırım alanları ve KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğini açıkladı. Tarımdan turizme birçok alanda yatırımcıya sunulacak teşviklerin anlatıldığı toplantıda, büyükbaş hayvancılık, termal turizm, bal üretimi ve su ürünleri yatırımları öne çıktı.
10.04.2026
22:00
Genç'te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı umre ödüllü siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, okullarda ve il merkezinde gerçekleştirilen programlarla takdim edildi.
10.04.2026
21:58
Bingöl'de 'İdam Yasası' Tepkisi: Kudüs, Aksa ve Filistin İçin Ortak Çağrı
Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası Kent Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyerek İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik idam kararına tepki gösterdi. Açıklamada, Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, Filistinli esirler için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.
10.04.2026
20:50
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı! Yüksek kesimlerde kar bekleniyor
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl'ün doğusunda kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. 1600 metre üzerindeki yüksek kesimlerde kar yağışı öngörülürken, sel, buzlanma ve çığ riskine karşı uyarı yapıldı.
10.04.2026
19:42
Genç'e 750 Kişilik Spor Salonu: İhale Tarihi Açıklandı
Genç ilçesinde yapılması planlanan 750 seyirci kapasiteli Çok Amaçlı Spor Salonu projesinin ihalesi 11 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. Projenin ilçenin spor altyapısını güçlendirmesi bekleniyor.
10.04.2026
19:02
Sigara kullanımına yeni düzenleme! Yasak genişliyor!
AK Parti grubunun Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda hazırladığı 41 maddelik tütün düzenlemesi Meclis'e sunuluyor. Taslağa göre sigara yalnızca belirlenen alanlarda içilebilecek, yeme-içme hizmeti sunulan açık alanlarda kullanım yasaklanacak. 2040 yılı itibarıyla tütün ürünlerinin satış ve tüketiminin tamamen sona erdirilmesi hedefleniyor.
10.04.2026
18:40
ATM'lerde yeni dönem bayramdan sonra başlıyor!
ATM kullanım standartlarını kökten değiştiriliyor. Ramazan Bayramı boyunca yaşanan yoğunluk, günlük limitlerin güncel ihtiyaçların gerisinde kaldığını gösterdi. Sektör temsilcilerinden gelen bilgilere göre, bayram sonrası yürürlüğe girecek yeni yönetmelikle nakit çekim limitleri yukarı yönlü güncellenecek. Bu hamleyle hem şubelerdeki yoğunluğun azaltılması hem de vatandaşın nakde erişimindeki engellerin kaldırılması hedefleniyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın