KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Bingöl İHH'dan felaketin yıldönümünde tatbikat

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) Arama Kurtarma ekibi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yıl dönümünde tatbikat düzenledi.

Bingöl İHH`dan felaketin yıldönümünde tatbikat
06 ŞUBAT 2024 SALI 15:36
1
946
0
AA aa

Geçtiğimiz yıl 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde, 120 bin kilometrekarelik alanda 11 İl, 124 ilçe, 6 bin 929 köyü etkiledi.

Depremlerde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi de yaralandı. ‘Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremin yıl dönümünde Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) Arama Kurtarma ekipleri, 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinde temel afet bilinci eğitimi verip, deprem tatbikatı yaptı.

Tatbikat sonrası konuşan Bingöl İHH Arama Kurtarma Ekibi Lideri Özhan Gili; “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem yıl dönümü münasebetiyle, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel Bey'in katılımı ile 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinde temel afet bilinci eğitimi verip, deprem tatbikatı yaptık. Eğitimde afetin tanımı, afet öncesi hazırlıklar, afet esnasında yapılması gerekenler ve afet sonrası yapılması gerekenler anlatıldı. Ardından sınıflarda deprem tatbikatı (çök kapan tutun) ve ardından okul tahliyesi ile sonlandırdık. Bizlere bu eğitimi verme konusunda destek olan başta Milli Eğitim Müdürümüze, Okul müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dedi.

Bingöl'ün 1. derece deprem bölgesinde olduğunu belirten Gili; “Bu tehlikenin varlığı sebebiyle Temel Afet Bilinci ve Deprem Afet Bilinci eğitimleri sık sık tekrarlanarak özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın bu konularda bilgilendirilmesi devam edecektir” diye konuştu.

Programa; Bingöl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, Bingöl 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Nihat Korlaelçi, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın