KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Şubat 2026 Salı
°C

Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği

Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.

Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
19 NİSAN 2024 CUMA 18:45
20
1394
3
AA aa

Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, beraberinde rektör yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan ve Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Kayıntu ile birlikte İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen, dünya üniversiteleri sıralamasında 134. sırada (QS 2024) bulunan, 200 bine yakın öğrencisi ile Avrupa'nın en büyük üniversitesi olan Roma La Sapienza Üniversitesi'ni ziyaret etti. 

Ziyaret sırasında Bingöl Üniversitesi ile Roma La Sapienza Üniversitesi arasında Erasmus öğrenci ve personel değişimi, staj hareketliliği ile proje çalışmaları konularında iş birliğinin genişletilmesi konusunda görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda iki üniversite arasında iş birliği anlaşması yapıldı.

Prof. Dr. Çapak, "Dünyanın en prestijli üniversitelerinden olan, pek çok Nobel ödüllü akademisyeni yetiştiren, nitelikli eğitimi, fiziksel altyapısı ve uygulama alanları ile Avrupa'nın en önemli araştırma merkezlerinden biri niteliğinde olan Roma La Sapienza Üniversitesi ile yapılan iş birliği çalışmaları hem personelimize hem de Erasmus öğrenci hareketliliği kapsamında yurt dışına gidecek öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacak" şeklinde konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109131)
20 Nisan 2024 Cumartesi 11:29
Hayatımız reklam; üniversitenin ile ne katkısı oldu, akademiye ne katkısı oldu; mezunların akıbeti ne durumda, bunlar çokta önemli değil, kimsenin de umrunda değil gerçek dünyada, yoksa istatiksel/düşsel olarak ülkenin, dünyanın en iyisiniz..!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109158)
23 Nisan 2024 Salı 21:09
@Misafir Kullanıcı İle ne katkısı mı oldu? Bir baltaya sap olmayan kişiler torpille referansla işe yerleştirildiler. Bingöllüler ilde üniversite olduğu için mutlu oluyor ama bence utanç duymaları lazım. Ay sonunu getiremeyen insanların vergilerinden bu üniversiteye ayrılan parada cabası.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109130)
20 Nisan 2024 Cumartesi 10:11
Bu işbirliğinin devlete olan masrafı ne kadar? Bu gezi için özel kalem bütçesinden ne kadar para harcandı merak ediyorum. İşbirliği online yapılamıyor mu? Hani kamu harcama tedbirleri?
10.02.2026
12:11
Bingöl`de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de düzenlenen eTwinning Çalıştayı, ödül töreni ve proje sunumlarıyla sona erdi.
10.02.2026
12:01
Bingöl`de Sendikaları Promosyon Tepkisi:
Bingöl'de Sendikaları Promosyon Tepkisi: 'Kabul Etmiyoruz'
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı. Sendikalar, tekliflerin yeniden değerlendirilmesini isterken, talepler karşılanmazsa kitlesel ekonomik boykot çağrısında bulunabileceklerini duyurdu.
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
09.02.2026
14:03
Bingöl`de 8 zanlı yakalandı
Bingöl'de 8 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerince yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 zanlı yakalandı.
08.02.2026
17:54
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarının 'şans oyunları' sekmesi 3 kamu bankasının mobil bankacılık sisteminden kaldırıldı. Böylece kamu bankaları siteminden şans oyunlarına yönlendirme yapılamayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın