KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2024 Cumartesi
°C

Bingöl Kent Park Projesi 14 Haziran'da ihaleye çıkıyor

Arsa hazır, sıcak suyu var, proje tüm detaylarıyla hazırlanmış! Talipli çıkarsa Bingöl'e ciddi bir sosyal kazanım sağlayacağı gibi önemli bir istihdam kapısı da aralanmış olacak. İşte projeye dair detaylar ve ihale bilgileri;

Bingöl Kent Park Projesi 14 Haziran`da ihaleye çıkıyor
27 MAYIS 2024 PAZARTESİ 22:54
12
4793
9
AA aa

Bingöl'de önemli bir açığı kapatacak Kent Park Projesi (Abdulkadir Sarı Parkı Alanı), yeniden ihaleye çıkıyor. Yaklaşık 111 Bin metre kare alanda uygulanması planlanan projede 5 yıldızlı termal otelden fizik tedavi merkezine, alışveriş merkezinden aquaparka, yüzme havuzlarından spor tesislerine kadar birçok önemli ihtiyaç yer alıyor.

14 Haziran 2024 Cuma günü yapılacak ihalede projeye talipli çıkarsa, 49 yıllığına yap-işlet-Devret modeliyle önemli bir yatarım hayata geçirilecek.

İşte projenin detayları, ihale bilgisi ve şehre kazanımları…

PROJEDE NELER YER ALIYOR?

Kentpark Projesi'nin YPK Kararı 2018 yılında onaylanmış olup 49 yıllığına Yap-İşlet-Devret Modeli ile 14.06.2014 tarihinde ihale edilecektir. Bingöl Valiliği, İl Özel İdaresi tarafından yatırım süreçleri yürütülen Bingöl Kentpark Projesiyle ilgili bütün hazırlıklar (ön fizibilite, YPK onayı, termal suyun proje alanına getirilmesi, avan projeler, imar çalışmaları vb.) tamamlanmış olup proje için yatırımcı bulma aşamasına geçilmiştir.

Yap-İşlet-Devret Modeli ile yapılması planlanan proje arsasının arsasının mülkiyeti Bingöl İl Özel İdaresine aittir. Bu arsa bitişik iki parselden oluşmakta olup toplam 110.960 metrekare alana sahiptir. Proje alanı şehir merkezine 5 kilometre, havalimanına 12 kilometre mesafede olup komşu illerin kavşak noktasında yer almaktadır.

Kentpark Projesi kapsamında;

• 5 Yıldızlı Termal Otel & SPA (Kültür ve Kongre Merkezi de dahil)

• Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi,

• Alışveriş Merkezi,

• Aquapark

• Açık ve Kapalı Yüzme Havuzları,

• Spor Tesisleri ve

• Rekreasyon Alanları bulunmaktadır.

JEOTERMAL SU HAZIR

Termal Otel'de kullanılması için Ilıcalar Beldesi'nde 2016 yılında yapılan sondajlarla, yaklaşık 1.300 metre derinlikten 51 derece sıcaklığında saniyede 20 litre debisi olan ve 55 derece sıcaklığında, saniyede 18 litre jeotermal su verimi elde edilmiş ve iki adet jeotermal sondajdan elde edilen su 15 km mesafedeki Bingöl Merkezde bulunan Kentpark Proje alanına isalesi için çalışmalar tamamlanmıştır.

Jeotermal su Erzurum Halk Sağlığı Laboratuvarında analiz edilmiş ve toplam mineralizasyonu 1895,5 mg/L olarak ölçülmüştür. Ayrıca tüm bu tesislerin yerel, ulusal ve uluslararası paydaşlara hitap edecek şekilde modern konsepte uygun yapılması için konularında uzman firmalardan danışmanlık hizmeti alınıp avan projeler de hazırlanmıştır.

BÖLGEDE ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK

Kentpark Projesi hayata geçtiği zaman Bingöl'deki ilk 5 yıldızlı otel; termal sağlık rehabilitasyon ünite merkezi ve aquaparkı bünyesinde barındıracaktır. Bu anlamda, sadece Bingöl halkı değil çevre illerden gelen misafirler de bu tesisin imkânlarından kolaylıkla yararlanma fırsatı bulacaktır. Ayrıca, 5 yıldızlı termal otel imkânları, Hesarek Kayak Merkezine il dışından gelen ziyaretçileri de cezbedecek olup ilimiz kayak-termal su konseptiyle hizmet veren sayılı yerlerden biri olacaktır.

İSTİHDAMA DA ÖNEMLİ KATKI SUNACAK

Yine, otel bünyesinde yer alacak Kültür ve Kongre Merkezi ile de ulusal ve uluslararası toplantılara ev sahipliği yapılması planlanmaktadır. Bu boyutlarıyla Bingöl'deki kış ve kongre turizminin gelişmesine de katkı sağlanacaktır. Proje hayata geçtiğinde tahmini 740 kişilik istihdam sağlayacaktır. Bingöl, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yatırım Teşvik Sisteminde 6. Bölgede yer almakta olup bu yatırım kapsamında 6. Bölge teşviklerinden yararlanılabilecektir.

İHALE DETAYLARI;

İhale; 14 Haziran 2024 Cuma Günü saat 10:30'da Bingöl İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleştirilecektir.

İstekliler; ihale dosyasını 06/05/2024 tarihinden itibaren Bingöl İl Özel İdaresi Saray Mah. Elazığ-Muş Karayolu Üzeri DÜZAĞAÇ/BİNGÖL adresinde ücretsiz olarak görebilirler.

Teklifler, en erken ihale tarihinden 7 (yedi) gün öncesinden başlamak üzere ihale tarihinde saat 10:00'a kadar Bingöl İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde Görevlendirme Komisyonu Başkanlığı'na elden veya posta ile teslim edilecektir. Belirtilen gün ve saatten sonra verilen teklifler ile postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecektir

İhaleye iştirak etmek isteyen istekliler, dosya bedelini Bingöl İl Özel İdaresi'ne yatırmalarını müteakip, aldıkları makbuz karşılığında Bingöl İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne müracaat ederek ihale dosyasını alabileceklerdir.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109825)
30 Mayıs 2024 Perşembe 18:28
Ticaret sanayi odası maşallah kendini parlatmak için aynı klavyeden iyi kendini pazarlamış ama nafile bir şey çıkmaz sanayi odasından ,projelerden ördek olan paranın hadi hesabı yok önce onları açıklasın başkan.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109798)
29 Mayıs 2024 Çarşamba 15:57
Ticaret sanayi odasına bu konuyu gündeme getirdiği için teşekkürlerimi sunuyorum.Sayın Valim bu büyük iş için ellerinizi taşın altına koyduğunuz içinde sizlere de şükranlarımızı sunuyoruz saygı ve selam ile.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109791)
29 Mayıs 2024 Çarşamba 10:04
proje güzel yap işlet devret modeli bingölde tutmaz bu büyük proje deprem bölgesinde tutmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109790)
29 Mayıs 2024 Çarşamba 09:47
Böyle Güzel bir prjeyi hazırlayıp halkımıza ihale olarak sunan Bingöl ValiliğiTicaret Sanayi Odası Başkanlığına teşekür ederim. Her ne kadar bazı insanlar kendi menfaatleri gereği böyle projelerin olmasına yayınlnamasına ve yayınlanırken keyfi isteklerine göre isim listesi yayınlasada ben kendi adıma perde arkasında olan ve memlekete bir taş üstüne taş koyan herkese minnetlerimi suunarım.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109784)
28 Mayıs 2024 Salı 22:00
Bu şehire acil iş alanları açılmalı yıllarca umudunu siyasilere bağlayan bir toplum yarattılar.
Bu şehir kaplıca merkezi olabilir.
insanlara is kapısı olur bu yapilmazsa egmin kavurma bal işine devam edin Bide bingol bal univertesi siyasilerin sığınma yeri
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109783)
28 Mayıs 2024 Salı 20:28
Bu proje hayatta geçerse çok önemli bir iş başerılmış vi çok önimli bir eser kazandırılmış olur Memleketimize.Termal turizm ve kışın kayağa gelenlerin konaklama sorunuda giderilmiş olur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109777)
28 Mayıs 2024 Salı 13:52
Bingolun prestij,turist,sayısını 10 katlar büyük bir fırsattır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109775)
28 Mayıs 2024 Salı 11:52
Kent park yapılan yerden sağlı sollu ilicalara kadar termal turizmine açılsın restoranlar yapılsın farklı oteller açılsın cafeler açılsın insanlara iş anlamında çok faydalı olur
Sanayi oda başkanı bu çağrıyı size yapıyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109797)
29 Mayıs 2024 Çarşamba 15:55
@Misafir Kullanıcı Sanayi odası bugune kadar pek kimse bilmezdi son dönemde kadir beyle odaya ışık geldi bazı insanlar her ne kadar görmezden gelselelerde.
27.07.2024
01:13
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl'de 2 gün önce bıçaklı saldırıda yaralanan ve hastanede tedavileri devam eden vatandaşları ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bingöl'ü ve bizleri çok çok üzen bir olay. Bunun adli ve idari boyutu devam ediyor' dedi.
26.07.2024
18:59
Bingöl`de deprem! 4,2
Bingöl'de deprem! 4,2
Depremin merkez üssünü Bingöl'ün Karlıova İlçesi olarak açıklayan AFAD, depremin büyüklüğünü ise 4,2 olarak duyurdu.
26.07.2024
18:33
Bayram:
Bayram: 'Elinizi sürücülerin cebinden çekin!'
Bingöl'de sinyalizasyon sistemlerinin sağlıklı çalışmadığını, MOBESE'lerden sık sık ceza yazılarak sürücülerin mağdur edildiğini belirten Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, sert çıktı! 'Önce sorunları giderin, yön işaret ve uyarıcı levhalarını koyun, ondan sonra kuralları uymayanlara ceza yazın! Çekin artık elinizi sürücülerimizin cebinden!'
26.07.2024
16:31
Bingöl RAM`dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Bingöl RAM'dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Merkez Müdürü Argun, alanında uzman ve deneyimli kadroyla 25 Temmuz -2 Ağustos tarihleri arasında öğrenci ve velilerin hizmetinde olunacağını belirtti.
26.07.2024
15:50
Bingöl`de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'ün Genç ilçesinde kırsal alanda çıkan yangın, ormana sıçramadan söndürüldü.
26.07.2024
15:36
'Bingöl'deki olay adli bir vaka olarak geçiştirilemez'
Önceki gün madde bağımlısı bir şahsın 4 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına yol açtığı bıçaklı saldırısını kınayan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, gençlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalan yönetim sisteminin sorunlu olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın