KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Bingöl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne geçici 6 işçi alınacak

TYP kapsamında yapılacak alımlar için başvurular 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacak. Noter kurası ise 26 Haziran'da çekilecek.

Bingöl Kültür ve Turizm Müdürlüğü`ne geçici 6 işçi alınacak
07 HAZİRAN 2024 CUMA 15:37
0
2411
2
AA aa

İŞKUR Bingöl İl Müdürü Cevdet Baycuman, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne 6 geçici işçi alınacağını bildirdi.

Katılımcı başvurularının 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacağını kaydeden Baycuman, noter kurasının 26 Haziran 2024 günü çekileceğini aktardı.

Baycuman, başvuru şartları ve diğer detayları ise şöyle sıraladı;

Katılımcı şartları

*  Kuruma kayıtlı işsiz olmak

* 18 yaşını tamamlamış olmak

* Emekli ve malul aylığı almamak

* Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç);

* Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir.

* Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin birbuçuk katını (25.503,00 TL) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP'ye katılamaz.

* TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP'nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır.  Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP'ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.

Asil ve Yedek Katılımcılar, yüzde 100 noter kurası ile belirlenecektir. Noter Kurası 26 Haziran 2024 tarihinde Saat 10:00'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 100. Yıl Halk Kütüphanesi'nde çekilecektir.

Başvurular İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacaktır.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Programı 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak, 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecektir.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109938)
07 Haziran 2024 Cuma 23:35
Gençlerimizin akın akın göç ettiği gelişmiş ülkelerde 'TYP kapsamında Bingöl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne geçici 6 işçi alınacak'ın haber değeri olmaz. Çünkü 'devlet kapısında çalışmakla serbest piyasada inşaatta kazma kürek çalışmak' arasında fark yoktur. Bizde ise, 'devletin kadrolu çalışanı ile serbest piyasada çalışan arasında, vatandaş ile oturma izni alan mülteci arasındaki kadar fark' vardır. Haber değeri işte buradan geliyor.
TYP kapsamında
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109933)
07 Haziran 2024 Cuma 17:03
torpıl dusunuyorum
12.06.2026
23:10
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK Kararnamesi Yayımlandı! Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı değişti
HSK'nın 2026 yılı Ana Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanırken; Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın getirildi.
12.06.2026
21:00
Bingöl`e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
Bingöl'e 174 Milyon Liralık KÖYDES Ödeneği
2026 yılı KÖYDES ödenekleri açıklandı. Bingöl ve ilçelerine toplam 174 milyon 355 bin 330 TL kaynak ayrılırken, ödeneklerin yüzde 25'inin İl Özel İdaresi ortak alım giderleri için kesileceği bildirildi.
12.06.2026
20:21
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Tutuklama
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bingöl, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.
12.06.2026
20:19
Açıkbaş`a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Açıkbaş'a vefa! Gözyaşlarıyla anıldı
Bingöl'de uzun yıllar sivil toplum alanında aktif rol üstlenen, toplumsal uzlaşıya sunduğu katkılarla tanınan ve geçtiğimiz yıl kanser tedavisi görürken vefat ederek kenti yasa boğan eski Bingöl Kent Konseyi eski başkanı merhum Orhan Açıkbaş, düzenlenen anlamlı bir programla anıldı.
12.06.2026
19:35
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Hünerleriyle başarılarını taçlandırdılar
Bingöl'de sosyal hizmetler kurumlarında koruma ve bakım altında bulunan öğrenciler arasında düzenlenen Hadis Ezberleme ve Şiir Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.
12.06.2026
19:34
Bingöl Balı Üreticileri Birliği`nden Solhan Belediyesi`ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği'nden Solhan Belediyesi'ne Ziyaret
Bingöl Balı Üreticileri Birliği yönetimi, Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız'ı ziyaret ederek Bingöl balının geleceği, üreticilerin talepleri ve sektörde yaşanan sorunları görüştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın