KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Bingöl Online'dan 'Yapay Zekâ ile Yerel Basın' konulu panel

Bayraktar; 'Bingöl'de bir ilk niteliği taşıyan panelin, basın çalışanlarına ve bu alanda eğitim gören üniversiteli kardeşlerimize önemli katkıları olacağını inancındayız. İş birliği için Bingöl Üniversitesi nezdinde Rektör Bey'e teşekkür ediyoruz' dedi.

Bingöl Online`dan `Yapay Zekâ ile Yerel Basın` konulu panel
13 KASIM 2024 ÇARŞAMBA 00:36
6
1975
3
AA aa

“Bingöl'ün Habercilikteki Prestiji” sloganıyla 20 yılı aşkın süredir yayın hizmeti veren Bingöl Online'nin İmtiyaz Sahibi Hâkim Bayraktar ile Genel Yayın Yönetmeni Yunus Budak ve Yazı İşleri Müdürü Ahmet Boydaş, Bingöl Online tarafından 25 Aralık 2024 Çarşamba günü Bingöl Üniversitesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan ‘Yapay Zekâ & Yerel Basın' konulu panel kapsamında Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik'i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette, Bingöl Üniversitesi ile Yerel Basın iş birliğiyle dijital medya alanında basın ile yapılacak iş birlikleri üzerine kapsamlı bir değerlendirme toplantısı da yapıldı.

Bayraktar: “Önemli katkıları olacak”

Panelin düzenlenme amacı ve içeriği hakkında bilgi veren Hâkim Bayraktar, Bingöl'de basın konusunda ilk olma özeliği barındıran panelin basın çalışanları ile Bingöl Üniversitesi'ndeki ilgili alan öğrencilerine önemli kazanımlar sağlayacağı inancını ifade etti.

Gelişen teknolojiler ile yerel basının bu alandaki yeri ve yapması gerekenlerin irdeleneceği panelde Bingöl Bası tarihinin de paylaşılacağı bilgisini aktaran Bayraktar:

“Güzel bilgilerin sunulacağı, konu başlıkları altında yol gösterici ve fikir verici paylaşımların yapılacağı panelle ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Atatürk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hakan Temiztürk, Prof. Dr. Derya Öcal ve Bitlis Eren Üniversitesi'nden Öğr. Gör. Doğukan Yandım konuşmacı hocalarımız olacak. Meslektaşlarımızdan bazı isimlerin de önemli sunumları olacak. Yine belirlenecek diğer konu başlıklarının anlatımıyla alakalı Bingöl Üniversitesi'nden hocalarımızın da katılımını isteyeceğiz. Kuruluş olarak amacımız, mesleki alanda bir katma değer yaratmak ve meslektaşlarımız ile bu alanda eğitim gören öğrenci kardeşlerimize meslek icrasında yararlanabilecekleri faydalı bilgileri aktarmak. Bu hususta Bingöl Üniversitesi ile iş birliği yapmak bizler için oldukça kıymetli. Bingöl Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Erdal Çelik hocamıza da içten destek ve ilgisi için teşekkür ediyoruz” dedi.

Panel konusunda tam destek veren ve atılan adımdan dolayı Bingöl Online ailesini tebrik eden Rektör Çelik, benzer faaliyetlerin arttırılması hususunda her daim iş birliğine açık olduklarını vurguladı.  

Yerel Basın ile İş birliği Olanakları

Görüşmenin bir diğer gündem maddelerinden biri, Bingöl Üniversitesi'nin yerel basınla daha yakın iş birlikleri kurarak, üniversite-sanayi ve toplum arasındaki iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen projelerdi.

Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, yerel basının üniversitenin çalışmalarını duyurmak ve halkla iletişimi artırmak noktasında önemli bir rol oynadığını vurguladı. Bu bağlamda hem dijital medya hem de geleneksel basın organlarıyla sürdürülebilir bir iletişim altyapısı oluşturmanın, üniversitenin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Dijital Medya ve Basın İlişkileri Üzerine Tartışmalar

Görüşmede ayrıca dijital medya ve basın ilişkileri üzerine de derinlemesine bir konuşma gerçekleştirildi.

Günümüzün hızla dijitalleşen dünyasında, yerel basının dijital platformlarda da aktif bir şekilde yer almasının önemine değinildi. Dijital medya, özellikle üniversite haberlerinin ve etkinliklerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması açısından önemli bir fırsat sunuyor. Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversitenin dijital dönüşüm sürecine katkı sağlayacak iş birliklerine açık olduklarını belirterek, bu alanda yapılacak ortak projelerin, üniversitenin tanıtımına ve halkla ilişkilerine büyük katkı sunacağına inandığını söyledi.

Eğitim ve Basın Alanında Ortak Projeler

Ayrıca, üniversite ile yerel basın arasında eğitim alanında da çeşitli iş birliklerinin geliştirilmesi gerektiği dile getirildi. Prof. Dr. Erdal Çelik, basın çalışanlarının eğitimine yönelik seminerler, atölye çalışmaları ve ortak projeler düzenlenebileceğini belirterek, bu tür girişimlerin yerel basının profesyonel gelişimine katkıda bulunacağını ifade etti.

Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi'nin yerel basınla güçlü bir iletişim ağı kurarak hem akademik başarılarını hem de toplumsal sorumluluk projelerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediğini belirtti.

Ayrıca, üniversite olarak dijital medya alanında yerel basınla yapılacak iş birliklerinin hem üniversitenin hem de yerel basının dijital dönüşüm süreçlerinde önemli bir adım olacağına inandığını vurguladı.

Ziyaret vesilesiyle gerçekleşen toplantı, üniversite ve yerel basın arasında karşılıklı fayda sağlayacak uzun vadeli bir iş birliğinin temellerini atmak adına önemli bir adım oldu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112417)
14 Kasım 2024 Perşembe 17:38
Uzun vadeli ve sonuç odaklı işbirliği haberlerinizin devamını bekliyoruz. Sadece bir etkinlik olmasın. Devamı gelsin. Çünkü herkes protokol bile imzalıyor ama gerisi gelmiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112407)
13 Kasım 2024 Çarşamba 22:04
Üniversite ile yerel basın arasında nasıl bir işbirliği olacakmış? Farklı üniversitelerde örneği var mı?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112391)
13 Kasım 2024 Çarşamba 10:30
Ya şu afaki işleri bırakın. Panel yapıp herkes evine gidecek. Somut ne katkısı olacak? Herkes biraz kendini tanıtmış olacak? Kafa yorup insanımızın gerçek problemlerine odaklansak?

Editör Notu: Mesleki bir eğitim konusunu içeren paneli insanımızın problemlerine bağlamanız biraz tuhaf olmadı mı sizce?? İnsanlarımızın problemleri zaten yazılıyor, açıklamalar yayınlanıyor, sitemler de atılan adımlar da kamuoyuyla paylaşılıyor.
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın