Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
Bingöl Online'ın elektronik ortamda tek kullanımlı oy hakkıyla gerçekleştirdiği “Bingöl Kamuoyu Anketi” sonuçlandı. Toplam 3 Bin 84 kullanıcının katıldığı önümüzdeki genel seçimlere ışık tutacak anket, seçmen eğilimlerinde dikkat çekici kırılma sinyalleri verdi. Ankette yüksek kararsız oranı, milletvekili performanslarına yönelik olumsuz değerlendirmeler ve adaylarda “değişim” talebi öne çıktı.
Kararsızların üçüncü parti düzeyinde oy çokluğuna sahip olduğu şehirde, kararsızları ikna eden partilerin seçimi önde götüreceği gerçeği bir kez daha gözler önüne serildi. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum üzerinden sıklıkla dillendirilen eleştirilere rağmen oy tercihlerinin belirlenmesindeki etkenlerde ‘ekonomi' faktörünün, oy tercihinde diğer etkenlere göre daha düşük oranda kaldığı görüldü.
İşte o ankette seçmenin verdiği yanıtlar ve yanıtların karşılığı;
Oy tercihinizi belirlerken en önemli etken nedir?
Parti %33,96
Hizmet Performansı %30,39
Aday (isim) %19,70
Ekonomi %9,34
Lider %6,60
Hangi Partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?
%23,69 AK Parti
%22,71 DEM Parti
%16,42 Kararsız
%12 HÜDA PAR
%9 Yeniden Refah
%7,54 MHP
%4,88 Saadet
%3 CHP
%1,86 DEVA
%0,30 Gelecek
%0,60 İYİ Parti
AK Parti Bingöl Milletvekillerinin performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Çok Başarısız %43,38
Başarısız %28,36
Kısmen Başarılı %12,19
Fikrim Yok %9,21
Çok Başarılı %6,86
DEM Parti Bingöl Milletvekilinin performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Çok Başarısız %25,38
Başarısız %23,37
Kısmen Başarılı %19,77
Çok Başarılı %16,17
Fikrim Yok %15,31
AK Parti'nin Bingöl'de milletvekili adaylarında nasıl bir tercih yapmasını istersiniz?
Tamamen yeni isimler tercih edilmeli %65,45
Fikrim Yok %19,00
Kısmen değişim olmalı (bazı isimler değişmeli) %10,36
Mevcut milletvekilleriyle devam edilmeli %5,18
DEM Parti'nin Bingöl'de milletvekili adayında nasıl bir tercih yapmasını istersiniz?
Fikrim Yok %45,87
Yeni bir aday tercih edilmeli %36,47
Mevcut milletvekilleriyle devam edilmeli %17,66
SONUÇLAR NE DİYOR?
Anket sonuçları, Bingöl'de seçmen davranışının çok boyutlu bir yapıya sahip olduğunu ortaya koydu. Parti aidiyeti öne çıkarken, hizmet performansı ve aday profili de belirleyici unsurlar arasında yer aldı.
Öte yandan yüksek kararsız oranı ve “yeni isim” talebinin güçlü çıkması, seçim sürecinde aday belirleme stratejilerinin ve kampanya dinamiklerinin kritik rol oynayacağını gösteriyor.
kesinlikle Erdal ARIKAN merkez birinci sıra adayı olarak değerlendirilmeli 2 dönemlik belediye başkanlığı performansı ortada memleket 7 yılda belki 60 yıllık yapılmayan hizmetlere kavuştu milletvekilliği performansı şehre büyük kanç sağlayacaktır.
Bunca rezalete rağmen akp hala birinci parti. Ne demişti Ömer Hayyam, celladına aşık olmuşsa bir millet, ister ezan ister çan dinlet. itiraz etmiyorsa sürü gibi illet, müstehaktır ona her türlü zillet.
Maalesef bu toplum bilinçsiz ve kendine yakışanı yapıyor.Aynı tipler ambargo koymuşlar Bingöl siyasetine ve yönetimine bıktık artık ya bıktık aynı profilleri görmekten
Yeşilyurtta Bahçelievlere yeni mahalleye bir park yapamayan verdiği sözleri tutmayan erdalamı yoksa Cumhurbaşkanı yardımcısı olan fakat Diyarbakır yolunu adaklı Yedisu kığı Erzincan hızlı tren, tramvay , metrobüs getiren İUP programı ile İŞKUR dan istihdam sağlayan, hastane,Fakülte yaptıran cevdetemi yoksa şov gövde gösterisi ile yapamayacağı şeyleri söyleyenemi yoksa güvenilmez dememi kolluk kuvvetlerinine hakim MhP mi yoksa Erdoğana bir şerri hüküm yaptıramayan hüdapara mı
sonuclar bingol halkinin ne kadar cahil oldugunu tasdik ediyor. iste bu yuzden bingol'un iki yakasi asla bir araya gelemiyor, turkiye'nin hemen her metriginde egitim, saglik, turizm, kultur, yasanabilirlik, akla gelebilecek ne kadar metrik varsa hepsinde en gerilerde kalan turkiye'nin afrikasi olmaya devam edecektir. isin uzucu tarafi bu proteinsizlik ve vitaminsizlik nesiller boyu devam ediyor. uzucu.
Yurtdışından bur eğitmen olarak,Soruyorum size memlekete ne deyistiki, Bingöl deyişsin. Bu davran böyle gelmiş böyle gider. Bizim Gayemiz, egitim Adalet,deyil. Bizim Gayemiz, torpil, ihale, rant, ve çıkar. Doğru konuşanlar. Ya içeri atildi, yada failleri, meçhul . Din, diyoruz, Malisef hiçbirsey bilmiyoruz. Dinide kendi çıkarmız icin kullanıyoruz. Aslinda Müslüman deyiliz, çünkü hiçbirseyimiz müslümanliga, uymuyor, Münafik bir toplumuz.kim kimi nasıl kandirdi, mesele bu. Sevgiyle kalin.
Mevcut milletvekililleri ile devam edilmeli.. diyen yüzde 5'lik kesim torpilli ve haksız şekilde makam mevki sahibi kişiler olup/olmadığı incelenmelidir. Halk söz konusu milletvekilillerinin memlekete faydalı olmadığını bildiği ve gördüğü halde herhangi bir değişime yanaşmıyor..
Bingöl'de akparti hala # oy alabiliyorsa gerçekten şaşırılacak bir durum bunca hırsızlığa, yoksulluğa, adaletsizliğe terör seviciliğiğe rağmen buralarda ise aklını kullanmayıp kiraya verenler misali çok daha kötü günlerin bizleri beklediği ayan beyan ortada demektir.
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın