KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Bingöl türk telekom ailesi konferans'ta buluştu

Türk Telekom Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 2011 yılı sosyal ve kültürel faaliyet programı kapsamında yapılan ’Biz bize Konferans ve Biz bize Tiyatro’ turnesi Bingöl’de yapıldı.

Bingöl türk telekom ailesi konferans`ta buluştu
23 EYLÜL 2011 CUMA 02:49
0
3471
0
AA aa

Bingöl Kültür Merkezi Salonu'nda başlayan programa Bingöl İl Telekom Müdürü Mustafa Yiğitbaş ve Müdürlük personeli ile aileleri katıldı. Zübeyde Diazdaroğlu Elçi, Nurettin Varol ve Muhyettin Tavlı'dan oluşan tertip komitesinin başarılı organizasyonu ile beşyüzün üzerinde çalışan ve ailelerin katıldığı programda izleyiciler keyifli, hüzünlü ve düşündürücü anlara birden tanık oldular.

Programda ilk olarak 'Mutlu Aile Mutlu Çalışan' konferansı yapıldı. Konferansın sunumunu yazar ve iletişim uzmanı Canten Kaya yaptı. Canten Kaya kendi ismi ile ilgili başından geçen farklı olayları esprili bir dil ile anlatarak salondakilere keyifli dakikalar yaşattı. Aile içi iletişimi de konu alan Canten Kaya evlilikteki sıkıntılar yüzünden boşanmaların arttığını bu durumun en çok çocukları etkilediğini ifade etti. Evliliklerin enteresan ve komik yanlarını anlatan Canten Kaya, beraber yaşamanın kolay olmadığını, birçok ailede dağınıklık savaşı çıktığını vurguladı. Evlilikte haklı olmayı ararken mutluluğun kaçırıldığını belirten Canten Kaya, evlilikte anlaşmaya meyilli olunması gerektiğini ifade etti. Kadınların paylaşım odaklı, erkeklerin sonuç odaklı olduğunu belirten Canten Kaya, kadınların günde 24 bin, erkeklerin günde 12 bin kelime söylediklerini belirterek; "Bu bağlamda çalışan hanımlara pek bir sözüm yok fakat ev hanımları potansiyel bir tehlikedir. Kadın eşi eve gelince bir paylaşım bekliyor. Eşine bir şeyler anlatmak istiyor. Erkek ise eve gelince dinlenip televizyon izlemek istiyor" şeklinde konuştu.

Bingöl İl Telekom Müdürü Mustafa Yiğitbaş, Canten Kaya'ya güzel sunumundan ötürü teşekkürlerini sunarak kendisine bir buket çiçek takdim etti. Konferansın sonunda yarım saatlik bir kokteyl düzenlendi. Aranın ardından ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan bir tiyatro oyunu sergiledi. Yenilmez, ‘Mehmet Akif burada, ya siz neredesiniz?' adlı tek kişilik tiyatro gösterisinde, Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler sundu. Sanatçının usta yorumu ile bazen gülümseten, bazen ağlatan oyunda Mehmet Akif'in bilinmeyen yönleri anlatıldı.

Uğur Uzunok'un yazdığı Hilali Hasanov'un yönettiği, tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez'in de oynadığı İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan Mehmet Akif burada, ya siz neredesiniz?' oyunu seyircilere duygulu anlar yaşattı. Oyun sonunda Bingöl İl Telekom Müdürü Mustafa Yiğitbaş, ünlü oyuncuya güzel oyunu sebebi ile bir buket çiçek takdim etti. Ünlü oyuncu Yenilmez'de çiçeği salonda bulunan ve geçirdiği bir trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkûm kalan bir Telekom personeline takdim etti.

Oyun sonunda salondakilere konuşan Ahmet Yenilmez, "İzlediğiniz bu Oyun Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılmış ilk ve tek Mehmet Akif Ersoy tiyatrosudur. Mehmet Akif 1936 yılında İstanbul'da Beyoğlu İstiklal Caddesinde 27 Aralık'ta 63 yaşında vefat etti. Ama o apartman daha düne kadar 360 isimli bir bar olarak çalışıyordu. Mehmet Akif'in oğlu Emin İstanbul'da bir kamyon kasası içerisinde ölü bulundu, kimsesizler mezarına defnedildi ama kayıtlar karıştığından mezarı tespit edilemiyor. Küçük oğlu Tahir 1982'de bir hastanede öldü, cesedine hastane masrafları nedeni ile haciz koyuldu. Üsküdar Belediyesi haczi kaldırıp cenazeyi defnetti. Kızı torunu ile birlikte 1992'de kirada oturduğu evden gece yarısı dışarı atıldı. Merhum Turgut Özal olayı duyunca onlara ev hediye etti. İşte bu Oyunu bunun için yaptık ve Edirne'den Hakkari'ye kadar birçok yerde sahneledik. Siz doğru bildiğiniz şeyi yapın mutlaka bir yerde karşılığı çıkar. Gün kardeşin kardeşe hesap sorma günü değil helalleşme günüdür” dedi. Proğram sonunda salondakiler Ahmet Yenilmez'i ayakta alkışladı.

 

Ahmet SAYILIR / Bingöl İHA

 

 

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2024
00:55
Kamuda hedef 100 milyar liralık tasarruf!
Kamuda hedef 100 milyar liralık tasarruf!
Kamuda harcamaları en aza indirmek için uygulanacak tedbirlerle, harcamalar en aza indirilecek. Tedbirler kapsamında zorunlu olmadıkça bina ve araç kiralamaları yapılmayacak, tanıtım ve eğitim gibi etkinliklere ara verilecek… Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yürütülen tedbirlerle birlikte 100 milyar lira tasarruf hedefleniyor.
09.05.2024
00:53
112 çalışanlarının sorunlarına çözüm çağrısı
112 çalışanlarının sorunlarına çözüm çağrısı
Sıkıntıları paylaşıp çözüm önerilerini aktaran Türk Büro-Sen Bingöl Şube Başkanı Salim Yatağan: 'Türk Büro-Sen olarak Bakanlık ile yaptığımız görüşmeler neticesinde yetkililerin yaptığı olumlu çalışmalara rağmen, artan iş yükü ve yeni eklenen görevlerle mevcut sorunlara yenilerinin eklendiği görülmüştür' dedi.
09.05.2024
00:52
Meslek lisesi öğrencilerinden Sağlık Haftası etkinliği
Meslek lisesi öğrencilerinden Sağlık Haftası etkinliği
Genç İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Sağlık Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi.
08.05.2024
18:06
Üniversite öğrencilerinden Gazze`ye destek
Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
08.05.2024
18:05
Bingöl`de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik etkinlikleri çerçevesinde jandarma ve polis ekipleri tarafından kurulan trafik stantlarında hem bilgilendirme yapıldı hem öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.
08.05.2024
13:11
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan ve birkaç yıldır ilik nakli bekleyen Çınar Eymen Çakar için Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri etkinlik düzenledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın