KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Bingöl türk telekom ailesi konferans'ta buluştu

Türk Telekom Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 2011 yılı sosyal ve kültürel faaliyet programı kapsamında yapılan ’Biz bize Konferans ve Biz bize Tiyatro’ turnesi Bingöl’de yapıldı.

Bingöl türk telekom ailesi konferans`ta buluştu
23 EYLÜL 2011 CUMA 02:49
0
4008
0
AA aa

Bingöl Kültür Merkezi Salonu'nda başlayan programa Bingöl İl Telekom Müdürü Mustafa Yiğitbaş ve Müdürlük personeli ile aileleri katıldı. Zübeyde Diazdaroğlu Elçi, Nurettin Varol ve Muhyettin Tavlı'dan oluşan tertip komitesinin başarılı organizasyonu ile beşyüzün üzerinde çalışan ve ailelerin katıldığı programda izleyiciler keyifli, hüzünlü ve düşündürücü anlara birden tanık oldular.

Programda ilk olarak 'Mutlu Aile Mutlu Çalışan' konferansı yapıldı. Konferansın sunumunu yazar ve iletişim uzmanı Canten Kaya yaptı. Canten Kaya kendi ismi ile ilgili başından geçen farklı olayları esprili bir dil ile anlatarak salondakilere keyifli dakikalar yaşattı. Aile içi iletişimi de konu alan Canten Kaya evlilikteki sıkıntılar yüzünden boşanmaların arttığını bu durumun en çok çocukları etkilediğini ifade etti. Evliliklerin enteresan ve komik yanlarını anlatan Canten Kaya, beraber yaşamanın kolay olmadığını, birçok ailede dağınıklık savaşı çıktığını vurguladı. Evlilikte haklı olmayı ararken mutluluğun kaçırıldığını belirten Canten Kaya, evlilikte anlaşmaya meyilli olunması gerektiğini ifade etti. Kadınların paylaşım odaklı, erkeklerin sonuç odaklı olduğunu belirten Canten Kaya, kadınların günde 24 bin, erkeklerin günde 12 bin kelime söylediklerini belirterek; "Bu bağlamda çalışan hanımlara pek bir sözüm yok fakat ev hanımları potansiyel bir tehlikedir. Kadın eşi eve gelince bir paylaşım bekliyor. Eşine bir şeyler anlatmak istiyor. Erkek ise eve gelince dinlenip televizyon izlemek istiyor" şeklinde konuştu.

Bingöl İl Telekom Müdürü Mustafa Yiğitbaş, Canten Kaya'ya güzel sunumundan ötürü teşekkürlerini sunarak kendisine bir buket çiçek takdim etti. Konferansın sonunda yarım saatlik bir kokteyl düzenlendi. Aranın ardından ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan bir tiyatro oyunu sergiledi. Yenilmez, ‘Mehmet Akif burada, ya siz neredesiniz?' adlı tek kişilik tiyatro gösterisinde, Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler sundu. Sanatçının usta yorumu ile bazen gülümseten, bazen ağlatan oyunda Mehmet Akif'in bilinmeyen yönleri anlatıldı.

Uğur Uzunok'un yazdığı Hilali Hasanov'un yönettiği, tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez'in de oynadığı İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan Mehmet Akif burada, ya siz neredesiniz?' oyunu seyircilere duygulu anlar yaşattı. Oyun sonunda Bingöl İl Telekom Müdürü Mustafa Yiğitbaş, ünlü oyuncuya güzel oyunu sebebi ile bir buket çiçek takdim etti. Ünlü oyuncu Yenilmez'de çiçeği salonda bulunan ve geçirdiği bir trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkûm kalan bir Telekom personeline takdim etti.

Oyun sonunda salondakilere konuşan Ahmet Yenilmez, "İzlediğiniz bu Oyun Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılmış ilk ve tek Mehmet Akif Ersoy tiyatrosudur. Mehmet Akif 1936 yılında İstanbul'da Beyoğlu İstiklal Caddesinde 27 Aralık'ta 63 yaşında vefat etti. Ama o apartman daha düne kadar 360 isimli bir bar olarak çalışıyordu. Mehmet Akif'in oğlu Emin İstanbul'da bir kamyon kasası içerisinde ölü bulundu, kimsesizler mezarına defnedildi ama kayıtlar karıştığından mezarı tespit edilemiyor. Küçük oğlu Tahir 1982'de bir hastanede öldü, cesedine hastane masrafları nedeni ile haciz koyuldu. Üsküdar Belediyesi haczi kaldırıp cenazeyi defnetti. Kızı torunu ile birlikte 1992'de kirada oturduğu evden gece yarısı dışarı atıldı. Merhum Turgut Özal olayı duyunca onlara ev hediye etti. İşte bu Oyunu bunun için yaptık ve Edirne'den Hakkari'ye kadar birçok yerde sahneledik. Siz doğru bildiğiniz şeyi yapın mutlaka bir yerde karşılığı çıkar. Gün kardeşin kardeşe hesap sorma günü değil helalleşme günüdür” dedi. Proğram sonunda salondakiler Ahmet Yenilmez'i ayakta alkışladı.

 

Ahmet SAYILIR / Bingöl İHA

 

 

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın