KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

'Bingöl Üniversitesi Bingöl’ün göz bebeğidir'

Bingöl Üniversitesini daha iyi noktaya ulaştırmak için çalışacaklarını belirten Bakan Yılmaz: “Bingöl Üniversitesi, Bingöl’ün kalkınmasında, gelişmesinde, daha ileri noktalara gitmesinde lokomotifi kurumumuzdur. Sadece yollarıyla, binalarıyla, fiziki yapısıyla değil asıl öğretim elemanlarıyla, idari kadrosuyla onlardan da öte öğrencileriyle Bingöl’ün göz bebeğidir” dedi.

`Bingöl Üniversitesi Bingöl’ün göz bebeğidir`
02 HAZİRAN 2012 CUMARTESİ 10:22
0
2374
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi “Akademik ve Hizmet Binası” temel atma töreni kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşti.

Dün saat 14.00'de düzenlenen “Akademik ve Hizmet Binası” temel atma töreni öncesi Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda üniversitenin genel durumu hakkında bilgilendirici program düzenlendi.

Törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, AK Parti Bingöl eski Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Sit Kurulu 8 defa da adil olmayan nedenlerde başvurumuzu reddetti”

Açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, üniversiteye devredilen kaplıcalar için hazırladıkları projeyi çeşitli sorunlar nedeniyle hayata geçiremediklerini söyledi. Sit kuruluna 8 defa müracaat ettiklerini aktaran Baydaş: “Sit Kurulu 8 defa da adil olmayan nedenlerde başvurumuzu reddetti. Ancak son görüşmemizde projemizin uygun görüldüğünü belirttiler. Ancak proje uygun görülmeseydi bile önceki kurulun verdiği karara binaen ihalemizi yapacaktık” şeklinde konuştu.

“Biz en hafif olan 2 ay uzaklaştırma cezası verdik”

Öğrenci cezalarına ilişkin konuşan Prof. Dr. Baydaş: “Diğer bir husus ta kamuoyunda sıkça konuşulan öğrencilerin ceza sorunları. Bilindiği üzere YÖK tarafından belirlenen disiplin yönetmeliği var. Bizde üniversite olarak gerekli işlemleri yapmak zorunda kalıyoruz. Bunu yapmadığımız takdirde huzurun olmadığı bir ortam oluşur. Ancak bu yürüyüşe çıkan öğrencilerin büyük bir bölümü ceza almadı. Bir kısmı 15 gün uzaklaştırma aldı. Bunların hiç birinin dönem kaybı söz konusu olmadı. Önümüzdeki günlerde gelip sınavlarına girecekler bunda hiçbir sıkıntı yok. Sadece 3 öğrencimizi 2 ay gibi bir süreliğine uzaklaştırmak zorunda kaldık. Bunların fiiline uygun olarak disiplin suçu 2 dönem uzaklaştırma cezasıydı. Ancak biz en hafif olan 2 ay uzaklaştırma cezası verdik. Onların da ceza süreleri de doldu. Bingöl kamuoyunu kasıtlı olarak meşgul etmeye çalışanlar bilmeli ki bizim üniversitemizde hiçbir öğrenci atılmamıştır” dedi.

“Bingöl Üniversitesi, çok daha hızlı büyüyor”

Bingöl Üniversitesi'nin emsalleri arasında öne çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Baydaş: “2008 yılının Eylül ayında 23 rektör göreve başladık. Yeni kurulan 23 üniversitenin başına aynı gün 23 rektör atandı. Bu üniversitelerin bir kısmı henüz üniversite olmadan yıllar önce 3-4 fakülteye sahiplerdi. Bunlardan biri 20 yıllık 3 fakültesi olan bir kuruluştu. Ve o fakültelerde yüksek lisans ve doktora yapılıyordu. Bingöl'de 2008'de 500 öğrencisi olan bir yüksekokul vardı. 4 öğretim üyesi vardı. Ama tüm bunlara rağmen, 20 yıllık fakülteleri olmasına rağmen Bingöl Üniversitesi fiziki altyapısıyla, akademik kadrosuyla, bilimsel çalışmaları ve öğrenci sayısındaki artışıyla bu bahsettiğimiz üniversitelerin tümünü geride bırakmıştır” dedi.

Bingöl Üniversitesi'nin Batıdaki emsallerine oranla çok daha hızlı büyüdüğünü vurgulayan Baydaş, 2011 yılında 77 araştırma makalesiyle Bingöl Üniversitesi'nin Türkiye de 6.sırada yer aldığını söyledi.

Atalay: “Gıptayla izliyoruz”

Üniversitenin Bingöl'e katkısının büyük olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Serdar Atalay şöyle konuştu: “Bingöl'ün nereden nereye geldiğini dönemi yaşayanlar olarak iyi biliyoruz. Bugün Bingöl Üniversitesi'nde gelinen noktayı gıpta ile izliyoruz. Bu çalışmalarda büyük başarısı olan Rektörümüzü tebrik ediyorum. Üniversiteye destek veren Bingöl halkına teşekkür ediyorum.”

Güvençer: “Bingöl tüm güzellikleri hak ediyor”

Bingöl'ün güzelliklere layık olduğunu belirten Vali Mustafa Hakan Güvençer, “Bingöl'e geleli yaklaşık 1,5 yıl oldu. İzlenimlerimle gördüm ki Bingöl tüm güzellikleri hak ediyor. Üniversitemiz de Bingöl'e layıkıyla büyüyor. Bu güzel üniversiteyi bize bahşettiği için Allah'a şükrediyoruz” dedi.

Güvençer, Bingöl'ün üniversiteyle büyüyeceğini sözlerine ekledi.

Bingöl Üniversitesi ile iftihar ettiklerini belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “Bingöl Üniversitesi Bingöl'ün göz bebeğidir. Bingöl'ün kalkınmasında, gelişmesinde, daha ileri noktalara gitmesinde lokomotifi kurumumuzdur. Sadece yollarıyla, binalarıyla, fiziki yapısıyla değil asıl öğretim elemanlarıyla, idari kadrosuyla onlardan da öte öğrencileriyle Bingöl'ün göz bebeğidir. Yıllarca Bingöl, üniversite özlemi duydu, bu özlemle yaşadı. Hatta üniversite değil fakülte özlemiyle açıkçası. Yıllarca bir fakültemiz olsun diye çok ciddi uğraşlar verildi. Bingöl'ü seven Bingöl'ün geleceğini düşünen insanlar hep bu konu üzerinde durdular. Üniversiteyi sadece eğitim kurumu olarak görmüyoruz/görmemeliyiz. Üniversite aynı zamanda bir araştırma kurumudur. Üniversiteler projeler geliştiren kurumlardır. İçinde bulunduğu ili dönüştüren kurumlardır” dedi.

Balkan Yılmaz, Bingöl Üniversitesini daha iyi noktaya ulaştırmak için çalışacaklarını söyledi.

“Tercih edilebilir bir üniversite haline gelmelidir”

Bingöl Üniversitesi'nin büyüme aşamasında olduğunu hatırlatan Bakan Yılmaz: “Büyüme yetmez derinleşme sürecinin başlaması lazım. Derinleşme kavramını açarsak daha kaliteli bir yapıya kavuşmalı. Tercih edilebilir bir üniversite haline gelmelidir. Projeleriyle iş dünyasının önünü açmalıdır. Bu sayede yatırımcıları bölgeye çekmelidir” dedi.

“Herkesin Bingöl Üniversitesi'ne sahip çıkmasını istiyoruz”

Bingöl Üniversitesi'ne tüm Bingöllülerin sahip çıkması gerektiğine dikkat çeken Bakan Yılmaz: “Siyasetçi sahip çıkmazsa, Vali sahip çıkmazsa, medya, STK'lar sahip çıkmazsa Bingöl Üniversitesi nereye kadar gelişebilir. Üniversiteler bizim öncelikli konumuz. Elimizdeki imkânları maksimum düzeyde kullanıp üniversiteyi geliştireceğiz. Bingöllü herkesin Bingöl Üniversitesi'ne sahip çıkmasını istiyoruz. Her zaman destek olacağımızı da belirtmek istiyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program temel atma töreni Bingöl Müftüsü Mecit Can'ın duaları ile yapıldı.

Bakan Yılmaz, Rektör Baydaş ve Bingöl eski Milletvekili Çoşkun yapılan folklor gösterilerine eşlik ettiler.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın