KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Haziran 2026 Cuma
°C

Bingöl Valisi Usta asayiş verilerini açıkladı

Karşılaştırmalı Asayiş ve Güvenlik Konulu Basın Toplantısında 2023 yılı içinde 38 milyon 818 bin kök kenevir ele geçirildiğini, 808 kişinin gözaltına alındığı ve 70 kişinin bu konuda tutuklandığını belirten Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 2022'de 5 teröristin teslim olduğunu, 2023'te de 5 teröristin sağ ele geçirildiğini kaydetti.

Bingöl Valisi Usta asayiş verilerini açıkladı
05 OCAK 2024 CUMA 18:57
0
1656
1
AA aa

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Karşılaştırmalı Asayiş ve Güvenlik Konulu Basın Toplantısı düzenlendi. Valilik binasında gerçekleşen toplantıya İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, vali yardımcıları, kaymakamlar ve basın mensupları katıldı.

2022 ve 2023 yılı Karşılaştırmalı Asayiş ve Güvenlik Konulu bir sunum gerçekleştiren Vali Usta, göreve başladığı son aylık faaliyetleri de açıkladı.

Vali Usta; “Valiliğimiz koordinesinde yürütülen iç güvenlik operasyonları çerçevesinde 2022 yılında 35 şehir operasyonu, 2 bin 257 kırsal, 2023 yılında 31 şehir operasyonu, 3 bin 773 kırsal operasyon gerçekleştirildi. Terörle mücadele verilerine baktığımızda 2022 yılında 5 kişinin teslim olduğunu, 2023 yılında ise sağ/yaralı 5 kişinin ele geçirildiğini görüyoruz. Yine teröristlere yardım ve yataklık yapan, örgütlerle irtibatlı olan kişilere yönelik 2022 yılında 20 kişi tutuklanırken, 2023 yılında 9 kişi tutuklandı. Terörle mücadelede yapılan operasyonlarda 2022 yılında 18 adet mayın, 389 kilo patlayıcı madde, 318 adet muhtelif mühimmat, 6 adet silah ve 1 adet el bombası geçirildi. Bu rakam 2023 yılında ise 9 adet mayın, 180 kilo patlayıcı madde, 487 adet muhtelif mühimmat, 9 adet silah ve 1 adet el bombası ele geçirildi” dedi.

“Uyuşturucuyla mücadele kararlılık sürüyor”

Güvenlik güçlerinin uyuşturucu tacirlerine göz açtırmadığının altını çizen Vali Usta, “2023 yılında 722 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda, 808 kişi gözaltına alındı ve 70 kişi tutuklandı. Yine operasyonların verilerine baktığımızda 1 ton 750 kilo esrar, 10 gram kokain, 144 gram metamfetamin, 48 Ecstasy/Captagon, 38 milyon 818 bin kök kenevir, 130 kök Skunk ele geçirdik” diye konuştu.

Göreve başladığı 1 Eylül- 31 Aralık 2023 tarihleri arasındaki verilerine de aktaran Vali Ahmet Hamdi Usta, “14 şehir operasyonu ve 992 kırsal operasyon gerçekleştirdik. Teröristlere yardım ve yataklık yapan ve örgütlerle irtibatlı olan 40 şüpheliyi gözaltına aldık ve 9 kişi tutuklandı. Yine bu 4 aylık sürede uyuşturucuyla mücadele verilerine baktığımızda 294 operasyonda 592 kilo esrar, 3 milyon 428 bin Kök Kenevir, 190 kilo Skunk ele geçirdik. 314 kişi gözaltına alındı ve 30 kişi tutuklandı” şeklinde konuştu.

Vali Usta, “güvenlik güçlerimizle birlikte suç ve suçlulara yönelik çalışmalarımız, faaliyetlerimiz aralıksız bir şekilde sürecek” dedi. İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106977)
07 Ocak 2024 Pazar 10:27
Sayın valim, lütfen Bingöldeki cafe, kahvehane gibi mekanlarda sigara içilmemesine yönelik denetimlerde bulunması talimatı da verin. Sigara içmeyenler azınlık haline gelmiş durumda ve her yer sigara içenlere göre dizayn edilmiş. Gençleri ve çocukları özendiren bir durum. Belediye ve sağlık müdürlüğü denetim yapmıyor.
05.06.2026
14:20
TOKİ Bingöl`de 88 konut satacak!
TOKİ Bingöl'de 88 konut satacak!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı`da yol balığı…
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
05.06.2026
13:44
Emiroğlu, Bingöl`de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
Emiroğlu, Bingöl'de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın