Kocaeli'nde faaliyet yürüten Dilovası Bingöllüler Derneği, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katılımıyla “Bingöl/Kocaeli Eşrafı Buluşma Gecesi” tertipleyerek, Kocaeli ve Bingöllü işadamlarını dayanışma gecesinde buluşturacak.
Dayanışma gecesi öncesi Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı makamında ziyaret ettiklerini bildiren Dernek Başkanı Ercan Güneş: “Sayın Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz'ı ziyaret edip Bingöl'ümüzle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Gelişen ve hızla büyüme kaydeden şehrimize yapılan ve yapılacak yatırımlar konusunda Bakanımız tarafından bilgilendirildik. Sanayi ve kalkınmışlık açısından büyük ilerleme sağlamış ve ülkemizin cazibe merkezi haline gelmiş olan Kocaeli'nin Bürokratları, İşadamları, Akademisyenleri, OSB Yönetimleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Sanayici ve İşadamları Dernekleri, STK'lar ve Kocaeli Akut ile Bingöl'ün Bürokrat, İşadamları, Akademisyenler, Ticaret ve Sanayi Odası, Bingöl Basın Yayın kuruluşları, Sanayici ve İşadamları Dernekleri, STK'lar ve Bingöl Akut olmak üzere kişi/kurumları buluşturup tanıştırmak amacıyla organizasyon yapma talebimizi Sayın Bakanımız Dr. Cevdet Yılmaz ile paylaştık” dedi.
Bakan Yılmaz'ın dernek yönetimini çok sıcak ve samimi bir şekilde ağırladığını belirten Ercan: “Sayın Bakan talebimizi değerlendirirken bu organizasyonun özellikle Bingöl ve Bingöllülere katma değer katacağını belirtti. Bu gecenin dolayısıyla olumlu ve yararlı olacağını, bu dayanışma gecesinde mutlaka olmak istediğini söyleyerek bizleri onurlandırdı” dedi.
Başkan Ercan ve beraberindeki heyet ülkeye ve uluslararası alanlarda yaptığı çalışmalardan dolayı Bakan Yılmaz'a onurluk takdim ettiler.
Başkan Ercan, dayanışma gecesinin 16 Haziran 2012 Cumartesi akşamı düzenleneceğini belirterek: “2012 yılının Bingöl yılı olabilmesi için tüm kurum ve kişilerin destek ve katkı sağlanmasını bekliyoruz. Gecemize tüm hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
25.08.2026
03:05
Alpay'dan okul alışverişinde 'yerel esnaf' çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere çağrıda bulunarak, okul alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Alpay, 'Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapalım, Bingöl kazansın' dedi.
25.08.2026
03:03
Sütaş, Bingöl'de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş'ın Bingöl Entegre Tesisleri'nde doğrudan çalışan sayısı 1.006'ya ulaştı. Çalışanların yüzde 94'ünün Bingöl ve çevre illerden olduğu belirtilirken, yatırımın bugüne kadar kentte oluşturduğu toplam değer 202,5 milyon dolara ulaştı.
25.08.2026
03:01
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nin kentin önemli değerlerinden Bingöl balının tanıtımı için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt Bingöl Belediyesi, Miliamall ve Piesta AVM ile yerel radyolardan geldi. Tanıtım çalışmaları dijital ekranlar ve radyo yayınları üzerinden yürütülecek.
25.08.2026
03:00
FAST'ta limit yükseliyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST sistemindeki işlem limitlerini 26 Ağustos itibarıyla artırıyor. Para transferleri ve 'Ödeme İste' işlemlerinde limit 300 bin TL'ye çıkarken, FAST-TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde de üst limit 300 bin TL olacak.
25.08.2026
02:59
MEB'den 81 ile 'Milli Dayanışma' genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ile genelge gönderdi. Genelge kapsamında okullarda milli birlik, beraberlik, anayasal vatandaşlık ve 'kardeşlik hukuku' temalı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmalar eğitim yılının ilk haftasıyla sınırlı kalmayacak, yıl boyunca sürdürülecek.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın