KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Bingöl'de 10 bin araç var

Bingöl'de 10 bin civarında araç bulunduğunu ve bunların çoğunun otomobil olduğunu söyleyen Erdem, 7 bin 897 adedinin 12 Plaka olduğunu vurguladı

Bingöl`de 10 bin araç var
04 NİSAN 2007 ÇARŞAMBA 10:04
0
1606
0
AA aa
Türk Polis Teşkilatının 162. kuruluş yıldönümü etkinlikleri dün itibariyle başladı. Bilgilendirme ve çalışmalar hakkında bilgi verme amacıyla radyo programları düzenlendi. Radyo (FM) 12'de Yaşar Bazencir'in sunduğu programa konuk olan Bingöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Alpay Erdem, ilginç açıklamalarda bulundu. Bingöl'de her yıl 700 aracın trafiğe katıldığını aktaran Erdem, ilçeler dahil 10 bin civarında araç bulunduğunu ve bunların çoğunun otomobil olduğunu söyledi. Erdem, bunlardan 7 bin 897 adedinin 12 Plaka olduğunu da vurguladı.
Bingöl genelinde 34 bin 502 kişinin sürücü belgesin bulunduğunu belirten Erdem, bunlardan 31 bin 525'inin erkek, 2 bin 968'nin ise bayan olduğunu kaydetti.
2006 yılında 5 ölümlü, 118 yaralamalı trafik kazası meydana geldiğini ifade eden Erdem, bu kazalar sonucunda 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 298 kişinin de yaralandığını belirtti.
“En büyük sorun Park sorunudur”
Bingöl'deki trafik sorunlarının başında park sorunu geldiğini söyleyen Erdem, bu sorunun Bingöl'e has bir durum olmadığının altını çizdi. Her yıl artan araç sayısıyla birlikte sorunun giderek büyüdüğüne işaret eden erdem, otopark kültürünün gelişmediğini, sürücülerin park kurallarına uymadığını ifade etti. Çarşı merkezinin park alanı olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Erdem, araçların kenar cadde ve sokaklara park edilmesi, sürücülerin ise çarşı merkezinde yaya olarak trafiğe katılması halinde park sorunun bir nebze de olsa aşılmış olacağını kaydetti.
Erdem, ‘Her yanlışa ceza kesiliyor mu?' sorusuna ‘Ceza en son çaredir' yanıtını verdi.
Ceza kesmeden önce mutlak surette ön uyarılarda bulunduklarını, sürücüye ulaşmaya çalıştıklarını söyleyen Erdem, kural ihlalinde ısrarcı davrananlara veya ihlali uzun süre devam ettirenlere ceza kestiklerini de ifade etti.
‘Kırmızı ışık süresi normal'
Dinleyicilerin SMS ile yönelttiği ‘kırmızı ışıklar çok uzun sürüyor' sorusunu yanıtlayan Erdem, 4 yönlü bir kavşakta 1 dakikalık bekleme süresinin çok da fazla olmadığını söyledi.
Saniyelerin belirgin olmasının psikolojik bir etki oluşturduğuna dikkat çeken Erdem; “Bingöl'de belirli 3-5 kavşakta ışık var. trafik akışının daha düzenli şekilde seyretmesi için ışıklara getirilen düzenleme ve zaman dilimleri normal. Işıklar olmadığında trafik akışı bir hayli karışıyor. Sürücülerimizden biraz daha sabırlı olmalarını bekliyoruz” dedi.
‘Başıboş hayvanlara yönelik önlemler alınmalı'
Bingöl'de araç trafiğinde korkulu rüya olarak değerlendirilen başıboş hayvan tehlikesinin önlenmesi gerektiğini aktaran Erdem, bu konuda Belediyenin gerekli çalışmaları yapması gerektiğini söyledi. Hayvancılığın yaygın olduğu Bingöl'de ortaya çıkan bu sorunun önlenmesinden en büyük görevin hayvan sahiplerine düştüğünü vurgulayan Erdem; “Vatandaşlarımız hayvanına sahip çıkmalı, gelişi güzel dışarı salmamalı. Her hayvan sahibi, yaşanabilecek ölümlü kazaları göz önünde bulundurmalı ve gerekli tedbiri almalı. Hayvan sahiplerimizin duyarlı olmasını istiyoruz” diye konuştu.
“Kazalar sürücü hatalarından kaynaklanıyor”
Meydana gelen trafik kazalarının neredeyse tamamının sürücü hatalarından kaynaklandığa işaret eden Erdem, sürücülerden dikkatli olmalarını istedi. Yolun durumuna göre hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Erdem; “Kavşaklarda, köprülerde, dar geçitlerde, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde hatalı sollama ve aşırı hızdan kaçınılmalı. Direksiyon başında iken dikkatli davranılmalı. Aksi halde hiç de iyi olmayan sonuçlarla karşılaşılabilir” şeklinde konuştu.
Hiçbir sürücü tarafından benimsenmeyen Düzağaç Kavşağı'nın ciddi bir tehlike etmediğini savunan Erdem, Çapakçur Köprüsü'nde de sorun bulunmadığını ileri sürerek ilginç bir tablo ortaya çıkardı.
Dinleyicilerin büyük katılım gösterdiği programda, gelen soruları yanıtlayan Erdem, Belediye ve Karayolları ile ilgili bazı soruları da yanıtsız bırakmayı tercih etti.
Trafikle ilgili birçok konunun ele alındığı program yaklaşık 2 saat sürdü. Program başında aktarılan soruları yanıtlayan dinleyicilere çeşitli ödüller verildi.
Soruları doğru yanıtlayanlardan 1'ine Has Bingöl'den herhangi bir il'e gidiş bileti,  Star Bingöl Turizm'den 2 adet Elazığ bileti (gidiş-geliş), 1 kişiye Öz Bingöl Turizm'den Diyarbakır bileti (gidiş-geliş),  1 kişiye de Tijda Baharatçılıktan 2 paket zayıflama çayı verildi.


BİNGÖL KENT HABER
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın