KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Bingöl'de 520 milyonluk rüzgâr enerji santrali yatırımı

Bingöl'ün iki ilçesinde 520 milyon TL maliyetle kurulacak 8 türbinli rüzgâr enerji santralleri için ÇED olumlu kararı verildi.

Bingöl`de 520 milyonluk rüzgâr enerji santrali yatırımı
15 KASIM 2023 ÇARŞAMBA 02:54
9
4452
2
AA aa

Bingöl'ün Karlıova ve Solhan İlçeleri sınırında yapılacak 8 türbinli rüzgâr enerji santrali için ÇED olumlu kararı verildiği bildirildi. Bingöl'de Karlıova İlçesi ile Solhan İlçesi sınırlarında yeni bir rüzgâr enerji santralinin kurulması planlanıyor. 

Proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin Ve Denetim Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda, “Bingöl Karlıova İlçesi Sudurağı ve Göynük Mahalleleri Mevkileri ile Solhan İlçesi Mutluca Mahallesi, Karadere Mevki sınırları içerisinde, Eksim Enerji A.Ş. tarafından yapılması planlanan R3-BİNGÖL-1 Rüzgâr Enerji Santrali (8 türbin, 56 MWM/30 MWE) projesi ile ilgili olarak bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' kararı verilmiş olup; Bingöl Valiliği (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanunu'na istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur” denildi.

PROJE YATIRIM TUTARI 520 MİLYON TL

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün paylaştığı proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, projenin yatırım bedeli 520 milyon 800 bin TL olacak. Proje kapsamında toplam 8 adet türbin kurulması planlanırken, toplam kurulu güç 56 MWm/30 MWe olacak. Projede yıllık elektrik üretiminin 120 milyon kWh olması planlanıyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105519)
16 Kasım 2023 Perşembe 14:39
Bu proje AKP'nin tırşıkçılarından birine rant sağlamaktır. Bireysel ranttır. Başkada izahatı yoktur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105501)
15 Kasım 2023 Çarşamba 19:42
Bu parayı bölgede hayvancılık yapan çiftçilere verin, para karşılığını bulsun. Para bir kişiyi kalkındıracağına tüm bölgeye fayda sağlasın.
30.06.2025
19:47
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2025 Aile Yılı kapsamında '30 Haziran Koruyucu Aile Günü' dolayısıyla bir dizi farkındalık etkinliği gerçekleştirdi, vatandaşları bilgilendirildi.
30.06.2025
18:16
Türkiye`yi temsil edecekler
Türkiye'yi temsil edecekler
Bocce Bowling ve Dart Milli Takıma seçilen Bingöllü sporcular Sayak ve Gezli, 1-6 Eylül 2025 tarihlerinde İsviçre'de olacak Avrupa Büyükler Raffa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecekler.
30.06.2025
17:24
Zıkte Aşireti Hınıs`ta Buluştu
Zıkte Aşireti Hınıs'ta Buluştu
Bu buluşmayı sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir toplumsal aidiyet ve gelecek nesillere bırakılacak güçlü bir miras olarak değerlendiren Ataoğlu: 'Elbette yollar uzun, şehirler uzak olabilir. Fakat bizler biliriz ki, mesafe sadece haritalarda vardır. Gönüllere sınır çizilemez. Ne zaman ki birbirimizi unutur, aramıza fitne düşmesine izin veririz; işte o zaman asıl kaybımız başlar' dedi.
30.06.2025
17:23
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de üzerinde uyuşturucu ile yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
30.06.2025
17:22
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Yıpranma hakkı, statü tanımı, taltif ve KİT'lerde çalışan özel güvenlik işçilerinin kadroya alınması taleplerini dile getiren Güvenlik-İş Sendikası Bingöl İl Başkanı Cahit Ateş; 'Ve biz, emeğimizin hakkını, can güvenliğimizin teminat altına alınmasını, saygı görmeyi talep ediyoruz' dedi.
29.06.2025
16:58
Failler 20 yıl sonra yakalandı
Failler 20 yıl sonra yakalandı
Çanta içerisinde ölü bulunan bebeğin failleri 20 sene sonra yakalandı. Şüpheliler, ikamet ettikleri Bursa ilinde, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı JASAT timleri ve Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan müşterek operasyonda yakalanarak Bingöl'e getirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın