Bingöl'de 'BAL AVCILARI' arı takibiyle doğal bala ulaşıyor
Bingöl'de 3 günlük arı takibinin ardından ormanlık alandaki arı yuvasını bulan 'Bal avcıları', bir ağaç içinde yaklaşık 7 kilo doğal balı çıkararak hedeflerine ulaştı. Ağaç içerisinden çıkarılan ballar tamamen doğal ve şifa kaynağı!
Bingöl'de yaşayan ve her sene havaların serinlemesiyle birlikte doğal bal avına çıkan ‘Bal avcıları', bu sene de geleneği bozmadı. Merkeze bağlı Göltepesi köyünün yaylasında arı takibi yapan 6 kişilik grup, yaklaşık 3 günün sonunda hem arı yuvasını hem de balları buldu. Arıların kendilerini sokmaması için buldukları yuvaların ağzını yapraklarla kapatan avcılar, daha sonra peteklere ve arılara zarar vermeden hassas bir şekilde ağacı tıraşlayıp balı bulundukları yerden çıkardı. Bir ağaç içinde yaklaşık 7 kilo balı özverili bir şekilde çıkaran bal avcıları, arıları da kovanlara alarak götürdü.
3 günlük ‘Tatlı' serüveni anlatan bal avcısı Sait Korkmaz, söz konusu balların içinde ilaçlama ve şekerin olmadığını söyledi. Korkmaz, ''Takip ettiğimiz arıyı bu ağaca kadar getirdik. Arılar burada yuva kurmuş. Bu yuvalarından 6-7 kilo balımızı çıkardık. Bu doğal bir baldır, hiçbir ilaçlama ve şeker içinde yoktur. Tamamen organiktir. Bu aynı zamanda bir şifa kaynağıdır. Üç günlük bir zahmet sonucu mükafatımızı aldık. Bu mükafatla sofralarımızı biraz bereketlendirdik. Arılarımızı da alıp buradan götüreceğiz'' dedi. İHA
Bunları hapishaneye atıp devletin ekmeğini yedirmeyeceksin. Balı toplayın ....... yerlerine süreceksin arıları salacaksın bunların üzerine. Daha salavat mı getirirler, selamı okurlar belli olmaz
@Misafir Kullanıcı Ağaçları içinde bal var diye kesmedi. Senin şekerin düşmüş. Sen bal yemeye devam et. Beyin fonksiyonlarını en kısa sürede sanayide kaportacılara baktırt. Hastaneye gitme
yazık çok yazık. birde bunlar ilaç ve şeker görmemiş arılar diyor ağzı açık homurdanarak. niye bunları Allah ağaçtamı yarattı.bunlar kovandan oğul verip çıkmamışlarmı. gelin size organik bal yedireyimde bari bu ağaçlara ve arılara zarar vermeyin.
Bunlar bal avcıları falan değil belli ki bunlar ağaç avcıları, yazık çok yazık... Önce ağaçları katledin sonra neden sel oldu, neden sıcak oldu, neden kuraklık oldu derler. Doğa bu intikamını sizden çok ağır bir şekilde alır efendim hiç şüpheniz olması... Şu gülen bey efendi, senin çocuğuna miras bıraktığın tek bir şey var, bedeni tacize uğramış ve içi oyulmuş bir ağaçtan başka bir şey değil...Çocuğunun ve gelecek nesillerin geleceğine hunharca saldırıyorsunuz... BİR AVUÇ BAL İÇİN....
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
29.04.2026
11:35
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte ödemelerin bir kısmı ya da tamamı, bankalar ile Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren finansal kuruluşlar tarafından oluşturulan 'güvenli ödeme sistemi' üzerinden gerçekleştirilecek. Uygulama 1 Temmuz 2026'dan itibaren zorunlu olacak.
29.04.2026
11:19
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde Kaymakam Hüseyin Çamkerten, din görevlileriyle bir araya gelerek yürütülen çalışmaları değerlendirdi, başarılı personele belge takdim etti.
28.04.2026
20:05
Ayan'dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Öğrenci Koçu Hamza Ayan, YKS ve LGS'ye iki aydan daha az zaman kala sürecin 'bilgi öğrenme değil performans artırma dönemi' olduğunu belirterek, deneme sınavları, analiz ve motivasyonun başarıda belirleyici olduğuna dikkat çekti.
28.04.2026
19:43
HÜDA PAR'dan 'Ev Genci' Uyarısı: 6,5 Milyon Genç Risk Altında
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Türkiye'de sayıları 6,5 milyona ulaşan 'ev genci' sorununa dikkat çekerek istihdam yetersizliğinin gençleri sosyal hayattan uzaklaştırdığını belirtti. Emiroğlu, çözüm için eğitim ve istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
28.04.2026
19:23
Bingöl'de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de İl Trafik Komisyonu Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlar ele alınırken, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirilerek karara bağlandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın