Motoruyla il il gezerek Türkiye'nin doğal güzelliklerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Saliha Özkan'ın Bingöl'den çekip paylaştığı video, sosyal medyada milyonlarca izlenmeye ulaştı. Sempatik tavırları ile büyük beğeni toplayan Bingöllü Ali Tuçdan, 'Video sayesinde meşhur olduk' dedi.
Motoruyla Türkiye'nin 81 ili gezip sosyal medya içerikleri üreten Saliha Özkan, ''Tek kadın tek motor 81 il Türkiye'' mottosuyla, ülkenin doğal güzelliklerini görüntülemeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yolu Bingöl'e düşen Özkan'ın, Karlıova ilçesinde bir petrol istasyonundaki adamla olan diyaloğu sosyal medya hem gündem oldu hem de milyonlarca izlenmeye ulaştı.
Geçtiğimiz haftalarda videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Saliha Özkan, ''Motosikletimle tek başıma Türkiye'nin 81 ilini gezerken Erzurum'dan Bingöl'e -20 derecelerde motosiklet sürdükten sonra Karlıova'da bir benzinlikte ayak üstü sohbet ile içim ısınıyor, günüm güzelleşiyor” açıklamasında bulunmuştu.
İçleri ısıtan görüntünün ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan görüntüdeki Ali Tuçdan, videonun ardından ilçede meşhur olduğunu belirtti. Tuçdan, ''Otururken motorcu arkadaş geldi, biz de merak ettik ve sormaya gittik. Yeğenim bu kamera mıdır, yolu mu çekiyorsun derken bizi kayda almış demek ki. Bizi sosyal medyada paylaşmış. Sokakta, caddede ‘Meşhur olan amcamız budur' diyorlar. Hanım kızımızı da çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Özkan'ın paylaştığı video çeşitli sosyal medya hesaplarında milyonlarca beğeni ve izlemeye ulaştı.
Özkan'ın YouTube kanalında ise 171 Bin izlemeye ulaştı. İHA
Bingöl'de maden faaliyetlerine tepki: 'Toprağımızı ve suyumuzu savunacağız'
Kiğı'da bir araya gelen çevre platformları ve sivil toplum kuruluşları, Bingöl'de yürütülen ve planlanan madencilik faaliyetlerine tepki gösterdi. Platform temsilcileri, doğa ve su kaynaklarının tehdit altında olduğunu savunarak hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.
12.07.2026
22:08
'Kürt böreğinin mucidi' Rengo Mehmet'in büstü doğduğu köyde açıldı
Kürt böreğinin mucidi olarak bilinen ve 'Rengo Mehmet' lakabıyla tanınan Mehmet Alkan'ın büstü, Bingöl'ün Kiğı ilçesine bağlı doğduğu Billice köyünde düzenlenen törenle açıldı. Programda katılımcılara Kürt böreği ikram edildi.
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yuvasından defalarca düşen yavru leylek, vatandaşların tüm çabasına rağmen yuvada tutunamayınca doğal yaşam alanına bırakıldı.
12.07.2026
22:06
Bingöl'de seyir halindeki otomobil alev alev yandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeyken motor bölümünden alev alan otomobil, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın