Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
Bingöl'de bahar aylarının gelmesiyle birlikte kırsal alanlardaki doğa güzellikler de kendini göstermeye başladı. Kayalıklar arasında yetişen ve yılda sadece en fazla 20 gün boyunca yaşayabilen ters laleler kendini gösterdi. Halk arasında ‘ağlayan gelin' veya ‘hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, merkeze bağlı Gökçeli köyünde her yıl bu zamanda açarak görsel şölen sunuyor. Endemik bitki türleri arasında yer alan ve koruma altında olan laleleri koparmanın cezası da 244 bin 315 liraya kadar çıkıyor. Kentte doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası olan ters laleler, kartpostallık görüntüler ortaya çıkarıyor. İHA
Rivayet o durki lalenin ana vatanı bingöl muş ovalarıdır.Bu ters lale başka güzel.Dokunulmasın.Soğanları yerinde çıkarılmasın.Yerinde çoğalsın.Şenlensi n doğa.
DEM Parti'de yeni dönem mesajı: 'Direnişin yanına inşayı koyacağız'
DEM Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Pervin Buldan'ın 'Demokratik Cumhuriyet Hareketi' açıklamasını değerlendiren Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, yeni dönemin yalnızca mevcut siyasete itiraz eden değil, Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir siyasal anlayış üzerine kurulacağını söyledi. Ormangören, 'Değişecek olan ilkelerimiz değil; bu ilkeleri topluma ulaştırma yöntemimiz, siyaset dilimiz ve örgütlenme pratiğimizdir' dedi.
09.09.2026
13:28
Sahası Yok, Sponsoru Yok! 12Bingölspor'dan Sert Manifesto
Sahasız, sponsorsuz ve desteksiz bırakıldığını açıklayan 12 Bingölspor yönetimi, sert bir manifesto yayımladı. Yönetim, 'Hem evimizi yıktılar hem ocağımızı söndürdüler' derken, farklı kentlerde stat arayışlarında karşılaştıkları sorunları da kamuoyuyla paylaştı. Bingöllü iş insanlarının başka kulüplere sponsor olurken kendi memleketlerinin takımına sırt çevirmesine tepki gösteren yönetim, 'Konu 12Bingölspor olunca bir anda mali sıkıntıları öne sürüyorlar' dedi.
08.09.2026
19:18
MHP Bingöl'de kongre heyecanı! 15. Olağan İl Kongresi 11 Eylül'de
Milliyetçi Hareket Partisi Bingöl İl Başkanlığı, 15. Olağan İl Kongresi'ni 11 Eylül Cuma günü gerçekleştirecek. Kongre, Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda saat 13.00'te başlayacak.
08.09.2026
15:25
Zazaca için yeni dönem: MEB'de ayrı müfredatla okutulacak
Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü'nde görev yapan Zaza Dili ve Edebiyatı alan uzmanı Dr. Murat Varol, Zazaca için hazırlanan yeni öğretim programının onaylandığını duyurdu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yaklaşık 200 sayfalık programla Zazaca, MEB'in öğretim programlarında ayrı bir dil olarak yer alacak.
08.09.2026
15:07
122 milyar TL'lik para trafiği! Bingöl'de de gözaltılar var
Bingöl dahil 3 ilde düzenlenen operasyonda, yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen dövizleri usulsüz şekilde yurt dışına aktardıkları belirlenen 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli hesaplarında 122 milyar 791 milyon TL'lik para hareketi tespit edilirken, yaklaşık 50 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu.
08.09.2026
15:06
Arıcılara destek müjdesi! Kovan başına ödeme 475 TL'ye çıkıyor
Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba, Resmî Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle arıcılık desteklerinde yüzde 80 oranında artış yapıldığını açıkladı. Bazı üreticiler için ödenecek destek tutarı dikkat çekici seviyeye ulaşırken, yeni desteklerle arıcıların üretim maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın