KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mart 2026 Pazartesi
°C

Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.

Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
07 ŞUBAT 2025 CUMA 14:17
0
3033
1
AA aa

İŞKUR Gençlik Programı, üniversitelerle iş birliği içinde gerçekleştirilen kısmi zamanlı aktif bir iş gücü programı olarak hayata geçirildi. Program, çeşitli sürdürülebilir kampüs faaliyetleri, altyapı ve bakım hizmetleri, sosyal ve kültürel etkinlikler, akademik ve idari destek faaliyetleri, dijital dönüşüm, girişimcilik ekosistemi, iş birliği projeleri ve öğrenci gelişim faaliyetlerini kapsayacak şekilde planlandı.

Bu çerçevede, Bingöl Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu adına İl Müdürü Cevdet Baycuman tarafından imzalanan bu sözleşme, programın uygulanmasına yönelik önemli bir adım olarak kayda geçti.

ÖĞRENCİLER EĞİTİMLERİNİ AKSATMADAN PROGRAMDAN FAYDALANACAK

Programa katılan öğrenciler, haftada üç güne kadar kısmi zamanlı olarak çalışabilecek ve her katılım gününe karşılık 1.083 TL ödeme alacaklar. Bunun yanı sıra, öğrencilerin Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve İş Kazası ile Meslek Hastalığı sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Bu destek, öğrencilere maddi açıdan da katkı sağlamayı amaçlıyor.

Program kapsamında, öğrenciler, sürdürülebilir kampüs projeleri, enerji verimliliği, geri dönüşüm ve ağaçlandırma gibi çevresel faaliyetlere katılabilecekler. Ayrıca, kampüs altyapı ve bakım hizmetleri, sosyal ve kültürel etkinlikler, akademik ve idari destek çalışmaları, toplumsal hizmet projeleri ve dijital dönüşüm gibi çeşitli alanlarda görev alacaklar. Bu tür projeler, öğrencilerin profesyonel yaşamlarına katkı sağlarken, topluma da fayda sunmayı amaçlıyor

Programın esnek yapısı, öğrencilere haftada üç güne kadar katılma imkânı tanıyor. Bu sayede öğrenciler, eğitim hayatlarını aksatmadan programdan faydalanabiliyorlar. Katılımcılar hem iş gücü deneyimi kazanırken hem de iş dünyasında daha güçlü bir konumda olmak için gereken beceri ve bilgileri elde etme şansı bulacaklar.

İŞKUR Gençlik Programı, öğrencilere sadece teorik eğitim değil, aynı zamanda iş gücü deneyimi ve kişisel gelişim fırsatları da sunuyor. Hem maddi destek hem de sigorta avantajları ile öğrenciler hem eğitimlerine katkı sağlayacak hem de iş dünyasına sağlam bir adım atma şansı elde edecek. Program, üniversite öğrencilerinin geleceğe daha güçlü ve donanımlı bir şekilde hazırlanmasını sağlayacak önemli bir fırsat sunuyor.

İŞKUR Gençlik Programı, öğrencilere sadece iş gücü deneyimi kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda onlara çeşitli eğitimlerle donanım kazandırmayı da amaçlıyor. Katılımcılar, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, bağımlılıkla mücadele eğitimi, iş ahlakı, motivasyon ve stres yönetimi, kişiler arası ilişkiler ve etkili iletişim, finansal okuryazarlık ve İŞKUR programlarıyla ilgili tanıtım eğitimlerine katılacaklar. Bu eğitimler, öğrencilere profesyonel yaşamlarına hazırlanırken önemli bilgiler sunmayı hedefliyor.

Ayrıca, katılımcılara bireysel danışmanlık hizmeti de verilecek. İş arama, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri gibi konularda eğitimler alacak olan öğrenciler, iş bulma süreçlerinde karşılaşabilecekleri zorluklarla başa çıkma konusunda desteklenecekler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113326)
07 Şubat 2025 Cuma 17:14
Kendin pişir kendin ye modeli bir nevi. Katılım şartları nedir bahsetseydiniz. Hangi tür öğrenciler katılıyor. Onuda yazsaydiniz. Tabi bu arada kontenjanı ne kadar. Bu kontenjana adamı veya referansı olmayanlarda başvurabiliyor mu. Bir zamanlar Yusuf Coşkun benim yerime kendi adamını koymuştu büro elemanı alımlarında. 2. Sırada olmama rağmen. Hakkımı helal etmiyorum. Zehir zıkkım olsun.
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
09.03.2026
02:37
Bingöl`de Jandarma Operasyonları: 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de Jandarma Operasyonları: 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin bir haftalık çalışmaları kapsamında 38 şüpheli hakkında işlem yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 5 kişi tutuklandı. Aynı dönemde 25 olaya müdahale edilirken uyuşturucu maddeler ve tarihi olduğu değerlendirilen sikkeler ele geçirildi.
09.03.2026
02:35
Enkazdan atölyeye uzanan azim!
Enkazdan atölyeye uzanan azim!
6 Şubat depremlerinde AFAD gönüllüsü olarak Gaziantep'in İslâhiye ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Bingöllü Nevin Baysan, bugün memleketinde kurduğu mobilya atölyesiyle hem üretim yapıyor hem de kadın girişimcilere örnek oluyor.
09.03.2026
02:34
Kırsalda yol açma çalışmaları devam ediyor
Kırsalda yol açma çalışmaları devam ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor.
07.03.2026
03:01
Gazeteci Abdullah Çelik`ten İlk Roman:
Gazeteci Abdullah Çelik'ten İlk Roman: 'Buğday Zamanı' Okurla Buluştu
Bingöl'de uzun yıllardır gazetecilik yapan Abdullah Çelik, ilk romanı 'Buğday Zamanı' ile edebiyat dünyasına adım attı. Örger Yayınları'ndan çıkan eser, okuru eski Çabakçur'un izlerini taşıyan bir Anadolu hikâyesine davet ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın