KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2024 Salı
9 °C Açık

Bingöl'de toki kuyruğu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından alt gelir grubuna yönelik yapılan başvurularda uzun kuyruklar oluştu.

Bingöl`de toki kuyruğu
18 ŞUBAT 2011 CUMA 08:51
0
3474
0
AA aa

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca Bingöl'de yürütülmekte olan Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında, Bingöl-Genç yolu İçmeler mevkiinde inşa edilen 64.71 metrekarelik 160 adet konut için başvurular başladı.

17 Şubat-04 Mart 2011 tarihleri arasında yapılacak olan başvurular için Hükümet Konağı zemin katında başvuru ofisi oluşturuldu.

TOKİ tarafından ‘Alt Gelir Grubu Konut Projesi' kapsamında yapılan 160 adet konuta başvurmak isteyen vatandaşlar, başvuru ofisinde uzun kuyruklar oluşturdular. 

Başvuru ofisinde vatandaşlara normal, özürlü, gazi ve şehit olmak üzere 4 kategoride form dağıtıldı.

Başvuru ofisinde yaklaşık 4 bin adet form dağıtıldı.

Ödeme miktarı ve taksitler
Konutlar, 4.000,00 TL peşinat bedeli ve borç bakiyesinin aylık taksitler halinde 180 ay boyunca ödenmesi koşulu ile satılacak olup, peşinatın yarısı sözleşme tarihinde diğer yarısı ise 3 ay sonra tahsil edilecektir.

Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri kategorisinde faizsiz konut kredisinden faydalananlarda, tahsis edilen kredi tutarı konut bedelinden mahsup edilecek, bakiye borç kalması durumunda 120 ay vade ile aşağıda yer alan artış esaslarına göre ödenecektir. Ancak, belirlenen konutun bedelinin kredi tutarından düşük olması durumunda; satış bedeli dışında kalan masraflar ve vergiler dikkate alınarak kredi ödemesi yapılır ve bu miktar kredi tutarını geçemez. Şehit aileleri, maluller (terör malulleri) ile dul ve yetimleri kategorisinde krediden faydalanmayanlarda ise konutlar, 4.000,00 TL peşinat (peşinat bedelinin yarısı sözleşme tarihinde, kalan yarısı ise 3 ay sonra tahsil edilecektir) ve 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları konut teslimlerini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır.

Kimler yararlanabilir?
1. T.C. vatandaşı olması,
2. Bingöl il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması. Şehit aileleri, maluller (terör malulleri) ile dul ve yetimleri grubundan başvuracakların, en az 5 (beş) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.

3. Toplu Konut İdaresi'nden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresi'nden konut kredisi kullanmamış olması, (Şehit aileleri, maluller (terör malulleri) ile dul ve yetimleri grubunda olanlar hariç)

4. Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması, (Şehit aileleri, maluller (terör malulleri) ile dul ve yetimleri grubunda olanlar hariç)

5. 25 yaş ve üzerinde olması gerekmekte olup, ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

6. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 2.600-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 2.600-TL.olması gerekmektedir.)

7. Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;
a-) “Şehit aileleri, maluller (terör malulleri) ile dul ve yetimlerinin” ,
b-) “İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs ve Vatani Hizmet Gazilerinin” ,
c-) “En az P özürlü vatandaşlarımızın,
d-) “Diğer alıcı adaylarının”
Başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.

8. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

Başvuru için gerekli bilgi ve belgeler:
1- Nüfus Cüzdanı fotokopisini,

2- Başvuru sahibinin adına ve ikametgah ilmühaberinde yer alan adresine göre düzenlenmiş bir adet fatura (son 3 aya ait doğalgaz, elektrik, su, telefon vs.) fotokopisini, (Başvuru sahibinin adına kayıtlı fatura bulunmaması durumunda, başvuru sahibinin eşinin, çocuklarının, annesinin ve/veya babasının adına ikametgah ilmühaberi adresine göre düzenlenmiş fatura da kabul edilecektir.)

3- İkametgah ilmühaberini, (Bingöl il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğine dair), (Şehit aileleri, maluller (terör malulleri) ile dul ve yetimleri grubundan başvuranlar 5 (beş ) yıllık ikametgah ilmühaberi ibraz edecektir.

4- T.C. Kimlik numaralarını, (aile bireylerinin)

5- Ayrıca, şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları belgeyi,

6- Gazilerde T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nden alacakları “Gazi Kimlik Belgesi”ni,

7- Özürlü vatandaşlarımız, Özürlüler İdaresi tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 50 özürlü olduğuna dair) ibraz edeceklerdir.

8- Başvuru sahipleri, başvuru formunda istenilen diğer bilgileri vermekle yükümlü olacak olup, ayrıca başvuru formu imzalayarak kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının kira, faiz geliri vb gelirinin olmadığını beyan edecektir.

9- Başvuru formu ile birlikte yukarıda yer alan belgeler eksiksiz olarak valiliğe teslim edilecektir. Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.04.2024
16:35
Bingöl`de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Bingöl'de asayiş uygulaması! 18 gözaltı, 2 tutuklama!
Ayrıca uygulamalar kapsamında 31 Bin 813 araç denetlendi, 2 Bin 458 araca cezai işlem uygulandı, 121 araç trafikten men edildi. Vali Usta; 'Bayram'da çalışmalarına ara vermeden devam eden Jandarma ve Emniyet personeline teşekkür ediyorum' dedi.
15.04.2024
15:26
Ahşap kursu gençler için `Terapi` Atölyesi Oldu
Ahşap kursu gençler için 'Terapi' Atölyesi Oldu
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde açılan ahşap üretim kursu, eğitim alan gençler için 'terapi' atölyesi oldu. Kursa gelen gençler, boş vakitlerini burada değerlendirerek ahşap oyma-yakma, maket yapımı, su kabağı işlemeciliğini öğrenerek günün stresini atıyor.
14.04.2024
20:26
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile dönüş yolunda kaza yaptı! 3 ölü, 5 yaralı
Bingöllü aile, bayram tatili dönüşü Ankara'ya giderken Malatya'nın Darende ilçesinde kaza yaptı. İki otomobilin karıştığı trafik kazasında 1 kişi olay yerinde, 2 kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralı diğer 5 kişinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.
14.04.2024
20:25
Bingöl`de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı! 15 yaralı
Bingöl'de minibüs ve hafif ticari araç çarpıştı, kazada 15 kişi yaralandı. Vali Usta: 'Tüm uyarı ve tedbirlerimize rağmen maalesef trafik kazaları bayramda da devam etti' dedi.
14.04.2024
20:24
Çapak:
Çapak: 'Bittiğinde komşu illere de hizmet verebileceğiz'
Bingöl Üniversitesi Diş Fakültesi ve beraberinde inşası süren diş hastanesinin yakın zamanda tamamlanacağını belirten Rektör Çapak; '102 ünitelik hastanemizle sadece Bingöl'e değil komşu illere de hizmet verebileceğiz' dedi.
14.04.2024
20:23
DAP`ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
DAP'ın hedefinde tarım ve hayvancılık öncelikli
Kapsama alanında Bingöl'ün de bulunduğu DAP Bölge Kalkınma İdaresi, 2024-2028 dönemini kapsayan Stratejik Planını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın